ΚΑΛΑΜΑΤΑ : «Προτεραιότητα η άμεση ομαλοποίηση της λειτουργίας του Τραπεζικού Συστήματος»



Καλαμάτα, 17/07/2015

Προς
Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Αξιολογώντας τις προτεραιότητες, μετά την υπερψήφιση από το ελληνικό Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου, που ικανοποιεί τους όρους των εταίρων μας και προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα, θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι χρειάζεται η ομαλοποίηση της λειτουργίας του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.   


Οι επιχειρηματικές συναλλαγές έχουν «παγώσει» με τεράστια οικονομικά προβλήματα στις επιχειρήσεις και γενικότερα στην οικονομία.
Ο επιχειρηματικός κόσμος ζητεί να ιεραρχηθούν κάποιες προτεραιότητες από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, προκειμένου να επανέλθει σταδιακά η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.
Ζητούμε την άμεση απόφαση που να προβλέπει την δυνατότητα διατραπεζικών συναλλαγών μεταξύ των επιχειρήσεων, προμηθευτών και πελατών του εξωτερικού, την επαναλειτουργία του συνόλου των τραπεζικών καταστημάτων, για ομαλή εξυπηρέτηση του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και γενικότερα των Ελλήνων πολιτών και την τεράστια σημασία που έχει για την αγορά η «καλή ψυχολογία» που μπορεί να επανακτηθεί με την επαναλειτουργία των τραπεζών και την βελτίωση των CAPITAL CONTROLS.
Επειδή, οι διεθνείς αγορές δεν θεωρούν αξιόπιστη την χώρα μας, θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να παραμείνουν αξιόπιστες, εκπληρώνοντας όλες τις υποχρεώσεις τους στους προμηθευτές τους και πελάτες τους μέσω του τραπεζικού μας συστήματος, διότι σε διαφορετική περίπτωση οι εναπομείνασες υγιείς ελληνικές επιχειρήσεις, εξαγωγικές και εισαγωγικές, κινδυνεύουν με αθέτηση συμφωνιών ή ακόμη και παύση λειτουργίας τους, με τα γνωστά αποτελέσματα της οικονομικής καταστροφής και κατ’ επέκταση την επιδείνωση της ανεργίας.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Παρακαλούμε όπως προβείτε ΑΜΕΣΑ στους απαραίτητους πολιτικούς χειρισμούς ώστε να ξεκινήσει άμεσα η στήριξη με κεφάλαια, τόσο των ελληνικών τραπεζών, όσο και των επιχειρήσεων, για την συντομότερη έξοδο από την κρίση. 
                                                                     Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

 Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου