Ο πλανήτης υποδέχεται το 2015 με εορτασμούς και πυροτεχνήματα


Με εορταστικές εκδηλώσεις και πυροτεχνήματα υποδέχονται εκατομμύρια πολίτες ανά τον κόσμο το νέο έτος.Από το Χονγκ Κονγκ ως το Λονδίνο και από τη Νέα Υόρκη ως το Ρίο ντε Ζανέιρο, εκατομμύρια άνθρωποι θα γιορτάσουν τα μεσάνυχτα την έλευση της νέας χρονιάς.


Η αρχή έγινε από τη Νέα Ζηλανδία, με το Όκλαντ να είναι μία από τις πρώτες μεγάλες πόλεις που καλωσόρισαν το 2015.

Στο Σίδνεϊ, τόνοι πολύχρωμων πυροτεχνημάτων θα φωτίσουν τον ουρανό πάνω από τον κόλπο.

Περισσότεροι από 1,6 εκατ. άνθρωποι πρόκειται να παρευρεθούν στις εορταστικές εκδηλώσεις στη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, όπου στις 15 Δεκεμβρίου ένας άνδρας με παρελθόν βίας και εξτρεμισμού συνέλαβε ομήρους 17 ανθρώπους σε μια καφετέρια.

Η δήμαρχος του Σίδνεϊ Κλόβερ Μουρ εξήγησε πως στεφάνια από άνθη θα κατατεθούν προς τιμήν του Τόρι Τζόνσον και της Κατρίνα Ντόσον, των δύο ομήρων που βρήκαν το θάνατο μέσα στην καφετέρια όπου έκανε έφοδο η αστυνομία, κατά την οποία σκοτώθηκε και ο δράστης, ο Μαν Χαρόν Μόνις.
«Θα γιορτάσουμε το γεγονός ότι είμαστε μια πολυπολιτισμική και αρμονική κοινότητα, αλλά θα έχουμε στο μυαλό μας αυτό που συνέβη» δήλωσε η δήμαρχος.
«Το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής παραμένει αυξημένο και, όπως καταλαβαίνετε, στο επίπεδο αυτό, μια επίθεση είναι δυνατή» είχε πει ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ.
Ωστόσο η Μουρ απέρριψε τους φόβους αυτούς. «Είμαστε σίγουροι πως οι εορτασμοί θα είναι ασφαλείς» δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο.
Στην Ασία, η έλευση του νέου έτους της χριστιανικής εποχής θα εορτασθεί στο Χονγκ Κονγκ με ένα θέαμα πυροτεχνημάτων που θα φωτίσει επί οκτώ λεπτά τους εμβληματικούς ουρανοξύστες της πρώην βρετανικής αποικίας.
Στην Ταϊβάν, ο τεράστιος ουρανοξύστης Ταϊπέι 101 θα βρεθεί στο κέντρο των εκδηλώσεων με παραστάσεις από τραγουδιστές της ποπ. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται ότι θα θαυμάσουν τα πυροτεχνήματα που θα εκτοξευθούν τα μεσάνυχτα.
Στο Πεκίνο, η υποψηφιότητα της πόλης για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 θα βρεθεί στο κέντρο των εορτασμών στο ολυμπιακό πάρκο της πρωτεύουσας, παρουσία πολυάριθμων αθλητών και του πιανίστα Λανγκ Λανγκ.
Στην Ιαπωνία, τρία εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να παρελάσουν μέσα σε τρεις ημέρες από τον πιο πολυσύχναστο τόπο προσευχής, το ιερό Μεϊτζί Τζινγκού στο Τόκιο.
Στο Αφγανιστάν, το νέο έτος γυρίζει τη σελίδα της αποστολής μάχης του ΝΑΤΟ, έστω κι αν η εξέγερση των Ταλιμπάν δεν λέει να εξασθενήσει έπειτα από 13 χρόνια στρατιωτικής επέμβασης. Τη σκυτάλη πρόκειται να πάρει μια αποστολή εκπαίδευσης και αρωγής του αφγανικού στρατού.
Στην Ευρώπη, ο αμερικανός σταρ Ντέιβιντ Χάσελχοφ θα συμμετάσχει σε μια γιγάντια υπαίθρια συναυλία στην πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, στο ίδιο μέρος που είχε δώσει την περίφημη συναυλία του το Δεκέμβριο του 1989, κοντά στο Τείχος που κατέρρεε.
Στο Παρίσι, τα Ηλύσια Πεδία θα υποδεχθούν για πρώτη φορά ένα μεγάλο οπτικό θέαμα, με την προβολή ενός βίντεο πάνω στην Αψίδα του Θριάμβου που θα απεικονίζει την παρισινή ζωή και θα προβάλει τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Η γαλλική πρωτεύουσα θα φιλοξενήσει στα τέλη του 2015 τη διεθνή διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή.
Στην Ισπανία, εκατομμύρια άνθρωποι πρόκειται να συγκεντρωθούν στην Πουέρτα ντελ Σολ στη Μαδρίτη για να φάνε 12 ρώγες σταφυλιού, σύμφωνα με την παράδοση, ενώ στη Βαρκελώνη θα εκτοξευθεί ένα τεράστιο πυροτέχνημα.
Στη Βρετανία, πυροτεχνήματα θα εκτοξευθούν στην όχθη του Τάμεση στο Λονδίνο, όμως το θέαμα θα έχει εισιτήριο για λόγους δημόσιας ασφάλειας μετά τη τεράστια προσέλευση των προηγούμενων ετών.
Για τη Λιθουανία, το πέρασμα στο 2015 θα σημάνει επίσης το πέρασμα στο ευρώ ενώ η γειτονική της Λετονία θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, γεγονός που θα την θέσει στην πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία στην κρίση με την Ουκρανία.
Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν στην πλαζ Κοπακαμπάνα του Ρίο για το περίφημο θέαμα πυροτεχνημάτων που θα σηματοδοτήσει επίσης την 450ή επέτειο από την ίδρυση της πόλης.
Στη Νέα Υόρκη, ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται ότι θα συνοδεύσουν στην Τάιμς Σκουέρ την παραδοσιακή κάθοδο μιας πολύχρωμης κρυστάλλινης σφαίρας. Η ποπ σταρ Τέιλορ Σουίφτ θα βρίσκεται εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου