ΠΥΡΓΟΣ/ΑΘΗΝΑ : Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Σ.Ε.Τ.Ε κ. Γιώργο Βερνίκο για την ενίσχυση του Τουρισμού στην Ηλεία


Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε) κ. Γιώργο Βερνίκο με θέμα τη δημιουργία Στρατηγικής Ανάπτυξης του Τουρισμού και την προβολή της Ηλείας πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν.Δ. Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.


Η Δρ. Αυγερινοπούλου ενημέρωσε τον κ. Βερνίκο για πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στο εξωτερικό (μ.α. Βρυξέλλες, Κατάρ, Κωνσταντινούπολη), με στόχο την προώθηση της εικόνας της Ηλείας, αλλά και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα. Η ίδια εξέθεσε ωστόσο, και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο Νομό, παρά τον ασύγκριτο πολιτιστικό και φυσικό πλούτο της.

Η Βουλευτής Ηλείας εξέθεσε στον κ. Βερνίκο το ζήτημα της έλλειψης τουριστικών και αεροπορικών υποδομών, την έλλειψη αξιοποίησης των ιαματικών πηγών του Νομού, καθώς και την ανάγκη μεγαλύτερης προώθησης των αρχαιολογικών θησαυρών Ηλείας (Αρχαίας Ολυμπίας, Επικουρίου Απόλλωνος), αλλά και άλλων μορφών τουρισμού, όπως ο οικο-τουρισμός, σε επισκέπτες υψηλότερου βαλαντίου.

Η Ηλεία Βουλευτής ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του ΣΕΤΕ να προωθήσει περισσότερο την Ηλεία ως τουριστικό προορισμό στην ιστοσελίδα του συνδέσμου «Discover Greece». Επιπλέον, απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Βερνίκο να επισκεφθεί την Ηλεία και σε συνεργασία με τους φορείς του τουριστικού κλάδου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αναπτύξουν Στρατηγική Ανάπτυξης του Τουρισμού στο Νομό Ηλείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου