ΠΑΤΡΑ : Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας


Οι βασικοί άξονες και το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας για το 2018 παρουσιάστηκαν σήμερα ( Πέμπτη) στο Δημαρχείο της Πάτρας, από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Βασίλη Θωμόπουλο, τα μέλη του Δ.Σ. Κώστα Παπαφιλίππου και Πέτρο Βάη και τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο της ενότητας jazz+Πράξεις  Γιάννη Μουγγολιά.
Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού αναφερόμενο στο θεσμό του Διεθνούς Φεστιβάλ τόνισε πως οι φετινές εκδηλώσεις αποτελούν ένα «στοίχημα» εξωστρέφειας για το θεσμό .  
Ο κ. Θωμόπουλος επεσήμανε, ότι οι εκδηλώσεις του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας,  θα διαρκέσουν από τις   5 Ιουνίου 2018 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2018. 

«Η Δημοτική Αρχή και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων -ανέφερε ο κ. Θωμόπουλος - παρουσιάζουν και φέτος στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ, ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, το οποίο εκτός των άλλων, αξιοποιεί το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό και μετατρέπει για μία ακόμα φορά τη γειτονία, σε χώρο δημιουργίας, σε συνδυασμό  με την χρήση χώρων που τους δίνει ζωή», προσθέτοντας πως φιλοδοξία του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Δήμου είναι«να έχουμε και θα έχουμε, ένα Φεστιβάλ, το οποίο  θα αποτελεί Φορέα Ανάπτυξης και Πολιτιστικής Δημιουργίας. Πηγή έμπνευσης μέσα από τη συμμετοχή και την πολυφωνία. Ένα Φεστιβάλ, το οποίο σε δύσκολους καιρούς και για τον πολιτισμό, θα αφήσει και φέτος  το δικό του στίγμα στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.
Συνεχίζοντας πρόσθεσε πως «Μετατρέπουμε τη γειτονιά σε εστία πολιτισμού , ζωής και επικοινωνίας είπε ο κ. θωμόπουλος, προσθέτοντας ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας φέρνει και φέτος τα παιδιά κοντά στην τέχνη και τον πολιτισμό».Οι βασικοί  άξονες των φετινών εκδηλώσεων είπε, είναι οι εξής:
*ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ( κωμωδία – Αρχαίο Δράμα)*JAZZ + ΠΡΑΞΕΙΣ  -  ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ*ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ "STEP TO A DREAM*ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ*BΗΜΑ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ*ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ*WORLDMUSICFESTIVAL*ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΤΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ*ΗΜΕΡΕΣ ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟΥ*ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ*ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ*ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ*ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ
Συνολικά το φετινό πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ περιλαμβάνει περισσότερες από 85 εκδηλώσεις – συμπεριλαμβανομένων και των Παράλληλων.
Προχωρήσαμε και φέτος στη χρήση νέων χώρων – πέραν των καθιερωμένων.
Επιγραμματικά αναφέρουμε:
          Σκαγιοπούλειο•           Θέατρο Κρήνης•         Πλατεία Χατζή•           Θεατράκι Ιτεών•Νότιο Πάρκο*Κάστρο Ρίου*Αρσακειο*Πλατεία «Παναχαϊκής»* Πλατεία ‘Αμπελοκήπων*Βραχναιϊκα*Πλατεία Σαραβαλίου*Ταραμπούρα
Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στον Πολιτιστικό  Οργανισμό και στο  Δήμο Πατρέων που όλα αυτά τα χρόνια αλλά και φέτος μοχθούν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και την επιτυχία του θεσμού.
Από την πλευρά του  το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό Κ. Παπαφιλίππου, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την πόλη και τον θεσμό η παρουσία ντόπιων καλλιτεχνικών σχημάτων , κάνοντας αναφορά στην εβδομάδα Δημοτικού Ωδείου  και τη μεγάλη συναυλία στην οποία θα παρουσιαστεί το έργο «Μαουτχάουζεν» και στη συναυλία  της ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων  «Θανάσης Τσιπινάκης», η οποία θα ερμηνεύσει τον «Επιτάφιο» του Μίκη Θεοδωράκη.
Ο κ. Παπαφιλίππου έκανε επίσης αναφορά και στο «Βήμα Νέων Καλλιτεχνών».
Το μέλος του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό, Πέτρος Βάης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη «ενασχόληση» του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας με τις γειτονιές, μία ενότητα η οποία ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται φέτος πιο δυναμικά.
«Πρόκειται για έναν θεσμό – ανέφερε ο κ. Βάης – ο οποίος αγαπήθηκε από τις γειτονιές και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους. Ένας θεσμός ο οποίος αγαπήθηκε από τους κατοίκους.Η παρουσία των ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΕΡΤΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΡΡΗ και ΚΩΣΤΑ ΒΑΣΙΛΙΑΓΚΑ του ΑΡΜΑΤΟΣ ΘΕΣΠΙΔΟΣ και της ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές».
Τέλος ο Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος της ενότητας JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ Γιάννης Μουγκολιάς στάθηκε στις φετινές εξαιρετικές συμμετοχές των PETROS KLAMPANIS GROUPμε την συμμετοχή των Πέτρου Κλαμπάνη (κοντραμπάσο)ShaiMaestro (πιάνο), Κουαρτέτου Εγχόρδων (ΓιάννηΜαυρίδη-βιολί, Νίκου Μαυρίδη-βιολί, Ρόμπερτ Σμαγκούλοφ-βιόλα, Αλέξανδρου Μποτίνη-τσέλο) και ΕλευθερίαςΔαουλτζή (κανονάκι), MICHAEL WOLLNY - VINCENT PEIRANI        σε συνεργασία με το GOETHE ZENTRUM PATRAS, THE HUS-BAND (ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΓΑΝΙΔΗΣ-ΧΑΡΗΣΛΑΜΠΡΑΚΗΣ) και των THE HUS-BAND (ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΓΑΝΙΔΗΣ-ΧΑΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ και ΝΑΤ BIRCHALL QUARTET.
Ο κ. Μουγκολιάς τόνισε πως η ενότητα JAZZ+ΠΡΑΞΕΙΣ ξεκίνησε το 2003 και 16 χρόνια μετά έχουμε τη χαρά να υποδεχόμαστε ξεχωριστούς και διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνες ενώ στάθηκε και στις αποκλειστικές εμφανίσεις των PETROS KLAMPANIS GROUP, MICHAEL WOLLNY - VINCENT PEIRANI και ΝΑΤ BIRCHALL QUARTET.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ 2018
                                                                                               
                                                ΙΟΥΝΙΟΣ

ΤΡΙΤ. 5/6                                 ΣΥΝΟΛΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ "ARMONY ENSEMBLE"
                                                "TA TΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ"

                                                ΑΙΘΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ,
                                                ΩΡΑ 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
Το σύνολο Μουσικής ARMONY ENSEMBLE θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια εφ' όλης της ύλης και τίτλο ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ. Θα ακουστούν τραγούδια Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και νοσταλγούμε.
           

EΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
--------------------------------------------------------------------------------------------------

JAZZ + ΠΡΑΞΕΙΣ
                        ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ
                        ΑΙΘΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
                                                ΩΡΑ 21.30

ΠΕΜΠ. 7/6      PETROS KLAMPANIS GROUP
                        με την συμμετοχή των Πέτρου Κλαμπάνη (κοντραμπάσο)
                        Shai Maestro (πιάνο), Κουαρτέτου Εγχόρδων (Γιάννη
                        Μαυρίδη-βιολί, Νίκου Μαυρίδη-βιολί, Ρόμπερτ Σμαγκούλοφ-
                        βιόλα, Αλέξανδρου Μποτίνη-τσέλο) και Ελευθερίας
                        Δαουλτζή (κανονάκι)




ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Ο Πέτρος Κλαμπάνης τον οποίο το περιοδικό Jazz Times περιέγραψε σαν έναν έξοχο μπασίστα και συνθέτη, μεγάλωσε στην Ελλάδα, περιστοιχισμένος από την συμβολή της μεσογειακής και βαλκανικής μουσικής.  Συνέχισε τις σπουδές του στην κλασσική και τζαζ μουσική στην Αθήνα, το Άμστερνταμ και την Νέα Υόρκη πριν αναδυθεί στην Τζαζ σκηνή της Νέας Υόρκης.  Εκεί έχει παίξει δίπλα σε μερικούς από τους πιο φημισμένους μουσικούς της πόλης.  Όλες αυτές οι επιρροές συνδυάζονται με αναπάντεχους τρόπους στην μουσική του.  Ο Κλαμπάνης εμπλουτίζει τις τολμηρές του συνθέσεις για την Τζαζ με τις μελωδικές του ενορχηστρώσεις για κουαρτέτο εγχόρδων και ως αποτέλεσμα έρχεται η δημιουργία μιας πολύ προσωπικής φωνής.  Το 2015 ψηφίστηκε "Καλύτερος Καλλιτέχνης" από το jazzonline.gr, ενώ ο τελευταίος του δίσκος "Minor Dispute" επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα Τζαζ άλμπουμς του 2015 στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνοo των Η.Π.Α.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------






ΠΑΡ.   8/6                   MICHAEL WOLLNY - VINCENT PEIRANI
                                    σε συνεργασία με το GOETHE ZENTRUM PATRAS


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
Δυο τεράστια ονόματα της διεθνούς τζαζ σκηνής, ο Γερμανός πιανίστας και συνθέτης Michael Wollny και ο Γάλλος ακορντεονίστας και συνθέτης Vincent Peirani ενώνουν τις δυνάμεις τους, την ανεξίτηλη φαντασία, την σπάνια ευαισθησία και λυρισμό, τον εκρηκτικό τους δυναμισμό, την απαράμιλλη δεξιοτεχνία τους και την μοναδική παρουσία τους με σκοπό να μας προσφέρουν μια ανεπανάληπτη μουσική βραδιά, από αυτές που δεν ξεχνιούνται. Δυο μουσικοί που βρίσκονται στην κορυφή του μουσικού ενδιαφέροντος διεθνώς. Από την πρώτη συνάντησή τους το 2012, και οι δυο μουσικοί είχαν μια θυελλώδη κοινή πορεία, που αποκρυσταλλώθηκε σε συναυλίες, σε άλμπουμ ς κ.λπ. Δυο εξαιρετικά πολυάσχολοι μουσικοί με πολύ βαριά ατζέντα, που τελικά βρήκαν χρόνο μαζί, κατά τον οποίο μπορούσαν να αφήσουν τα μουσικά τους μονοπάτια να συμπέσουν. Αυτό το ντουέτο των θαυμάσιων μουσικών μπορεί ταυτόχρονα να είναι εξαιρετικά εκλεπτυσμένο και ταυτόχρονα πολύ γήινο. Αναμφίβολα το πιο εκτυφλωτικό ντουέτο των ημερών μας.

ΣΑΒ.   9/6        THE HUS-BAND (ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΓΑΝΙΔΗΣ-ΧΑΡΗΣ                                                        ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ)

                        ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21.00


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Ο Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο, ηλεκτρική κιθάρα, φωνή, samples) θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με συνθέσεις του και αυτοσχεδιασμούς με τον Χάρη Λαμπράκη (νέι, πλήκτρα, φωνή, samples). Θα παιχτούν κομμάτια από όλη την δισκογραφία και θα ακουστούν ποιήματα των Μίλτου Σαχτούρη, Ομάρ Καγιάμ, Λέοντα Κουκούλα, Τάσου Ναούμ, Γιάννη Ζήκα, Γιώργου Σιγανίδη και στίχοι του συνθέτη, μαζί με ηχογραφημένα θραύσματα λόγου και ήχων.
Θα προβληθούν ακόμα τα μικρού μήκους βίντεο που επιμελήθηκε ο Γιάννης Πειραλής : Οι μπαγκέτες του Κώστα Αναστασιάδη, Σκύμνοι Ωριόμενοι, Das Phaenomen, Audition Παπαδιαμάντη, Κοιμάστε σαν πουλάκι, bio, Lacrimae No 9480967824659.


                         -          ΝΑΤ BIRCHALL QUARTET

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Ένα από τα πιο καυτά ονόματα της Ευρωπαϊκής τζαζ, που η βαθιά ειρηνική, πνευματική μουσική του τον καταξίωσε σαν μια μοναδική φωνή σε διεθνές επίπεδο. Το περιοδικό Mojo έγραφε πως ο ήχος του Άγγλου σαξοφωνίστα και συνθέτη Nat Birchall  ακολουθούσε την spiritual παράδοση του John Coltrane και όντως έτσι ήταν. Αυτή η - πνευματική κυρίως - προσήλωση στο κολτρεινικό σύμπαν, ακολουθεί τον Birchall τα τελευταία 36 χρόνια, παρά το γεγονός ότι στην αρχή ακολούθησε διαφορετικά μουσικά μονοπάτια.  Υπήρξε στενός συνεργάτης του Τούρκου Okay Temiz, ενώ ασχολήθηκε με την hip hop σκηνή και τους Corner Crew, μπάντα με σαφείς επιρροές απο την Τζαζ.  Μέσα στα χρόνια, οι μουσικές του αναζητήσεις γίνονταν όλο και πιο σύνθετες και η ενασχόλησή του με την spiritual κληρονομιά του Coltrane μετουσιώθηκε σε μια αριστοτεχνική, πλην όμως περισσότερο εσωτερική έκφραση μέσα από το σαξόφωνο.


TET.  13/6       ΧΟΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ"
                        ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
                        ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

                        ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
                        ΩΡΑ 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΗΜΕΡΕΣ ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟΥ
----------------------------------------------------------------------------------------------------




ΠΕΜΠ. 14/6    ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΧΟΡΟΣ ΛΑΤΙΝ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΑ BELLE
                        EPOQUE ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΑΤΡΩΝ
                        ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

                        ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
                        ΩΡΑ 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ


ΗΜΕΡΕΣ ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟΥ
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΡ. 15/6       ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ" ΣΤΟ
                        ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ. ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ
                        ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

                        ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
                        ΩΡΑ 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ


ΗΜΕΡΕΣ ΣΚΑΓΙΟΠΟΥΛΕΙΟΥ
ΚΥΡ.    17/6                 ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τον ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

                                    ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ, 20.30


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΔΕΥΤ. 18/6      ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ
                        "ΟΜΟΡΦΟ ΟΝΕΙΡΟ"

                        ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ:
Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουταρίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν αυτό το καλοκαίρι σε επιλεγμένους συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα αλλά και την Κύπρο, το "Όμορφο Όνειρό" τους.  
Μια νέα παράσταση-πρόταση που κλείνει το μάτι στο "Μπελ Ρεβ" την παράσταση που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με την πρωτοτυπία, την τόλμη και την μελωδικότητα της τον χειμώνα που μας πέρασε και τώρα, ο βασικός της πυρήνας παίρνει κάτι από το ελληνικό καλοκαίρι, προσαρμόζεται αναλόγως, αποκτά ένα πιο εξωστρεφές και φωτεινό πρόσωπο και φέρνει την αγαπημένη ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου, καθώς και τα τραγούδια των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου, ακόμα μια φορά κοντά στους φίλους τους σε ολόκληρη την Ελλάδα.


           
-----------------------------------------------------------------------------------------------------


ΠΕΜ. 21/6      ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
                        ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ Π.Κ.Κ.
                        "ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΤΟ ΝΕΡΟ"

                        ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Το θέμα της φετινής παράστασης θα είναι το νερό και η λειτουργία του γύρω από την ζωή του ανθρώπου.
Το νερό αποτελεί πηγή έμπνευσης ιδιαίτερα για τους ανθρώπους της μουσικής και της ποίησης. Μουσικές και τραγούδια που εμπνεύσθηκαν από τον κύκλο του νερού σε ενορχήστρωση της μαέστρου Δήμητρας Αψώμοτου θα παρουσιασθούν συνδυασμένα με ποίηση, προβολή βίντεο και χορό έτσι ώστε από τον κόσμο της τέχνης να περνάμε στα προβλήματα έτσι όπως αυτά προκύπτουν στην σημερινή πραγματικότητα. Στόχος μας είναι να δώσουμε βήμα και σε νέους πατρινούς καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στην όλη προσπάθεια.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

-----------------------------------------------------------------------------------------------------


ΠΑΡ. 22/6       ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ "TIGER LILLIES" ΜΕ ΤΙΤΛΟ
                        "THE VERY WORST OF TIGER LILLIES"

                        ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Τα «κακά» παιδιά επιστρέφουν!
Οι ζωντανοί θρύλοι της alternative σκηνής και κάποτε για grammy Tiger Lillies παρουσιάζουν μια παράσταση με τα καλύτερα (ή μάλλον….-αθλιότερα-) τραγούδια της 29χρονης καριέρας τους.  Γνωστοί σε όλη την υφήλιο ως η νούμερο ένα avant-garde μπάντα, ποτέ δεν παύουν να εκπλήσσουν, να σοκάρουν και να διασκεδάζουν με το αμίμητο μουσικό τους στυλ, που συνδυάζει με μαεστρία την μακάβρια μαγεία του προπολεμικού Βερολίνου με την ατίθαση αγριάδα του τσιγγάνικου πάνκ, τους Monty Python, τον Jacques Brel, Edith Piaf.
Τα τραγούδια τους καλύπτουν όλες τις σκοτεινές πτυχές της ζωής, από την πορνεία, τον εθισμό στα ναρκωτικά, την βία και την απελπισία μέχρι την μετενσάρκωση.    

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΑΒ. 23/6        ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΔΗΜΟΥ
                        ΠΑΤΡΕΩΝ "ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΙΠΙΝΑΚΗΣ" - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ
                        ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
                        ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ, ΘΟΔΩΡΗΣ
                        ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΥΑΚΙΝΘΗ ΛΑΓΙΟΥ
                        Δ/ΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ

                        ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30

----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΡ. 22/6,                  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΣΑΒ.  23/6,                  ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ
ΚΥΡ. 24/6                                ΤΕΧΝΗΣ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ       
                                    "ΒΑΚΧΕΣ" του ΕΥΡΙΠΙΔΗ σε διδασκαλία
                                    ΠΑΡΘΕΝΟΠΗΣ ΜΠΟΥΖΟΥΡΗ

                                    ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΗΝΗΣ, ΩΡΑ 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΥΤ. 25/6,                 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥ
ΤΡΙΤ.  26/6                  ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ
                                    "ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ"

                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Το θέμα της φετινής παράστασης θα είναι το νερό και η λειτουργία του γύρω από την ζωή του ανθρώπου.
Μέσα από βίντεο-προβολή θα παρουσιασθούν το νερό σαν αγαθό απαραίτητο για τον άνθρωπο, η χρήση του, η κατάχρησή του, αλλά και η εμπορευματοποίησή του έτσι ώστε από αγαθό να γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης και ανταγωνισμού. Θα καταδειχτεί ο ρόλος του νερού στην τέχνη και πως αυτό επηρέασε την λαϊκή παράδοση του κάθε τόπου.  Κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει να μας διηγηθεί την δική της ξεχωριστή ιστορία γύρω από το νερό.  Νεράιδες, ξωτικά, θρύλοι, παραδόσεις γεμίζουν με απερίγραπτη χάρη της λαϊκή μας τέχνη. Με πολλή προσοχή, μεράκι, γνώση και έμπνευση προσεγγίζουμε όλον αυτό τον πλούτο της λαϊκής μούσας φτάνοντας στο σήμερα και τα προβλήματα που ο σύγχρονος τρόπος ζωής δημιουργεί. Χορεύοντας στον κύκλο του νερού κάθε βήμα θα είναι και ένα λιθαράκι για ένα καλύτερο αύριο. Όλα αυτά δοσμένα μέσα από την εικόνα, τον λόγο, την μουσική και βέβαια τον χορό.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΤ.  27/6                   ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ
                                    ΕΦΗΒΩΝ "STEP TO A DREAM"

                                    AΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Η εκδήλωση  χωρίζεται σε δύο μέρη
1. ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ STEP TO A DREAM που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών στις 26 και 27 Ιουνίου το πρωί.
Στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ τα παιδιά διαγωνίζονται και αξιολογούνται από επαγγελματική διεθνή κριτική επιτροπή σε τέσσερις κατηγορίες χορού Κλασσικό Μπαλέτο, Σύγχρονο, Pop Dance και Παραδοσιακό Χορό.  
2. ΓΚΑΛΑ ΧΟΡΟΥ
Το γκαλά χορού “STEP TO A DREAM” είναι μια φαντασμαγορική εκδήλωση που προσφέρει μοναδικό χορευτικό θέαμα με οπτικοακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Η συνεργασία και η ανταλλαγή πολιτιστικού έργου προάγει την τέχνη του χορού, χαρίζοντας στους χορευτές πολύτιμη καλλιτεχνική εμπειρία και στους θεατές αισθητική απόλαυση και συγκίνηση.


ΠΑΡ. 29/6                   ΣΥΝΑΥΛΙΑ "Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ"
                                    με την συμμετοχή του ΛΑΚΗ ΧΑΛΚΙΑ, ΠΑΙΔΙΚΗ
                                    ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΙ
                                    ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ "ΑΝΤΗΧΩ"
                                    ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΜΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
                                    ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30
                                               



ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΡΙΤ. 26/6,                  ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΚΗ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ
ΤΕΤ.   27/6,                 "ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ" και
ΠΕΜ.  28/6                 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

                                    ΑΙΘΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ,
                                    ΩΡΑ 21.00


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                ΙΟΥΛΙΟΣ

ΚΥΡ.  1/7                     ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ «ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ ΚΥΚΛΟ»
με την συμμετοχή των :
                                    - CANTELENA
                                    - ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ "ΑΝΤΗΧΩ"
                                    - ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ "VOCALS"
                                    - XOΡΩΔΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.00


-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΥΤ. 2/7,                   "ΑΧΑΡΝΗΣ" του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ
ΤΡΙΤ.  3/7                    Σκηνοθεσία - Διασκευή ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΑΝΟΥ
                                    Σκηνικά - Κοστούμια ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΤΖΙΚΩΦ
                                    Μουσική ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
                                    με τους ΠΕΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ, ΠΑΥΛΟ ΧΑΙΚΑΛΗ,
                                    ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ ΔΑΔΑΚΑΡΙΔΗ και 20μελή θίασο

                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Κώστας Κόκλας, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Τάκης Παπαματθαίου, αναλαμβάνουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους για να μας μιλήσουν μέσα από το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη, για έννοιες όπως η ειρήνη και η δικαιοσύνη.
Στο πλευρό τους ταλαντούχοι ηθοποιοί και μουσικοί (αλφαβητικά): Βατικιώτης Νίκος, Ζουγανέλης Αλέξανδρος, Καμμένος Παναγιώτης, Κατσώλης Παναγιώτης, Κοράκης Κωνσταντίνος, Κυπαρίσσης Βαγγέλης, Κωστάκης Ηρακλής, Μαγγόνας Αλκιβιάδης, Παυλίδης Παύλος, Πετκίδης Μάριος, Σταμούλης Γρηγόρης, Τσουρουνάκης Γιώργος, Φλέουρας Χάρης, Χιώτης Χάρης.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Απόδοση-Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος 
Χορογραφίες: Ελενα Γεροδήμου, Κώστας Τσιάνος
Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς


           
ΠΕΜ.  5/7,                  ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΡ.  6/7                    "ΠΕΡΣΕΣ" του ΑΙΣΧΥΛΟΥ
                                    Σκηνοθεσία - Μουσική Δραματουργία ΑΡΗΣ
                                    ΜΠΙΝΙΑΡΗΣ
                                    Σκηνικά  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΚΑ
                                    Κοστούμια  ΕΛΕΝΗ ΤΖΙΡΚΑΛΛΗ
                                    Ερμηνεύουν  ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ,
                                    ΧΑΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΝΙΚΟΣ ΨΑΡΡΑΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ
                                    ΜΥΡΙΑΓΚΟΣ και 12μελή θίασο

                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------
 ΣΑΒ.  7/7                    ΞΑΡΧΑΚΟΣ - ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Ο θρίαμβος αυτής της παράστασης δεν έχει προηγούμενο. Στην αρχή έγινε λόγος για μια συνάντηση δύο σημαντικών προσωπικοτήτων του ελληνικού τραγουδιού. Ακολούθησε η καλοκαιρινή τους περιοδεία και κάθε σταθμός της «φούντωνε» την φλόγα της μοναδικής τους χημείας. Το κοινό τους αποθέωσε όπου κι αν πήγαιναν. Δεν άρχισε να φανεί πως αυτή η καλλιτεχνική σύμπραξη θα γινόταν η «Συνάντηση του καλοκαιριού». Οι δύο sold out εμφανίσεις τους στο Ηρώδειο ήρθαν ως επιστέγασμα της επιτυχίας και ως θριαμβευτικός επίλογος μιας σπάνιας συνεργασίας. Το κοινό όμως ήθελε κι άλλο. Το «ανκόρ» ήταν επιβεβλημένο, ήταν διαρκές ζητούμενο. Κι όταν αποφασίστηκε να εμφανιστούν στο gazarte, φάνηκε πως αυτός ο χειμώνας θα είχε έναν προορισμό για τους φίλους της ελληνικής μουσικής σ’ αυτή την πόλη. Στο gazarte η «Συνάντηση» απέκτησε άλλο νόημα. Όλοι ήρθαν πιο κοντά. Οι καλλιτέχνες, οι μουσικοί, το κοινό. Μια ανάσα απόσταση. Η φλόγα τους μας ζέστανε. Και ο χώρος γέμισε από την πρώτη στιγμή και συνέχισε έτσι για 5 ολόκληρους μήνες .
Έτσι λοιπόν , η παράσταση της χρονιάς,  συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της και το καλοκαίρι του 2018 με μια περιοδεία σε επιλεγμένους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό .


--------------------------------------------------------------------------------------------------
            ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΣΑΒ. 7/7                      ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΕΡΤΟ
                                     ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΤΖΗ, ΩΡΑ  21.30


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΥΡ. 8/7                      ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ - ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ
                                    «Η ΤΡΕΛΛΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΟ»


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Σκηνοθετικό σημείωμα: Ο κόσμος είναι σκληρός και άδικος, όχι μόνο εξαιτίας της απληστίας και του κυνισμού των δυνατών, αλλά και λόγω της αδιαφορίας και του εφησυχασμού των υπολοίπων. Η ζοφερή κατάσταση στη χώρα μας απαιτεί ίσως μια πιο θαρραλέα στάση ζωής. Γι’ αυτό το «Άρμα Θέσπιδος» επέλεξε τη θαρραλέα «Τρελή του Σαγιό», του Jean Giraudoux, γιατί τώρα μας χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, μια εκκεντρική μποέμ παριζιάνα που θα σηκώσει ανάστημα απέναντι στις τρελές απαιτήσεις των ισχυρών και γιατί, η υπόθεση του έργου, άντληση πετρελαίου και επενδύσεις, είναι ένα υπαρκτό μελλοντικό σενάριο για την πόλη μας, όχι πολύ μακρινό

                                    ΧΩΡΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΙ, ΩΡΑ 21.30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΥΤ. 9/7                   ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
                                    "ΧΕΝΣΕΝ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ"  σε σκηνοθεσία
                                    ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Το έργο αυτό- που θεωρείται σκληρό- μεταμορφώνεται, διασκευάζεται και παρουσιάζεται σαν ένα τρυφερό παραμύθι, πλούσιο σε μηνύματα – μιλάει για την μανία των παιδιών να κοροϊδεύουν -που με την υπόθεσή του θα μπορέσει να κρατήσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.
ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ
ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ-VIDEO ART: ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ
ΣΤΙΧΟΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: ΛΑΡΙΣΑ ΕΡΕΜΕΓΙΕΒΑ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΤΑΣΗ

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ελένη Ζιώγα, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Έλενα Μιχαλάκη, Αλέξανδρος Μπούρκας-Μαράκης, Νικόλας Παπακωνσταντίνου.


ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 10€
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΡΙΤ. 10/7,                  "ΒΑΤΡΑΧΟΙ" του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ
ΤΕΤ.   11/7                  Σκηνοθεσία ΚΩΣΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΓΛΟΥ
                                    με τους ΛΑΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ, ΣΟΦΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ,
                                    ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΙΑΤΑ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟ κ.ά.

                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Σημείωμα του σκηνοθέτη :
Στους Βατράχους ο Αριστοφάνης ξεδιπλώνει στην ορχήστρα μια φαντασμαγορική νέκυια, σαν άλλος Οδυσσέας, που αναζητά τον δρόμο για την ουτοπική Ιθάκη του. Πρέπει κανείς να μάθει τι είναι θάνατος, για να φέρει σε πέρας την ζωή του. Πρέπει να συνειδητοποιήσει η πόλις τις απουσίες της, για να είναι παρούσα ως πόλις. Πρέπει να καταβυθιστεί στον ξένο κόσμο του Άδη, για να κατακτήσει την ταυτότητά της.
Ο θεός Διόνυσος μασκαρεμένος σε Ηρακλή θα κατεβεί στον Άδη, για να φέρει στη γη τον Ευριπίδη, αφού η Αθήνα δεν έχει πια έναν τουλάχιστον μεγάλο ποιητή. Το ταξίδι αυτό, αν και γίνεται μέσα στον επιβλητικό ζόφο του κόσμου των ψυχών, διαθέτει την ευθυμία μιας ψυχαγωγικής περιήγησης, η οποία αγγίζει τα όρια του μεσαιωνικού καρναβαλιού.
Ο Διόνυσος δεν κατεβαίνει στον Άδη για να φέρει στον κόσμο ούτε κάποιον παλιό-καλό πολιτικό ούτε κάποιον παλιό-καλό φιλόσοφο ή στρατηγό. Κατεβαίνει για να φέρει έναν δραματικό ποιητή. Είναι προφανές πως ο Αριστοφάνης θεωρεί την ποίηση και το θέατρο το μόνο φάρμακο για να σώσει την χώρα από την παρακμή. Περίεργο πραγματικά, με τα δικά μας δεδομένα


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 20,00€ και 15,00€ φοιτητικό και ανέργων
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΡ. 13/7                   «ΝΥΧΤΑ ΜΑΓΙΚΙΑ»
                                    Η «ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ» και τα ΦΩΝΗΤΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ
                                    του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ερμηνεύουν έργα
                                    ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
                                    Τραγούδι ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
                                    Σολίστ IWONA GLIKKA (φλάουτο)
                                                  ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ (πιάνο)
                                    Διδασκαλία Φωνητικών Συνόλων
                                    Λ. ΓΕΡΟΝΙΚΟΥ, Π. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΡ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
                                    Δ/νση Γ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ              

                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30



-----------------------------------------------------------------------------------------------------
                        ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ - ΝΟΤΙΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΣΑΒ.  14/7                   ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ
                                   
                                    ΤΑΡΑΜΠΟΥΡΑ, ΩΡΑ 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

--------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΥΡ. 15/7                    ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ – ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ
                                    «Η ΤΡΕΛΛΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΟ»

                                    ΤΑΡΑΜΠΟΥΡΑ, ΩΡΑ 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΤ. 18/7,                   ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ
ΠΕΜ. 19/7                  "ΟΙΔΙΠΟΥΣ" Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ
ΠΑΡ.   20/7                 ΚΟΣΜΟΥ, όπως τον είπαν οι Έλληνες
                                    Σκηνοθεσία  ΣΤΑΥΡΟΣ Σ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ
                                    Μουσική ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ
                                    Σκηνικά ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΨΥΧΟΥΛΗΣ

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ
ΜΑΡΙΑ ΚΙΤΣΟΥ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΛΟΣ
ΛΕΝΑ ΔΡΟΣΑΚΗ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
ΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ
και ο ΤΑΣΟΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟΣ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

                          ΑΙΘΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΔΕΥΤ. 16/7      - ΠΑΡ. 20/7,  ΩΡΑ 21.30



ΔΕΥΤ. 16/7                  S.T.A.B.  SAXOPHONE QUARTET

Οι G. DE FLAVIIS (soprano saxophone), ΣΤ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ (alto saxophone), ILIA SAMSONOV (tenor saxophone),Κ. ΤΖΕΚΟΣ (baritone saxophone) παρουσιάζουν έργα Vivaldi, Bach, Rossini, Piovani, Rota, Romero, Ravel

TΡΙΤ. 17/7                   ΤΟ ΣΕΠΤΕΤΟ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ
                                    LWDWING VAN BEETHOVEN,FRANZ BERWALD
                                    Συμμετέχουν  ΧΡ. ΓΕΩΡΓΑΚΗ (κλαρινέτο)
                                                               ΒΑΣ. ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ (φαγκότο)
                                                               ΑΓΓ.  ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ (κόρνο)
                                                                 Γ. ΤΟΚΑΡΕΦ (βιολί)
                                                                Ρ. ΣΜΑΓΚΟΥΛΟΒ (βιόλα)
                                                                Ν. ΚΟΜΙΣΑΡΟΒ (τσέλο)
                                                                Β. ΚΑΡΑΠΕΤΙΑΝ (κοντραμπάσο)

ΤΕΤ. 18/7                    ΣΥΝΟΛΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ
                                    Συμμετέχουν οι μαθητές των τμημάτων ΜΟΥΣΙΚΗΣ
                                    ΔΩΜΑΤΙΟΥ
                                    Διδασκαλία Β. ΙΒΑΝΟΦ, Γ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ, Γ. ΤΟΚΑΡΕΦ

ΠΕΜ. 19/7                  «Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΛΑΤΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΠΑΣ»
                                    Έργα PIAZZOLA και N. ROTA
 Συμμετέχουν I. GLINKA (φλάουτο) και ANNA OLEK-SIKORZAK (άρπα)

ΠΑΡ. 20/7                   «Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ»
                                    Οι μουσικοί της ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ερμηνεύουν έργα
                                    F. SCHUBERT, G. DONIZETTI, G. ROSSINI.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
                        ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΣΑΒ. 21/7        O FEDERICO GARCIA LORCA ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

                         ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ, ΩΡΑ 21.30



ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Ο Κώστας Βασιλιάγκος (τραγούδι), ο Ανδρέας Στεργίου (κλασική κιθάρα), η Ελευθερία Πολογεώργη (φλάουτο) και η Μαρί Χασάπη (κοντραμπάσο) μας οδηγούν σε μια μουσική διαδρομή βασισμένη στην ποίηση του Ισπανού Federico Garcia Lorca μέσα από τις μουσικές των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Γλέζου, Μαμαγκάκη, Λεοντή, Λοίζου και Μαραμή.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

ΚΥΡ. 22/7                    ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ - ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ
                                    «Η ΤΡΕΛΛΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΟ»

                                    ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ, ΩΡΑ 21.30


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
---------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΥΤ. 23/7,                 "ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ" πως ν' αντισταθώ...ΞΑΝΑ!
ΤΡΙΤ.  24/7                  των BENNY ANDERSON, BJORN ULVAEUS και
                                    CATHERINE JOHNSON
                                   
                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Σκηνοθεσία - Απόδοση κειμένου και στίχων  ΘΕΜΙΣ ΜΑΡΣΕΛΛΟΥ
Σκηνικά -  ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ
Μουσική Διεύθυνση - Διδασκαλία Ορχήστρας ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Χορογραφίες  ΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ, ΑΚΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΥΡΔΟΥΜΗΣ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ, ΜΠΕΤΤΥ ΜΑΓΓΙΡΑ, ΜΑΡΙΕΛΛΑ ΣΑΒΒΙΔΟΥ, ΕΥΑ ΤΣΑΧΡΑ, ΑΡΗΣ ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΙ 30μελής θίασος με ζωντανή ορχήστρα

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΤ.     25/7,               "ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ"
ΠΕΜΤ. 26/7
                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, 21.30


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Αυτές τις Εκκλησιάζουσες, τις αρχαίες μα τόσο μοντέρνες, τις πολιτικοποιημένες μα τόσο αθώες, τις ατίθασες, τις ανέμελες, τις δυνατές, τις προφητικές… παρουσιάζει και υπενθυμίζει στο θεατρικό κοινό ο Αλέξανδρος Ρήγας το καλοκαίρι του 2018.
 Ως απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Θεάτρου, επέλεξε να μας φέρει τις Εκκλησιάζουσες…  του Αριστοφάνη. Διατηρώντας τον λόγο και το ύφος του αρχαίου κειμένου, εντάσσει την σύγχρονη ματιά στο αγαπημένο έργο του Αριστοφάνη με κάθε σεβασμό στο εικαστικό και δραματουργικό πλαίσιο του πρωτότυπου έργου.
Οι Εκκλησιάζουσες που μας παρουσιάζονται από τον Αλέξανδρο Ρήγα, έρχονται κατευθείαν από την Αρχαία Αθήνα του 400π.Χ. με τη μοναδική διαφορά ότι είναι διανθισμένες με μουσικές από όλη την Ελλάδα. Από τα δημοτικά τραγούδια και Βυζαντινούς ύμνους έως διασκευές στον πυρρίχιο, στο πεντοζάλι, σε Κερκυραϊκά  τραγούδια, σε νησιωτικούς ρυθμούς και σε βαλκανικά τέμπο.
 Οι Εκκλησιάζουσες στήνουν έναν χορό γεμάτο κέφι και όρεξη και δίνουν στη ζωή τον χώρο και το χρώμα που της ανήκει. Η ζωή, η πολιτική, η ισότητα, το γέλιο, η χαρά, η δημοκρατία και το θέατρο… ανήκουν σε όλους. Και οι Εκκλησιάζουσες του Αλέξανδρου Ρήγα έρχονται αυτό το καλοκαίρι να μας θυμίσουν ποιες είναι και ποιοι είμαστε…

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση:                      Πολύβιος Δημητρακόπουλος
Διασκευή / Σκηνοθεσία:    Αλέξανδρος Ρήγας
Φωτισμοί                                    Νίκος Αναστασίου
Μουσική εμπνευσμένη από το Βυζάντιο και τη Δημοτική Παράδοση (με γνωστά δημοτικά τραγούδια από όλη την Ελλάδα). 
Σκηνικά:                            Λία Ασβεστά
Κοστούμια:                       Έβελιν Σιούπη

Πραξαγόρα:                                                    Αντώνης Λουδάρος
Βλέπυρος                                                       Μελέτης Ηλίας
1η γριά                                                           Δημήτρης Σταρόβας
Θεράπαινα – Δούλα, 2η γριά                       Αγγελος Παπαδημητρίου
Χρέμης                                                            Τάκης Σπυριδάκης
Κορυφαία του Χορού                                   Ησαίας Ματιάμπα
Κρητικιά σύμμαχος Πραξαγόρας     Γιάννης Κρητικός
Νέος                                                                Θανάσης Πατριαρχέας
Και 15 ακόμα ηθοποιοί που αποτελούν το χορό και μικρότερους ρόλους στην παράσταση


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Ο Ίων του Ευριπίδη γράφτηκε γύρω στα 412 π.Χ.  Ο μύθος θέλει την Κρέουσα, κόρη του Βασιλιά της Αθήνας Ερεχθέα, να μένει έγκυος χωρίς τη θέλησή της από το θεό Απόλλωνα και να φέρνει στον κόσμο ένα αγόρι, το οποίο γεννά μόνη και αβοήθητη, κρυφά από την οικογένειά της. Με φόβο προς τον πατέρα της και με σεβασμό προς τη βασιλική της γενιά, αποφασίζει, παρότι πονάει για αυτό, να εγκαταλείψει το παιδί με τα σπάργανά του μέσα στην ίδια τη σπηλιά που συνευρέθηκε με τον Φοίβο, ελπίζοντας στον θάνατο του βρέφους ή στην εξαφάνισή του. Με απόφαση του ίδιου του Απόλλωνα, ωστόσο, ο Ερμής μεταφέρει το νεογέννητο στους Δελφούς, στον ομφαλό της γης, για να το αναθρέψει η Πυθία μέσα στο μαντείο και να σωθεί. Ο μικρός μεγαλώνει τρεφόμενος από τις σπονδές και τα πρόσφορα των πιστών και ως έφηβος ορίζεται φύλακας του Μαντείου. Χρόνια μετά, η μητέρα του η Κρέουσα, θα επισκεφτεί το Μαντείο με τον σύζυγό της τον Ξούθο, με σκοπό να πάρει χρησμό, γιατί ο γάμος της παραμένει άκαρπος. Τη στιγμή που το ζεύγος καταφτάνει, από το ιερό βγαίνει ο Ίωνας.

Είναι η τραγωδία αυτή κωμική; Είναι η τραγωδία αυτή μια προπαγάνδα; Μια προσπάθεια του ποιητή να επινοήσει τη θεϊκή προέλευση της Ιωνικής φυλής και άρα των Αθηναίων, με σκοπό να δικαιολογηθεί η διεκδίκηση τους για την κυριαρχία του Αιγαίου; Στον Ίωνα αυτά που φαίνονται δεν είναι αυτά που είναι. Το πραγματικό δεν το βλέπεις, σου αποκαλύπτεται. H ορατότητα του αόρατου, η εμφάνιση των κρυμμένων, των απόκρυφων στοιχείων μέσα από το κείμενο (νυν οράς α χρη σε οράν, μοτίβο κοινό σε Οιδίποδα και Ίωνα) και τελικά η σύνθεση μιας σκηνικής ιστορίας, η οποία φέρνει στο φως αυτά τα οποία υπονοούνται, αποσιωπώνται και αποκρύπτονται, είναι το κεντρικό ζητούμενο αυτής της νέας εκδοχής για δυο πρόσωπα.

Ερμηνεύουν:
Κων – νος Μπιμπής, Δήμητρα Χατούπη / Μουσικός επί σκηνής: Νίκος Τουλιάτος

Συντελεστές:
Μετάφραση - Σκηνοθεσία - Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη / Προσαρμογή για δύο πρόσωπα: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης / Σκηνογραφία - Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα

---------------------------------------------------------------------------------------------------
                
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ - ΑΡΚΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΣΑΒ.  28/7                   ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΡΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΥΚΙΑ

                                    ΠΛΑΤΕΙΑ ΖΑΒΛΑΝΙΟΥ, ΩΡΑ 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ΚΥΡ. 29/7                    ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ - ΑΡΜΑ ΘΕΣΠΙΔΟΣ
                                    «Η ΤΡΕΛΛΗ ΤΟΥ ΣΑΓΙΟ»

                                    ΖΑΒΛΑΝΙ, ΩΡΑ 21.30

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
------------------------------------------------------------------------------------------------
  ΔΕΥΤ. 30/7                ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
                                    ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ "ΠΕΤΡΑΣ"
                                    "ΒΑΤΡΑΧΟΙ" του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ (θα γίνει εισήγηση στο επόμενο Δ.Σ. σχετικά με τις καλλιτεχνικές αμοιβές και το γραφείο παραγωγής)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Ο Διόνυσος, Θεός του Γλεντιού, του κρασιού, της γονιμότητας και της ζωτικής ενέργειας, μαζί με τον δούλο του ξεκινούν ένα ταξίδι για τον κάτω κόσμο.  Σκοπός τους να φέρουν ξανά στη Γή τον ικανότερο ποιητή όπου με τις συμβουλές του και το πνεύμα του θα μπορέσει να σώσει την Αθήνα από την σκλαβιά και να ζήσει ξανά ο Αθηναίος πολίτης με τις θεμελιώδεις αξίες της ανθρώπινης ζωής. Την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη.  Το ταξίδι τους στον Άδη είναι μια αστραφτερή, χιουμοριστική περιπέτεια που χαρακτηρίζεται από το απροσδόκητο, τις συνεχείς μεταπτώσεις των καταστάσεων, τις ανατροπές στη συμπεριφορά των ηρώων ενώ το στοιχείο της φαντασίας, της παρωδίας και της αμφισημίας των λέξεων και των φράσεων προκαλούν το αβίαστο γέλιο των θεατών.
Όλοι οι συντελεστές της παράστασης διδάσκουν στη Δραματική Σχολή "Πέτρας". Τους ρόλους ερμηνεύουν καθηγητές της σχολής, απόφοιτοι και σπουδαστές.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΡΙΤ. 31/7                   5η ΕΠΟΧΗ
                                    "ΗΛΕΚΤΡΑ" του ΕΥΡΙΠΙΔΗ
                                    Σκηνοθεσία ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

            `                       ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30
  

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Η "ΗΛΕΚΤΡΑ", μια από τις σημαντικότερες τραγωδίες του Ευριπίδη, αποτελεί μια διεισδυτική σπουδή πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της ενοχής, της μεταμέλειας και της δικαιοσύνης.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------
           
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΚΥΡ. 26/8                    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
                                    "μη διακόπτετε....είμαι με τη σελήνη ΙΙ"

                                    ΚΑΣΤΡΟ ΡΙΟΥ, ΩΡΑ 21.30


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Στην πανσέληνο του Αυγούστου θα ακουστούν τραγούδια σταθμοί, από την ελληνική και ξένη σκηνή με ευθεία αναφορά στο φεγγάρι. Τραγούδια που γνωρίζουμε και αγαπήσαμε. Τραγούδια με δυνατό συγκινησιακό εκτόπισμα που συντρόφεψαν προσωπικές και όχι μόνο, στιγμές στη ζωή μας. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν 4 τραγουδιστές με μικρό σύνολο οργάνων και τα κείμενα θα αποδώσει ηθοποιός.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΤ. 29/8                    "ΑΝΤΙΓΟΝΗ" του ΣΟΦΟΚΛΗ

                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Μετά την επιτυχημένη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, o Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Η νέα μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μιχάλης Σαράντης.

Οι δύο σκηνοθέτες ακολουθούν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές. Έτσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα οκτώ μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους. Αυτά που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, αφού ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Στο μεταξύ, οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, μα δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΜΠ. 30/8,               ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ Α.Ε.
ΠΑΡ.    31/8                ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ του ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΑΘΑ
                                    με τους ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,
                                    ΚΩΣΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ, ΜΗΝΑ ΚΑΝΤΑΚΟΥΖΗΝΟ,
ΤΑΣΟ ΧΑΛΚΙΑ κ.ά.
                                    Τραγουδάει η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΞΟΥΡΗ

                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30

ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΟΔΑ 10% ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Η Μαντάμ Σουσού θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και απόδοση κειμένου της Δήμητρας Παπαδοπούλου σε μια υπερπαραγωγή γεμάτη γέλιο, συγκίνηση, νοσταλγία, σάτιρα και πολλή μουσική.
Τον ομώνυμο ρόλο θα ερμηνεύσει η σπουδαία Δήμητρα Παπαδοπούλου που επιστρέφει στην σκηνή μετά από καιρό αποχής για να δώσει σάρκα και οστά στην διάσημη μεγαλομανή ηρωίδα του Δημήτρη Ψαθά.

Συντελεστές
Διασκευή - Απόδοση κειμένου ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνοθεσία - Δραματολογική Επεξεργασία ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΛΕΑΣ
Σκηνικά  ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ
Κοστούμια  ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΛΑΥΤΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ


-----------------------------------------------------------------------------------------------------
                                               

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΣΑΒ. 1/9                      ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ & ΜΑΝOΛΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

“ TΟ ΔΕΝΤΡΟ  F.G. LORCA “

ΑΙΘΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Ο πολυταξιδεμένος, πολυτραγουδισμένος και πολυαγαπημένος λόγος του "δικού μας" Λόρκα, έδωσε αφορμή σε συνθέτες και ποιητές να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα.
           Το "δέντρο F. G. Lorca" είναι ένα λιόδεντρο με βαθιά ρίζα στο ματωμένο χώμα της ισπανικής υπαίθρου. Ο ποιητής, ως φυσικό πρόσωπο, η μουσική που συνέθεσε και τα κείμενά του - μαχαίρι και βάλσαμο για τον ακροατή και αφετηρία σκέψης για τις επόμενες γενιές- είναι ο όμορφος, δυνατός κορμός. Οι συνειρμοί του ισπανικού εμφυλίου, οι αναγωγές στους δικούς μας μάρτυρες της τέχνης, οι μεταφράσεις και οι μελοποιήσεις των στίχων του κι ότι ενέπνευσε στους άλλους δημιουργούς είναι τα κλαδιά.
           H μουσική παράσταση "Το δέντρο F.G. Lorca" είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της σπουδαίας ερμηνεύτριας Καλλιόπης Βέττα με τον συνθέτη και καταξιωμένο κιθαριστή Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Στη συναυλία θα ακουστεί ολόκληρο το έργο "Romancero Gitano" σε μουσική του Μ. Θεοδωράκη,  τραγούδια από τον κύκλο “Αχ, έρωτα!” σε μουσική του Χρ. Λεοντή και δύο σε μουσική του ίδιου του Λόρκα.
Ανάμεσα τους, το ομώνυμο έργο "Un árbol llamado Lorca "σε μουσική του Μανόλη Ανδρουλιδάκη και ποίηση του Χιλιανού ποιητή Jaime Svart ..
           Η φωνητική αρτιότητα και ερμηνεία της Καλλιόπης Βέττα και Η υψηλού επιπέδου κιθαριστική δεξιοτεχνία του Μανόλη  Ανδρουλιδάκη, πάνω στην οποία στηρίζεται η ενορχήστρωση για Quinteto εγχόρδων, υπηρετεί την τέχνη του  ποιητή και προσφέρει στον ακροατή τους γλυκόπικρους καρπούς από "Το δέντρο F.G.Lorca


------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΥΡ.  2/9                     ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ του NEIL SIMON
                                    Σκηνοθεσία ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
                                    Μετάφραση ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΛΙΑ
                                    Σκηνικά ΜΑΙΡΗ ΤΣΑΓΚΑΡΗ


ΘΙΑΣΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ
ΒΔΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ
ΠΑΝΟΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΑΣΩ ΓΟΥΛΙΕΛΜΑΚΗ
ΙΩΑΝΝΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΣ
ΕΡΜΟΛΑΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΥ
και ο ΝΤΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30


ΔΕΥΤ. 3/9                    ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ" ΙΩΝΙΑ-ΕΛΕΝΗ
                                    ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ
                                    ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ
                                    ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ

                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Από τη Θράκη στην Κρήτη και από τα Επτάνησα στη Μικρά Ασία
Οι αυλές των μικρών σπιτιών με τις κεραμοσκεπές μυρίζουν ακόμα βασιλικό, το άρωμα του τσίπουρου πλανιέται στον αέρα, ήχοι από το παρελθόν ακούγονται στους δρόμους. Η προσφυγική Νέα Ιωνία Βόλου έχει δώσει ζωή σε νέους μουσικούς και σχήματα με υψηλό επίπεδο τεχνικής και ερμηνείας στην παραδοσιακή μουσική.
Σολίστ της παράστασης είναι η γνωστή ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Μπάμπης Τσέρτος όπου ενώνουν τις φωνές τους με εκείνες της Νάντιας  Καραγιάννη και του Βασίλη Αγροκώστα.
Μαζί τους, η Ορχήστρα και η Χορωδία  <<ΙΩΝΙΑ>>.
Διευθύνει η Κορνηλία Φραγκογιάννη, την καλλιτεχνική διεύθυνση  έχει ο  Νεκτάριος Δεμελής.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------


ΤΕΤ.   5/9                    ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΕΛΕΜΙΔΟΥ και οι
                                    STRING DEMONS

                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Ο Μάριος Φραγκούλης μαζί με την Δήμητρα Σελεμίδου και τους String Demons  θα παρουσιάσουν μια συλλογή από τις μεγάλες επιτυχίες του καθώς και τραγούδια από τον νέο του δίσκο που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 15€ προπώληση
                                     18€ την ημέρα της συναυλίας στο ταμείο του θεάτρου
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΜ. 6/9                    "ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ" του ΑΙΣΧΥΛΟΥ
                                    με τους ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΝΚΟΓΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ
                                    ΙΩΒΗ ΦΡΑΓΚΑΤΟΥ κ.ά. σε σκηνοθεσία
                                    ΤΣΕΖΑΡΙΣ ΓΚΡΑΟΥΖΙΝΙΣ
                                   
                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30

ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΟΔΑ 10% ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Σημείωμα Σκηνοθέτη
Στην τραγωδία ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ του Αισχύλου, οι πρωταγωνιστές είναι καταδικασμένοι να υποφέρουν και να πεθάνουν, αλλά τα μέλη του χορού είναι καταδικασμένα να υποφέρουν και να επιβιώσουν.  Να ξανασκεφτούν τα δεινά τους και να βρουν μια διέξοδο.  Στην πολιτεία που είναι καταδικασμένη στην αυτοκαταστροφή της οι πολίτες-που εκπροσωπούνται από τον χορό - για να επιβιώσουν, πρέπει να βρουν την δύναμη και την πίστη να επαναπροσδιορίσουν τις ηθικές και πολιτειακές τους αξίες.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΡ.  7/9                    ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ
                                    "ΕΝ ΧΟΡΔΩ"
                                    "Παίξε Χρήστο, Επειγόντως

                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30

ΕΧΟΥΜΕ ΕΣΟΔΑ 10% ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Η παράσταση με τίτλο "παίξε Χρήστο, επειγόντως" είναι μια συνεργασία του καταξιωμένου μουσικού και σολίστα του μπουζουκιού Θεόδωρου Γεωργόπουλου και της Πατρινής 60μελής Συμφωνικής Λαϊκής Ορχήστρας "Εν Χορδώ" κατά την οποία θα συνευρεθούν επί σκηνής με τον Χρήστο Νικολόπουλο σε διαχρονικές συνθέσεις του ιδίου. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεγάλα λαϊκά τραγούδια, από την μακρόχρονη συνθετική του πορεία μέσα στο χρόνο.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------

WORLD MUSIC FESTIVAL     
                                   
               ΑΙΘΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00      

ΠΑΡ. 7/9                     MURAT AYDEMIR
                                    ΣΕ ΜΙΑ ΧΟΡΔΗ                                  
           
                                    ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
                                    INSIDE OUT DIALOGUES

                                    ΜURA AYDEMIR-ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-
                                    ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
                                   
                                    "ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ-λόγια"

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Οι τρείς μουσικοί συναντώνται επι σκηνής και παρουσιάζουν συνθέσεις της λόγιας μουσικής της Πόλης επιλέγοντας απο το ευρύτερο ρεπερτόριο κομμάτια συνθετών όλων των εθνοτήτων (Τούρκων, Ρωμιών, Αρμενίων και Εβραίων) καταδεικνύοντας τον πολυεθνικό χαρακτήρα της εν λόγω μουσικής παράδοσης.

ΣΑΒ.  8/9                     MURAT AYDEMIR - ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
                                                              90"
                                   
                                    MURAT AYDEMIR - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
                                                            1900     

                                    MURAT AYDEMIR-ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-
                                     ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
                                   
                                    "ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ"

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Οι τρείς μουσικοί εκτός από τα ταμπούρ και τις λύρες ανεβαίνουν στην σκηνή και με τα πολίτικα λαούτα και τα ούτια τους και παρουσιάζουν σε πανηγυρικό κλίμα κομμάτια από τις λαϊκές παραδόσεις της Πόλης με έμφαση στο έργο δημιουργών που πρωτοστάτησαν στην δημιουργία του ρεμπέτικου όπως ο Γρηγόρης Ασίκης, ο Κώστας Σκαρβέλης και ο Γιάννης Δραγάτσης ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο ένα διήμερο διαλογικό ταξίδι στους δρόμους της Πόλης.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

BΗΜΑ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ
            ΑΙΘΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΩΡΑ 21.00         

ΚΥΡ. 9/9          1. ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΟΥΡΗ ΤΡΙΟ
                       
ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΟΥΡΗ
Γεννήθηκε στην Πάτρα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 ετών. Συνέχισε τις σπουδές της με τη διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγό Αγάθη Λειμονή, με την οποία απέκτησε το Δίπλωμα  πιάνου το 2013 με Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο (Ελληνικό Ωδείο Αμαρουσίου) , καθώς και Diplome Superieur από τη Schola Cantorum de Paris (2014).
 Έχει συμμετάσχει στον 8ο  Παγκόσμιο Διαγωνισμό για Νέους Μουσικούς ‘’Luigi Denza’’ (Castellamare di Stabbia, Ιταλία,2013) όπου απέσπασε Α’ Παγκόσμιο Βραβείο και στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Χορωδίας και Ορχήστρας Νέων (Χ.Ο.Ν.) απ’όπου απέσπασε το Α’Πανελλήνιο βραβείο (2009,2010) και το Β΄ Πανελλήνιο βραβείο (2008).
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και masterclasses με διακεκριμένους καθηγητές και σολίστες πιάνου όπως: Konstantin Ganev και Julia Ganeva,  Lilia Boyadjieva , Aquilles Delle Vigne, France Clidat,, Igor Petrin, Ian Jones κ.ά. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια στα πλαίσια διεθνών φεστιβάλ και Ακαδημιών (Primavera Pianistica- Βέλγιο 2011, Διεθνής Ακαδημία Πόρου 2009-2014).  Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και έχει εμφανιστεί σε πολλές εκδηλώσεις στην Αθήνα (Αίθουσα Φιλολογικού συλλόγου Παρνασσού, Half Note Jazz Club κ.ά.) ,στον Πόρο  και στην Πάτρα (Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών κ.ά.) .Τον Ιούνιο του 2013 έδωσε  ρεσιτάλ στη Ρωσία (αίθουσα Shuvalov της Ακαδημίας Gnessin, αίθουσα Na Kislovke του Tchaikovsky Music School και Μουσείο Scriabin).  Έχει συμπράξει τρεις φορές κατόπιν ακρόασης με την ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη στο πλαίσιο  της Διεθνούς θερινής ακαδημίας Πόρου.
Έχει υπάρξει μέλος της Ορχήστρας Πανεπιστημίου Πατρών από το 2007, καθώς και συνοδός του γυναικείου φωνητικού συνόλου ΑΝΤΗΧΩ. Τον Μάρτιο του 2013 συμμετείχε ως συνοδός στο εργαστήριο λυρικού θεάτρου με θέμα το έργο ‘’Οι γάμοι του Φίγκαρο’’ του W.A.Mozart  που διοργάνωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σε συνεργασία με τις Όπερες Των Ζητιάνων, με τους  Χαράλαμπο Γωγιό και Αλέξανδρο Ευκλείδη, καθώς και ως μέλος της ορχήστρας στην παρουσίαση του έργου στο Δημοτικού Θέατρο Απόλλων. Ακόμη, υπήρξε βοηθός μαέστρου στις οπερέττες του Θ. Σακελλαρίδη '' Η κόρη της καταιγίδος'' ( Όπερες Των Ζητιάνων, Δεκέμβρης 2013, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά) και ‘’Σατανερί’’ (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας – Όπερες Των Ζητιάνων, 2014). Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2014-2015, υπήρξε υπεύθυνη μουσικής προετοιμασίας, καθώς και μέλος της ορχήστρας επί σκηνής, στην όπερα του Θοδωρή Αμπαζή ‘’Η Βασίλισσα του χιονιού’’ ( Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση ).
Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα τσέμπαλου και συνοδείας baroque (basso continuo) με καθηγητή το Μάρκελλο Χρυσικόπουλο (Δημοτικό Ωδείο Πατρών). Ως τσεμπαλίστα, έχει συνεργαστεί με την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και το Κουαρτέτο Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών. Το 2011 έγινε δεκτή ως μέλος της νεοσύστατης Camerata Junior υπό τη διέυθυνση του Δημήτρη Σέμση, με την οποία συμμετείχε σε συναυλία το Μάιο του 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια τσέμπαλου και συνοδείας, καθώς και σε συναυλίες, στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου (Μουσικό Χωριό 2009 και 2010).
Από το Σεπτέμβριο του 2016, συνεχίζει τις σπουδές τις στο Luca Arts – Lemmensinstituut ( Leuven, Βέλγιο) με καθηγητή τον Alan Weiss.
Είναι, ακόμη, κάτοχος πτυχίου του τμήματος  Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

 2.  ΤΖΑΜΑLA

Οι Tzamala είναι ένα νέο project παραδοσιακής ελληνικής-experimental μουσικής με κύριο στοιχείο τον αυτοσχεδιασμό. Ένα κρητικό λαούτο , ένα ηλεκτρικό μπάσο , κρουστά από μπεντίρ και ταραμπούκα μέχρι cajon και congas και πνευστά από σαξόφωνο μέχρι κλαρίνο και φλογέρα διανύουν ένα ταξίδι από την Κρήτη μέχρι την Θράκη με ενδιάμεση στάση στην Ήπειρο.

Έχουν ανοίξει το sold out Live της Ματούλας Ζαμάνη στην Πάτρα , έχοντας μεγάλη απήχηση από το κοινό και συνεχίζουν την δουλειά και τις προσεγμένες live εμφανίσεις τους.

Τζαμάλες λέγονται οι μεγάλες φωτιές που ανάβουν στα Ιωάννινα και στα γύρω χωριά στα γλέντια , ένα έθιμο που τηρείται και στην αποκριά τους.

Καίει η Τζαμάλα μέσα μας!

Σπύρος Γιακουμέλος - κρητικό λαούτο - φωνή
Θωμάς Αντωνόπουλος - κρουστά
Χρήστος Κυριαζής - πνευστά - φωνητικά
Γιώργος Τριανταφύλλου - μπάσο – φωνητικά

ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΘΑ ΠΕΡΙΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ


----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΥΤ. 10/9                  ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τον ΗΛΙΑ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟ
                                    "ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΙΚΑ
                                    ΠΡΟΑΣΤΙΑ"
                                    ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΔΟΣΙΑ
                                    ΜΠΑΚΑ

                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Ο συνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος πλαισιωμένος από την Ορχήστρα του και τις τραγουδίστριες Φωτεινή Βελεσιώτου και Θεοδοσία Μπάκα, δίνουν μια συναυλία με αποσπάσματα από τα μεγάλα έργα του συνθέτη. Στο πρώτο μέρος με την Θεοδοσία Μπάκα και στο δεύτερο μέρος με την παρουσίαση του έργου του "Λαϊκά Προάστια" με την Φωτεινή Βελεσιώτου.

-------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΥΤ. 10/9,                 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ
ΤΡΙΤ.  11/9                  "Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ"
                                    Σενάριο - Μουσική  ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
                                    Κείμενο  ΚΩΣΤΑΣ ΔΟΥΜΑΝΑΣ
                                    Τραγούδι κρητικού, στίχοι  ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΜΗΣ
                                    Καραγκιοζοπαίχτης  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ

                                    ΑΙΘΡΙΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
                                    ΩΡΑ 21.00

 Περιμένουμε την αμοιβή του καραγκιοζοπαίχτη

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΡ. 14/9                   ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ
ΣΑΒ.  15/9                   "ΟΙΔΙΠΟΥΣ" Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ
                                    ΚΟΣΜΟΥ, όπως τον είπαν οι Έλληνες
                                    Σκηνοθεσία  ΣΤΑΥΡΟΣ Σ. ΤΣΑΚΙΡΗΣ
                                    Μουσική ΜΙΝΩΣ ΜΑΤΣΑΣ
                                    Σκηνικά ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΨΥΧΟΥΛΗΣ

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ
ΜΑΡΙΑ ΚΙΤΣΟΥ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΛΟΣ
ΛΕΝΑ ΔΡΟΣΑΚΗ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
ΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ
και ο ΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟΣ

                                    ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ, ΩΡΑ 21.30 Ή 21.00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου