ΤΡΙΠΟΛΗ : Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επίσημη προσκεκλημένη στην 11η Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα


Στην 11η Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα και στην κύρια δημόσια εκδήλωση στις 21 Ιουνίου 2015 στην κεντρική πλατεία Odeonsplatz του Μονάχου συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατόπιν πρόσκλησης της Ορθόδοξης Ελληνικής Μητρόπολης Γερμανίας.

Ο συγκεκριμένος θεσμός στοχεύει στην ανάδειξη των διμερών καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας κάτι το οποίο την φετινή χρονιά απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόκειται για μια σημαντική δράση η οποία επιδιώκει την αρμονική συμβίωση λαών και πολιτισμών, την επιτυχή ενσωμάτωση των Ελλήνων στη βαυαρική κοινωνία και τον σύγχρονο βαυαρικό φιλελληνισμό. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις, γαστρονομικές επιδείξεις από όλη την Ελλάδα σε μια από τις πιο διάσημες πλατείες του Μονάχου όπου κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ η επισκεψιμότητα ξεπερνά τα 16.000 άτομα.


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από την θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου η οποία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πελοποννησίων Μονάχου τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Ζώη, καθώς και το Κέντρο Ευρωπαικής Πληροφόρησης- Europe Direct Πελοποννήσου και την επικεφαλή κα. Άννα Μαντά  προέβαλαν τον προορισμό σε συνδυασμό με τα προϊόντα της Πελοποννήσου ενημερώνοντας το κοινό που συμμετείχε στο Φεστιβάλ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου ως η επίσημη προσκεκλημένη αναφέρθηκε στην κρίση που διέρχεται η Ελλάδα ως ισότιμο μέλος μιας μεγάλης Ευρωπαϊκής Οικογένειας η οποία τώρα καλείτε να αποδείξει το σεβασμό και την αλληλεγγύη των μελών της επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη. Η κα. Νικολάκου αναφέρθηκε στις ομορφιές της Πελοποννήσου, ως ένα τόπο που παραδοσιακά έχουν επιλέξει οι Γερμανοί πολίτες ως τουριστικό προορισμό αναδεικνύοντας ως συγκριτικό πλεονέκτημα την σύνδεση της Πελοποννήσου μέσω του αεροδρομίου Καλαμάτας με τις απευθείας τακτικές πτήσεις με το Μόναχο αλλά και άλλες πόλεις της Γερμανίας όπως η Φρανκούρτη και το Ντίσελντορφ. 

Η Αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση στα γραφεία της Μητρόπολης Μονάχου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω σύσφιξης των Ελληνο-Γερμανικών Σχέσεων με γνώμονα την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό και τη δημιουργική συνεργασία των δυο λαών στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο της 11ης Ελληνο-Βαυαρικής Πολιτιστικής Ημέρας οι εκπρόσωποι της Πελοποννήσου συναντήθηκαν  με τον Αρχιδήμαρχο του Μονάχου Dieter Reiter ο οποίος εξέφρασε τα φιλελληνικά του συναισθήματα κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Πελοπόννησο για την ιστορία και τον πολιτισμό της. Η κα. Νικολάκου αναφέρθηκε στην προοπτική συνεργασίας σε θέματα ανταλαγής τεχνογνωσίας καθώς και προβολής της Πελοποννήσου στην πρωτεύουσα του πιο εύρωστου ομόσπονδου κρατίδιου της Γερμανίας όπως η Βαυαρία. Ακολούθησαν συναντήσεις με την Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Μόναχο κα. Σοφία Γραμματά για επικείμενη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Προξενίου με στόχο ένα πλαίσιο στοχευμένων δράσεων ανάδειξης του τουρισμού αλλά και των προιόντων της Πελοποννήσου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου