ΠΑΤΡΑ :Ενταξη της χρηματοδότησης του εμπορικού λιμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020.

Επιστολή απέστειλε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Αχαΐας κ. Νίκος Τσούκαλης προς τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη, με την οποία προτείνει ανάληψη πρωτοβουλιών για συντονισμό των ενεργειών όλων των τοπικών φορέων της πόλης, με σκοπό την επιτάχυνση της ωρίμανσης του έργου για την επίτευξη ένταξης χρηματοδότησης της κατασκευής του εμπορευματικού λιμένα Πατρών στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα 2014-2020.
 
            Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
  Προς κ. Δήμαρχο Πατρέων
  Κοιν.: 1. κ. Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας
                                                                                                 2. κ. Πρόεδρο Επιμελητηρίου Αχαϊας

           
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
            Έντονες είναι οι φημολογίες το τελευταίο διάστημα για μη ένταξη του έργου της κατασκευής του εμπορικού τμήματος του λιμένα Πατρών στο Στρατηγικό Σχέδιο Επενδύσεων για τις Μεταφορές 2014-2025, γεγονός που συνεπάγεται ότι η κατασκευή του εμπορικού Λιμένα Πατρών δεν πρόκειται να ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020.
            Στην επίκαιρη ερώτηση που καταθέσαμε για το θέμα το Μάρτιο του 2014 ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοΐδης στην ουσία επιβεβαίωσε τις επιφυλάξεις μας και έκανε λόγο για ανάγκη εκπόνησης μελέτης βιωσιμότητας του εμπορικού λιμένα Πατρών με βάση τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες δημοσιονομικές προβλέψεις από τη μια πλευρά και τη λειτουργία του λιμένα σε σχέση με τα άλλα λιμάνια, καθώς και την πρόοδο των έργων υποδομής που σχετίζονται με τη σιδηροδρομική γραμμή Κόρινθος-Πάτρα-Λιμάνι.
            Επειδή η κατασκευή του εμπορικού τμήματος του λιμένα Πατρών, που ανήκει στα Διευρωπαϊκά δίκτυα, αποτελεί σοβαρό έργο υποδομής για την πόλη, την οικονομία της, τις μεταφορές και την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, και δεδομένου ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν και νέα έργα, προτείνουμε να αναλάβετε πρωτοβουλία για το συντονισμό των ενεργειών όλων των τοπικών φορέων, ώστε να επιτευχθεί η ένταξη της χρηματοδότησης του εμπορικού λιμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020.

Με εκτίμηση,

Νίκος Τσούκαλης
Βουλευτής ΔΗΜΑΡ Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου