Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης : Ερώτηση για την έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού


Ερώτηση για την έλλειψη καθαρού πόσιμου νερού στο Δ.Δ. Μυρσίνης, Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.


Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, υφίσταται σοβαρό πρόβλημα υποβάθμισης του πόσιμου νερού. Οι πολίτες καταγγέλλουν ότι αν και το νερό της πηγής από το οποίο υδροδοτείται το χωριό είναι καθαρό έως τον υδατόπυργο, όταν αυτό εισέρχεται στο δίκτυο εμφανίζει από μικροοργανισμούς μέχρι και σκουλήκια. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι έχουν να πιουν νερό από το δίκτυο από τη δεκαετία του 1990 και δεν το χρησιμοποιούν ούτε για το μαγείρεμα. Έτσι, είναι αναγκασμένοι να δαπανούν αρκετά χρήματα για να προμηθεύονται εμφιαλωμένο νερό.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ερωτά τον Υπουργό Yγείας, κ. Μάκη Βορίδη, και τον Υπουργό Εσωτερικών  κ. Αργύρη Ντινόπουλο        ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, αλλά και τα λοιπά αρμόδια όργανα της Πολιτείας προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα ύδρευσης στο Δ.Δ. Μυρσίνης, καθώς και αν υπάρχει πρόβλεψη σύνδεσης του δικτύου της Μυρσίνης με τον αγωγό από το Φράγμα του Πηνειού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου