ΠΑΤΡΑ : ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ



Άρθρο παρέμβαση του Τάκη Πετρόπουλου, Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Παμπελοποννησιακού Σταδίου,
για την ασφάλεια των δημοσίων αθλητικών εγκαταστάσεων


Η αποκόλληση μεγάλης τζαμαρίας μαζί με το σιδερένιο πλαίσιο της στο Κολυμβητήριο «Πεπανός» ιδιοκτησίας της ΓΓΑ του Υπουργείου Αθλητισμού κατά τη διάρκεια Πανελληνίων Αγώνων αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη συντήρησης κι εκσυγχρονισμού όλων των δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης.
Ο αυτονόητος έλεγχος στερεότητας και ασφάλειας των σιδερένιων πλαισίων του «Πεπανός» που υποχρεώθηκε από το πρωτοφανές γεγονός να ανακοινώσει η διορισμένη από το κράτος (3η σε 2,5 χρόνια) Διοίκηση του, είναι «κατόπιν εορτής», συνιστά σπασμωδική ενέργεια διασκέδασης των αρνητικών εντυπώσεων και βέβαια δεν λύνει το πρόβλημα συνολικά.

Παρόμοιο ατύχημα, που έχει να κάνει πλέον με την ίδια την ασφάλεια αθλητών, προπονητών και φιλάθλων, μπορεί να επαναληφθεί σε οποιαδήποτε δημόσια αθλητική εγκατάσταση και κανείς δεν εγγυάται ότι η τύχη θα είναι πάντα με το μέρος μας και το ατύχημα δεν θα είναι χειρότερο ή δεν θα είναι δυστύχημα.
Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της ανέδειξε εμφατικά το συγκεκριμένο πρόβλημα και διεκδικεί δυναμικά τόσο την αποκατάσταση των φθορών, των βλαβών και των κακοτεχνιών των κρατικών αθλητικών δομών, όσο και την κρατική χρηματοδότηση για αντίστοιχα έργα στις δημοτικές αθλητικές δομές, που υπερβαίνουν τις τεχνικές και οικονομικές δυνατότητες του Δήμου, όπως για παράδειγμα
η ανακατασκευή του κεντρικού χλοοτάπητα, η συντήρηση της σκεπαστής εξέδρας, η αντικατάσταση των φωτεινών πινάκων κ.ο.κ. στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, αλλά και παρόμοιες αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις στις άλλες μεγάλες δημοτικές αθλητικές δομές.
Ειδικότερα για το στρατηγικής σημασίας Παμπελοποννησιακό Στάδιο επισημαίνω, αν και είναι γνωστό, ότι είναι πρώην κρατικό Ολυμπιακό Ακίνητο, που παραχωρήθηκε για πενήντα χρόνια στο Δήμο με προγραμματική σύμβαση, που προέβλεπε τη χρηματοδότηση της λειτουργίας και συντήρησης του για τα τρία πρώτα χρόνια από τον
κρατικό προϋπολογισμό, η οποία και δεν τηρήθηκε ποτέ, όπως και ποτέ από καμία κυβέρνηση δεν χρηματοδοτήθηκε ούτε με ένα ευρώ.
Το γεγονός δε ότι σήμερα στο Π.Σ. έχουν αποκατασταθεί οι βασικότερες ηλεκτρομηχανολογικές, κτιριακές βλάβες και ζημιές, έχει υψηλά στάνταρ καθαριότητας και υγιεινής και αναβαθμίσθηκαν η αισθητική του και η ποιότητα υπηρεσιών του για να παρέχει άνετες, ασφαλείς και αξιοπρεπείς συνθήκες χρήσης από αθλητές, προπονητές και φιλάθλους, οφείλεται στην πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής, τη φιλότιμη
προσπάθεια της Διοίκησης του και πάνω απ’ όλα στους εργαζόμενους του και γενικότερα στο προσωπικό του Δήμου, σε εθελοντές συμπολίτες και στους αθλητικούς φορείς της πόλης. Για να συνεχίσει όμως το Π.Σ. να είναι όπως είναι σήμερα και γιατί όχι να γίνει ακόμη καλύτερο για να το απολαμβάνει ο λαός και η νεολαία είναι αναγκαία η χρηματοδότηση του από το κράτος.
Ήρθε η ώρα λοιπόν η κυβέρνηση να περάσει από τα παχιά λόγια στα έργα για να μην θρηνήσουμε θύματα, αρχής γενομένης από το ερημωμένο Παλιό Κολυμβητήριο της Αγυιάς, που πέρα από την άθλια και βρώμικη εικόνα του στην είσοδο της πόλης, χάσκει επικίνδυνο με αφύλαχτη την πισίνα και τα ξεσκέπαστα φρεάτια, αληθινές παγίδες για τους πολίτες και ειδικότερα τα μικρά παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου