ΠΥΡΓΟΣ : Να αξιοποιηθεί η Ηλεία


Εφ’όλης της ύλης συζήτηση με στόχο να αξιοποιηθεί η Ηλεία είχε η Βουλευτής Ηλείας Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με τον νέο Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Εμμανουήλ Κονδύλη για όλα τα ακίνητα του Νομού, που έχουν περιέλθει στο ταμείο.

 
Η Δρ. Αυγερινοπούλου συζήτησε τους όρους αξιοποίησης, αλλά και περιβαλλοντικής προστασίας των ευαίσθητων οικοτόπων της Ηλείας, καθώς και την ανάγκη να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους κατοίκους των περιοχών αυτών.
Η Δρ. Αυγερινοπούλου επεσήμανε την ανάγκη ανάπτυξης του Νομού Ηλείας και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση τόσο στην αξιοποίηση των ακινήτων στο Βαρθολομιό του Δήμου Πηνειού, όσο και στις Αλυκές του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Η Δρ.Αυγερινοπούλου προσέθεσε επίσης, ότι είναι ανάγκη να διευθετηθεί το ανοικτό ζήτημα της διαχείρισης του παραθαλάσσιου περιπτέρου «Παρά Θιν’Αλός» στη Ζαχάρω, ενώ εξήγησε στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ όλες τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού Ηλείας, τόσο στον τομέα του τουρισμού, όσο και στον τομέα των ιαματικών πηγών.
Ο κ. Κονδύλης συμφώνησε με τη Βουλευτή στην ανάγκη αξιοποίησης της περιοχής και ανήγγειλε ότι το ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται σύντομα να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για το παραθαλάσσιο ακίνητο στην περιοχή του Βαρθολομιού, καθώς υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον από επενδυτές. Ο ίδιος ενημέρωσε τη Βουλευτή για όλη τη γκάμα των δραστηριοτήτων του ΤΑΙΠΕΔ στην Ηλεία σε ακίνητα που είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν.
Η Δρ. Αυγερινοπούλου πρότεινε στον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ να συμβάλει στη διαφήμιση της Ηλείας, μέσα από τις διεθνείς επαφές της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, αλλά και κατά τη διάρκεια επικείμενης επίσκεψής της στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει επαφές με εκπροσώπους της ομογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου