Ενημέρωση από τη συμμετοχή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών στη διεθνή συγκέντρωση της κλάσης J/24



Η συγκέντρωση της κλάσης έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του αγώνα, που θα διεξαχθεί στη Riva Del Garda της ομώνυμης λίμνης, τέλη Αυγούστου του 2018, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με σκάφη τύπου J/24.
H λίμνη Garda φιλοξενεί πολλές και σημαντικές ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις, αφού στην περιοχή υπάρχουν πολύ μεγάλες εγκαταστάσεις ιστιοπλοΐας με κατεύθυνση τον αθλητικό εξειδικευμένο τουρισμό. Κατέχει το ρεκόρ Γκίνες σε παγκόσμια διοργάνωση Optimist, με 1.500 περίπου παιδιά, ενώ μόνο το 2017 διοργάνωσε 3 παγκόσμια κλάσεων και 4 πανιταλικά. Η θέση της προσελκύει αθλητές από την Ιταλία, Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία, Σλοβενία κλπ, αφού βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο αυτού του τόξου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η πρόεδρος Nancy Zangerie από τις Η.Π.Α. και μέλη της κλάσης, ενδεικτικά 4 από τις Η.Π.Α., 2 από τον Καναδά, 1 Μεξικό, 1 Ιαπωνία, 1 Σουηδία, 3 Γερμανία, 3 Ιταλοί, 1 Ούγγρος, 1 Αγγλία και 2 από την Ελλάδα, ο Άρης Παλλήκαρης, ο οποίος είναι πρόεδρος της ελληνικής κλάσης και μόνιμο μέλος της διεθνούς επιτροπής και ο Κώστας Καλογερόπουλος, Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το μέρος της συνεδρίασης το οποίο είχε να κάνει με τον απολογισμό των διεθνών διοργανώσεων ανά τον κόσμο, με σημαντικό ρόλο να αποδίδεται στη μετακίνηση, την προσβασιμότητα, το κόστος μετακίνησης και τις διευκολύνσεις, στοιχεία τα οποία σαφώς έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην επιλογή της πόλης μας (καλή προσβασιμότητα από την κεντρική Ευρώπη) για τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019. Ακολούθησε ο προγραμματισμός των επομένων διοργανώσεων με την παρουσίαση της πόλης, τις τελικές λεπτομέρειες και την επιλογή της ημερομηνίας διεξαγωγής. Η επιτροπή ήδη είχε αποφασίσει την ανάθεση του αγώνα στην Πάτρα, από την προηγούμενη συνεδρίαση που έγινε στις Η.Π.Α. το 2016, όπου τη χώρα μας είχε εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος της Ελληνικής κλάσης Άρης Παλλήκαρης.
Κατά την παρουσίαση, δόθηκε η δυνατότητα να γίνει μία πολύ καλή παρουσίαση της πόλης, των δυνατοτήτων της καθώς και ενημέρωση για την ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων. Η γενική αίσθηση των παρευρισκομένων είναι όχι μόνο θετική αλλά ότι είναι μία ευκαιρία να διεξαχθούν καλοί αγώνες σε ένα μέρος το οποίο βρίσκεται κοντά στην Κεντρική Ευρώπη αλλά συνάμα και στο κέντρο ενός ονομαστού τόπου διακοπών.

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος των σκαφών J/24, στην Πάτρα το 2019, ο Όμιλος ως test enent (αγώνες προπομποί) έχει αναλάβει να διεξαγάγει το Πανελλήνιο της κλάσης τόσο το 2018 καθώς και το 2019, τέλη Απριλίου έκαστου έτους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου