ΔΗΜΟΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ ΑΧΑΪΑΣ : Ιελετή ορκωμοσίας



Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα πραγματοποιήθηκε στη Χαλανδρίτσα η τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου Ερυμάνθου κ. Θάνου Καρπή και των νέων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.


Αμέσως μετά την ορκωμοσία ο Δήμαρχος Θάνος Καρπής αφού συνεχάρη και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νεοεκλεγέντες Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, αναφέρθηκε στα μεγάλα και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και κάλεσε σε συνεργασία και συστράτευση όλους τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να αγωνιστούν από κοινού για την αναβάθμιση και ενίσχυση του θεσμού.
Εξέφρασε την έντονη αντίθεση και την ενόχλησή του στις δραστικές περικοπές των Κεντρικών Πόρων οι ποίες όπως είπε την τελευταία τριετία οι μειώσεις για τους Δήμους ξεπερνούν το 65% και ζήτησε ειδική μέριμνα για τους μικρούς και ημιορεινούς Δήμους , των οποίων τα έσοδα εξ ιδίων πόρων είναι σχεδόν μηδενικά. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος μίλησε για τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται για το Δήμο Ερυμάνθου, τόσο στον αγροκτηνοτροφικό όσο και στους άλλους κλάδους της οικονομίας μας.
Τέλος κάλεσε τους τοπικούς φορείς και τους δημότες καθώς και τις Αυτοδιοικητικές παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνεργασία και συμπόρευση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ανάπτυξη του Δήμου.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν κατά σειρά οι επικεφαλής των άλλων Δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Συμβούλιο, με πρώτο τον κ. Θεόδωρο Μπαρή της μείζονος αντιπολίτευσης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης διαφάνειας και κατόπιν τον κ. Τάκη Γεωργακόπουλο της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διεκδίκησης περισσότερων πόρων από την Πολιτεία και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής.
Στην τελετή ορκωμοσίας στην οποία χοροστάτησε ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Μητροπόλεως Πατρών Αρχιμανδρίτης κ. Προκόπιος παρουσία του π. Δημ. Παπαγεωργίου και άλλων ιερέων της περιοχής, παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Αθανάσιος Νταβλούρος, ο απερχόμενος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος και Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου.
Επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Περιφ. Συμβουλίου κ. Κώστας Καρπέτας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Διονύσης Μαυρόγιαννης, Δημήτρης Δριβίλας και Παναγιώτης Λαλιώτης, εκπρόσωποι Αστυνομικών, Πυροσβεστικών και Δασικών Υπηρεσιών, Αντιδήμαρχοι άλλων Δήμων, εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων και φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου