Συνάντηση του Βοηθού Περιφερειάρχη, Π. Σακελλαρόπουλου, με τη Διευθύντρια Πελοποννήσου – Ηπείρου του ΔΕΔΔΗΕ, Α. Κυρσανίδη, για το πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού στη Δυτική Ελλάδα

Το πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος απασχόλησε τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ σήμερα, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022, μεταξύ του Βοηθού Περιφερειάρχη με αρμοδιότητες Προγραμματισμού, Μελετών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Αγροδιατροφής, συντονισμού  των παραγωγικών τάξεων Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου και της Διευθύντριας Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ηπείρου (ΔΠΠ-Η ) του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστασίας Κυρσανίδη

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αγροτών-κτηνοτρόφων της επικράτειάς της και με σκοπό την αναβάθμιση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της προέβη στην κατάρτιση Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού, εκτιμώντας ότι αγροτικός εξηλεκτρισμός θα παρέχει τη δυνατότητα μίας αξιοπρεπούς διαχείριση στους αγρότες και θα αναβαθμίσει τα παραγόμενα προϊόντα της περιφέρειας.

Ο αγροτικός εξηλεκτρισμός χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και επιδοτεί την κατασκευή ηλεκτρικών δικτύων για τον εξηλεκτρισμό εγκαταστάσεων αγροτικών εκμεταλλεύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι μπορούν να ηλεκτροδοτήσουν γεωτρήσεις, πηγάδια, αρδευτικές διώρυγες, παραποτάμια αντλιοστάσια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και θερμοκήπια.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με συγχρηματοδότηση των εμπλεκομένων φορέων, με τους ενδιαφερόμενους αγρότες να συμμετέχουν οικονομικά σε ποσοστό 25% του έργου εξηλεκτρισμού, τον ΔΕΔΔΗΕ σε ποσοστό 50% και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε ποσοστό 25%.

Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, η τόνωση του αγροτικού εισοδήματος και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της περιοχής παρέμβασης.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν επίσης η Δέσποινα Γιαννακούλια, Τομεάρχης Χρηστών Δικτύου ΔΠΠ-Η ΔΕΔΔΗΕ, η Κατερίνα Σπυροπούλου, Υπεύθυνη Δασοπόνος, Αρμόδια για θέματα Αγροτικού Εξηλεκτρισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ηπείρου (ΔΠΠ-Η ) της ΔΕΔΔΗΕ, ο Διευθυντής Δ.Α.Ο.Κ. Αιτωλοακαρνανίας Π.Δ.Ε Σάββας Βλάχος και η υπεύθυνη Προγράμματος Αγροτικού Εξηλεκτρισμού Αιτωλοακαρνανίας Ιφιγένεια Λειβαδίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου