Στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί...


Γερμανία - Αργεντινή 1-0

Με γκολ του Μάριο Γκέτσε στην παράταση, τα πάντσερ υπερίσχυσαν των σκληροτράχηλων Αργεντινών και του... Μέσι.

Η περίφημη δήλωση του σπουδαίου Γκάρι Λίνεκερ ότι «το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που παίζεται από 22 ανθρώπους που τρέχουν τριγύρω, κλωτσάνε την μπάλα, με έναν διαιτητή που κάνει μερικά λάθη και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί» επιβεβαιώθηκε και πάλι την Κυριακή μέσα στο θρυλικό Μαρακανά. 


Με γκολ του
Μάριο Γκέτσε στην παράταση (113'), τα πάντσερ υπερίσχυσαν των σκληροτράχηλων Αργεντινών και του...  Μέσι που αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ο Μεσσίας για την ομάδα του, και ανακηρύχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές μέσα στο Μαρακανά μετά από 24 χρόνια.

Οι παίκτες και των δύο ομάδαν έδωσαν τα πάντα για τη νίκη. Όμως ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει ο Παλάσιο στο 97', απέναντι στο "τείχος του Βερολίνου" Νόιερ που έκανε την έξοδο, το έκανε o "χλωμός" μέχρι εκείνη τη στιγμή στη διοργάνωση Γκέτσε στο 113'. Αμαρκάριστος μετά τη σέντρα του Σίρλε, ο επιθετικός της Μπάγερν στόπαρε με ψυχραιμία και εκτέλεσε στιγμιαία.
Ο Ρομέρο απλώς μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του και με την Αργεντινή να μην έχει άλλα ψυχικά και σωματικά αποθέματα να παλέψει στο φινάλε, η Γερμανία επανήλθε στην παγκόσμια κορυφή μετά το 1990.
Για τους νικητές ξεχώρισαν Σούρλε, Νόιερ και Λαμ. Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο "συνήθης ύποπτος" Μασεράνο, με τον Λιονέλ Μέσι να μην μπορεί να αναδειχθεί στον ηγέτη που οι συμπατριώτες του (και ενδεχομένως οι συμπαίκτες του) περίμεναν.
Οι συνθέσεις:
Γερμανία: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες, Σβαϊνστάιγκερ, Κράμερ (32' Σίρλε), Κρος, Εζίλ (120' Μερτεζάκερ), Μίλερ, Κλόζε (88' Γκέτσε)
Αργεντινή: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλι, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Μπίγλια, Πέρες (86' Γκάγκο), Μέσι, Λαβέτσι (46' Ιγκουαΐν), Ιγκουαΐν (78' Παλάσιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου