ΠΥΡΓΟΣ: Παρεμβάσεις για το Γηροκομείο


Επανειλημμένες επικοινωνίες με το Υπουργείο Εργασίας και παρεμβάσεις για το Γηροκομείο Πύργου «Άγιος Χαράλαμπος» πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, μετά από δημοσιεύματα που έφεραν την μονάδα να κλείνει.




Η Ηλεία Βουλευτής είχε και πάλι χθες, επικοινωνία με τον Υφυπουργό Εργασίας, αρμόδιο υπουργό για θέματα κοινωνικής πρόνοιας, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος διέψευσε οποιαδήποτε τέτοια απόφαση. Χαρακτηριστικά δε, ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε την Βουλευτή ότι ουδέποτε έλαβε εισήγηση για να κλείσει το γηροκομείο, ενώ και η διοικήτρια της μονάδας απέστειλε στις 21 Οκτωβρίου επιστολή διάψευσης στην εφημερίδα, καθώς και σχετικό Δελτίο Τύπου με το οποίο διέψευδε την είδηση.
Η Ηλεία Βουλευτής πάντως, επεσήμανε στον κ. Υφυπουργό ότι η παραμονή και εύρυθμη λειτουργία του Γηροκομείου είναι εξαιρετικά σημαντική και εντελώς αναγκαία για την Ηλεία και τους φιλοξενούμενους ηλικιωμένους της μονάδας.
Ζήτησε ως εκ τούτου από τον κ. Κεγκέρογλου,  την άμεση στελέχωση του Γηροκομείου Πύργου με ειδικευμένο προσωπικό, αλλά και να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες προκειμένου να λειτουργήσουν εύρυθμα οι δομές κοινωνικής πρόνοιας στο Νομό Ηλείας.  Η Ηλεία Βουλευτής, να υπενθυμίσουμε, είχε πριν από λίγο διάστημα συνάντηση με τον κ. Υφυπουργό κατά τη διάρκεια της οποίας είχε συζητήσει μαζί του, όλα τα προβλήματα λειτουργίας του γηροκομείου, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα της είναι η στήριξη της τρίτης ηλικίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου