ΠΑΤΡΑ : Οι υποθέσεις Συνεταιριστικών Τραπεζών

Σοβαρές δικαστικές εξελίξεις σημειώθηκαν προ ημερών στην υπόθεση χορήγησης παράνομων δανείων από την πρώην διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου, με επιβολή βαρύτατων ποινών στους υπαιτίους. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Συνεταιριστική της Λέσβου έκλεισε την ίδια ακριβώς ημέρα με την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα και οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα. Οπότε, εύλογα προκύπτει το συμπέρασμα ότι αντίστοιχες δικαστικές εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται στο άμεσο προσεχές διάστημα και στην περίπτωση της Αχαϊκής.





Όπως αναφέρει το era-aegean.gr, βαριές κατηγορίες απήγγειλαν οι εισαγγελικοί λειτουργοί, επιβάλλοντας περιοριστικούς όρους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και 12.000 ευρώ εγγύηση, σε τέσσερα μέλη παλιού Διοικητικού Συμβουλίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, αλλά και τις ίδιες ποινές και 30.000 ευρώ εγγύηση σε επιχειρηματία δανειολήπτη για την υπόθεση χορήγησης "θαλασσοδανείων" από τη Συνεταιριστική, τα οποία στοίχισαν στην Τράπεζα την κεφαλαιακή της επάρκεια, με αποτέλεσμα προ τριετίας να βάλει "λουκέτο", καταστρέφοντας πολλούς ανθρώπους και οδηγώντας ακόμη και σε αυτοκτονία γνωστό επιχειρηματία της περιοχής.
Η υπόθεση αυτή είναι η πρώτη, ενώ έπονται τουλάχιστον δέκα άλλες, ανέφερε στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μεριδιούχων Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου Βασίλης Γάλλος και κάλεσε τους μεριδιούχους της Τράπεζας να πλαισιώσουν το Σύλλογο, για την από κοινού διεκδίκηση των αιτημάτων τους.
Κατόπιν αυτών, ο Σύλλογος μεριδιούχων της Αχαικής Συνεταιριστικής Τράπεζας συγκαλεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο για την ερχόμενη εβδομάδα για την εκτίμηση της κατάστασης και τη σχετική νομική προετοιμασία ενόψει πιθανών παρόμοιων εξελίξεων και στην περίπτωση της Αχαικής.
Αθαν. Μπέλλας Πρόεδρος ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου