Νίκος Νικολόπουλος: Να αξιοποιηθεί και να δημιουργηθεί Αθλητικό Πάρκο στη γειτονιά της Ανθούπολης


Πριν ένα χρόνο ολοκληρώθηκε η απαλλοτρίωση από το Δήμο στην Ανθούπολη, ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», κατέθεσα την παρακάτω ερώτηση προς τον Δήμαρχο

κ. Κώστα Πελετίδη ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ… και το χειρότερο … ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ …

Πολλοί Δήμοι στην Ελλάδα, αξιοποιούν καθημερινά κοινόχρηστους χώρους δημιουργώντας τα γνωστά «Πάρκα Τσέπης» ή μικρά υπαίθρια πάρκα άθλησης. Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», Νίκος Νικολόπουλος έχει καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον Δήμαρχο, Κώστα Πελετίδη.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:


«Στην πόλη μας δυστυχώς η κομμουνιστική Αρχή Πελετίδη ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ , έχει επιλέξει να εγκαταλείπει στην τύχη τους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους ή πνεύμονες πρασίνου όπως το Δασύλλιο.    

Πριν ένα χρόνο ολοκληρώθηκε η απαλλοτρίωση από το Δήμο στην Ανθούπολη, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση προς τον Δήμαρχο κ. Κώστα Πελετίδη,  ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ…και το χειρότερο … ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Η δημοτική παράταξη φέρνει στη δημοσιότητα  τον έλεγχο και την πρόταση που φέραμε στη τοπικη μας βουλή , στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ.

Κύριε Δήμαρχε,

Στις αρχές Δεκεμβρίου βρεθήκατε, στο καθαρισμό του οικοπέδου που περιήλθε στο Δήμο και βρίσκεται, μεταξύ του 1ου Νεκροταφείου, των σχολικών συγκροτημάτων της Ανθούπολης και της Τροχαίας, από συνεργεία του Δήμου.

Με την παρούσα ερώτησή μου δεν θα αναφερθώ στο οικονομικό τίμημα των 567.000€ που αναγκάστηκε να καταβάλε ο Δήμος για την απαλλοτρίωση του προς τους ιδιοκτήτες.

Μπορεί η ευθύνη να βαραίνει και τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές από το 1996 που ξεκίνησε η απαλλοτρίωση, όμως ευθύνη και οφείλει σήμερα η Δημοτική Αρχή, να διεκδικήσει Νομικά τα μισθώματα που εισέπραξαν οι ιδιοκτήτες του ακινήτου, όλα τα χρόνια από τον ενοικιαστή του χώρου.

 

Θα σταθώ όμως ότι άλλος ένας δημόσιος χώρος στην Πάτρα, παραμένει ανεκμετάλλευτος από την Δημοτική Αρχή Πελετίδη. Ως Δημοτική παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» προτείνουμε άμεσα ο Δήμος να προχωρήσει, στη δημιουργία ενός ανοικτού γυμναστηρίου για μικρούς και μεγάλους της περιοχής.

Ένα σύγχρονο πάρκο άθλησης με πιστοποιημένα όργανα γυμναστικής, με φώτα και δενδροφύτευση του χώρου, για να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής, όπως αντίστοιχα σε άλλους Δήμους, την υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση.

ΥΓ :Η φωτογραφία από τον Δήμο Γλυφάδας, με αντίστοιχη εγκατάσταση στα όρια με τον Δήμο Αργυρούπολης, θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα δημιουργίας για αντίστοιχες παρεμβάσεις που έχουν ανάγκη οι Πατρινοί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου