ΠΑΤΡΑ :ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΒΗΣ "...πας μη μεθ' ημών κατ' ημών..."

Η θητεία του κ.Δημαρά έληξε, με πομπώδη αποτυχία, από τον Πατραϊκό λαό. Τώρα όμως αποκαλύπτεται  ο τρόπος Διοίκησής του. Εγωπαθής, αλλαζών, εγωκεντρικός, "παντογνώστης", υπηρέτης συγκεκριμένων συμφερόντων, περιβαλλόμενος από ύποπτους αυλοκόλακες, δεν μπορεί να αντέξει τον δημοκρατικό διάλογο και την πειθώ των επιχειρημάτων. Με την λογική του "πας μη μεθ' ημών κατ' ημών" διαγράφει μονομιάς τους ανθρώπους που επέλεξε ο Πατραϊκός λαός και συνεργάζεται με  άβουλους. μη εκλεγμένους..


Το επόμενο βήμα του είναι να καταστήσει υποχείριο  την δημοτική διοίκηση. Η Πολιτεία όμως έχει φροντίσει οι Δημόσιοι υπάλληλοι να είναι ανεξάρτητοι από την πολιτική ηγεσία και να κρίνονται από υπηρεσιακά συμβούλια. Και τούτο διότι, ειδικότερα τα ανώτατα στελέχη (διευθυντές και γενικοί διευθυντές), να μπορούν να αντιστέκονται στις παράνομες ορέξεις και επιθυμίες του Άρχοντα.  Πράγμα που γίνεται. Οπότε, τα "εντέλεσται" από τον Δήμαρχο γίνονται βιομηχανία και ειδικά στην οικονομική υπηρεσία είναι αμέτρητα. Παράλληλα ο κ. Δημαράς προβαίνει σε ανεπίτρεπτες προτροπές και συμβουλές στους διενεργούντες  ΕΔΕ για τα αποτελέσματα. Ο υπεύθυνος όμως δημόσιος υπάλληλος που έχει ορκιστεί στο Σύνταγμα και στους Νόμους  είναι υποχρεωμένος να κάνει αμερόληπτα το καθήκον του. Αυτομάτως βρίσκεται στην δυσμένεια του κ. Δημαρά και υποβιβάζεται.
Εκμεταλλευόμενος την βραδυπορία στην συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων προβαίνει εν μια νυχτί, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, χωρίς καν την γνώμη του υπεύθυνου Αντιδημάρχου Διοίκησης (ξεφτιλίζοντάς τον)  στην εγκατάσταση δώδεκα νέων διευθυντών. Παρόλο που ο νόμος 3584/2007 ορίζει τα προσόντα που πρέπει να έχει ένας Διευθυντής , ο κ. Δημαράς καταστρατηγώντας τα,  διορίζει ανθρώπους της αρεσκείας του. Οσφυοκάπτες, κόλακες, "πρόθυμοι, και αργυρώνητοι υπάρχουν πάντοτε για να συνεργαστούν.
Το Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων με συνεχείς ανακοινώσεις καταγγέλλει τις έκνομες πράξεις, την αδιαφάνεια και την ευνοιοκρατία. Το ίδιο και η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει συνεχώς τον Δήμαρχο κ. Δημαρά. Η ΑΔΕΔΥ για πρώτη φορά στην ιστορία της με ανακοίνωση ονοματίζει Δήμαρχο για ανάρμοστη Διοικητική συμπεριφορά.
Αρθρογραφώ, ερωτώ και τ' αναφέρω στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και άλλοι Δημοτικοί   Σύμβουλοι, όπου πέρα από την ένοχη σιωπή λαμβάνουμε την απάντηση από τον εκπρόσωπο Τύπου και υπεύθυνο μάλιστα Αντιδήμαρχο Δημοτικής Διοίκησης!!! (μη άμεσα εκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο) ότι "όλα γίνονται αξιοκρατικά".
Ακάθεκτος όμως και με περίσσειο θράσος ο κ. Δημαράς προχωράει σε ολοφάνερη παράνομη πράξη και διορίζει αναπληρωτές Γενικούς Διευθυντές.  Παρόλο ότι ο νόμος είναι σαφέστατος." Δεν προβλέπεται αναπλήρωση προϊσταμένων γενικής διεύθυνσης  από τον Δήμαρχο". Ουσιαστικά θέτει μια βόμβα στα θεμέλια του Δήμου. Βασική αρχή δικαίου είναι ότι " παράνομος διορισμός παράγει παράνομες αποφάσεις". Οποιοσδήποτε προσβάλει απόφαση των ως άνω κυριών θα δικαιωθεί. Όλες οι υπογραφές-αποφάσεις θα κηρυχθούν παράνομες με ότι αυτό συνεπάγεται για τον Δήμο. 

Και έρχεται η ΏΡΑ ΤΗΣ ΚΡΊΣΗΣ για τους διευθυντές. Στις 14/10/14 συνέρχονται τα υπηρεσιακά συμβούλια. Κρίνουν με αντικειμενικά κριτήρια. Πρώτη και με διαφορά έρχεται η υποβιβασθείσα από τον κ. Δημαρά υπάλληλος. ΈΞΙ από τους ΔΏΔΕΚΑ διευθυντές που διόρισε ο κ. Δημαράς, λόγω ελλείπων προσόντων , δεν λαμβάνουν την θέση του Διεθυντου. Η "αξιοκρατία" του κ. Δημαρά σε όλο το μεγαλείο της!!!
Ο νυν Δήμαρχος  κ. Πελετίδης, τόσο προεκλογικά όσο και σε καθ' ιδίαν συζητήσεις, μου είχε πει οτι εγώ είμαι πολιτικό πρόσωπο και δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τους υπαλλήλους. Αυτοί έχουν τα δικά τους συμβούλια, και τον δικό τους συνδικαλισμό. Είναι βέβαιο οτι είναι θέμα χρόνου η αποκατάσταση της Διοικητικής τάξης στον Δήμο.
Εύλογη  ίσως είναι η απορία απο τους αναγνώστες . Γιατί ασχολούμεθα με τον κ. Δημαρά αφού ο Πατραικός λαός τον καταδίκασε. Πιστεύω όμως οτι οι αποκαλύψεις και άλλα που θα ακολουθήσουν βοηθούν στο να μην εκκολαφθεί το αυγό του φιδιού.
Απάντηση φυσικά δεν θα υπάρξει. Αυτοί με την αλαζονεία της εξουσίας που είχαν, δεν παρουσίασαν έστω και μία τυπική δικαιολογία ,όταν τα κατήγγηλαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Σύλλογος Εργαζομένων. Θα απαντήσουν τώρα?
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΒΗΣ : ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου