ΑΘΗΝΑ : Ξεκινά η η ρύθμιση των 100 δόσεων

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση, για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, όπως δήλωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι η ειδική εφαρμογή του TAXIS για τις ρυθμίσεις θα ανοίξει την ερχόμενη Τρίτη.





Υπενθυμίζεται ότι υπεγράφη, η απόφαση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησεως
Η απόφαση προβλέπει ότι στη ρύθμιση υποχρεωτικά υπάγονται το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων ως και την 1 Οκτωβρίου 2014 οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή άλλη νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής.
Η αλλαγή σχετικά με την προηγούμενη απόφαση αφορά στο γεγονός ότι η νέα απόφαση ορίζει ρητά ότι μπορούν να υπαχθούν μόνο βεβαιωμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές και όχι απλά βεβαιωμένες ως την 1 Οκτωβρίου 2014, όπως είναι οι πέντε δόσεις του ΕΝΦΙΑ και η τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος.
Στην απόφαση διευκρινίζεται επίσης ότι μετά από επιλογή του οφειλέτη μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση:
- Βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και κατά την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής τελούν σε διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου αναστολή.
- Βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και κατά την 1η Οκτωβρίου 2014 οφειλές που κατά την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής οφειλών των οποίων οι όροι τηρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου