ΠΑΤΡΑ :Απεργιακή κινητοποίηση "...κάποιοι διστάζουν και κωλυσιεργούν..."


Ικανοποιητική αλλά όχι όμως η αναμενόμενη για τα δεδομένα της σκληρής οικονομικής πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι μας ήταν η συμμετοχή των μελών της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. στη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των κινητοποιήσεων που  είχε εξαγγείλει σε πανελλαδικό επίπεδο η ΓΣΕΒΕΕ καθώς και οι άλλοι κοινωνικοί εταίροι για την ψήφιση του προϋπολογισμού.


Η συμμετοχή των επαγγελματιών των κλάδων που εκπροσωπεί η Ομοσπονδία  ήταν μαζική αφού οι βιοτεχνικοί και εμπορικοί κλάδοι συμμετείχαν σχεδόν όλοι, ενώ  καθολική ήταν η συμμετοχή του κλάδου των αυτοκινητιστών ΤΑΞΙ στην απεργία με ποσοστό  που άγγιζε  το 100%.
Η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση εντάσσεται στα πλαίσια των αποφάσεων τόσο της ΓΣΕΒΕΕ όσο και της τοπικής Ομοσπονδίας και αποτέλεσε συνέχεια μιας σειράς αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στις αποφάσεις και τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης και όλων αυτών που προβλέπονται μέσα από τον Προϋπολογισμό.
Δυστυχώς παρατηρείται το φαινόμενο όλοι να διαμαρτυρόμαστε για τα μέτρα και τις  κυβερνητικές πολιτικές αλλά όταν έρχεται η ώρα των κινητοποιήσεων κάποιοι διστάζουν και  κωλυσιεργούν, γεγονός το οποίο δεν μπορούμε παρά να καυτηριάσουμε αφού τείνει να γίνει μόνιμη μέθοδος.

Ταυτόχρονα κάνουμε έκκληση σ’ αυτούς που έμειναν αδρανείς και αμέτοχοι να αφυπνιστούν και να δραστηριοποιηθούν όσο ακόμα είναι καιρός, ενώνοντας τη φωνή μας με όλες τις κοινωνικές ομάδες που ασφυκτιούν και αγωνίζονται για τα  προβλήματα στο χώρο της δουλειά τους, της ασφάλισης, της υγείας , της παιδείας κλπ.

Είμαστε σε ετοιμότητα για συνέχιση και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στο προσεχές διάστημα ειδικά και μετά τις χθεσινές εξελίξεις με την αποτυχία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης στο Παρίσι και τις προθέσεις των δανειστών για 6μηνη παράταση του ευρωπαϊκού προγράμματος και καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση.

Για το ΔΣ
                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 Παναγιώτης ΣΚΕΝΤΖΟΣ                                   ΔημήτρηςΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου