ΠΑΤΡΑ : Lullaby Baby- Εορταστική -μουσική παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων   29 & 30 Δεκεμβρίου2014, στις 9:15
 Η Ειρήνη Τζανετουλάκου, λυρική τραγουδίστρια και ηθοποιός, μεταφέρει στη σκηνή μερικά από τα πιο διάσημα τραγούδια των Gustav Mahler (Kindertotenlieder, Rückertlieder) και Βenjamin Britten( A Charm of Lullabies), σε μια performance όπου φωνή και κίνηση συμπρωταγωνιστούν
Mία διαδρομή μέσα από την αγάπη στην απώλεια και την απόσυρση. Στον κόσμο του ίδιου του παιδιού και στο νανούρισμα.
 Η ερμηνεύτρια επιχειρεί να ξεπεράσει το δυισμό τραγουδιστή-χορευτή και χρησιμοποιεί το φωνητικό και σωματικό της υλικό, δοκιμάζοντας και προτείνοντας φόρμες που προέρχονται κυρίως από το σύγχρονο χορό, το σωματικό θέατρο και το κουκλοθέατρο. Πρόθεση της να διεισδύσει βαθύτερα και να ερμηνεύσει στις πιο λεπτές της αποχρώσεις τη μουσική και την ιστορία.
Πολύτιμος συνεργάτης της σ' αυτή την προσπάθεια ο πιανίστας Γιάννης Τσανακαλιώτης 
 
 Σύλληψη, σύνθεση, ερμηνεία: Ειρήνη Τζανετουλάκου
Πιάνο: Γιάννης Τσανακαλιώτης 
Συμβουλος κίνησης: Αγγελική Στελλάτου
Σύμβουλος κουκλοθεάτρου: Κωσταντής Μιζάρας 
Ενδυματολόγος: Γιώργος Λυτζέρης
Φωτογραφίες: Ροζίτα Φοράδη

Η Ειρήνη Τζανετουλάκου (Κοντράλτο) γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της (Μάστερ στο κλασικό τραγούδι) στο Hogeschool voor de Kunsten της Ουτρέχτης με τον τενόρο Jon Thorsteinsson. Έχει σπουδάσει Υποκριτική στη σχολή του Σύγχρονου Θεάτρου της Αθήνας του Γ. Κιμούλη και Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Ολλανδία και συμμετέχει σε παραγωγές Όπερας καθώς και κονσέρτα (Ορατορίου, Lieder και Σύγχρονης Μουσικής). Στην Ελλάδα έχει εργαστεί επί σειρά ετών σε Θεατρικές και Χοροθεατρικές παραστάσεις με πλήθος διακεκριμένων καλλιτεχνών. Στις τελευταίες της συνεργασίες περιλαμβάνεται η συμμετοχή της στο project όπερας δωματίου Albert Herring του B.Britten (Florence Pike), που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους Orpheus Soloists στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μάρτιος 2014) καθώς και η μουσική περφόρμανς ‘’Οσα μου έμαθε η Αγάπη’’ στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Ιανουάριος 2014) με τον πιανίστα Γιάννη Τσανακαλιώτη. Απ τον Σεπτέμβρη του 2014 συνεργάζεται με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας.
Ο Γιάννης Τσανακαλιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγήτρια την διεθνούς φήμης πιανίστα Ρίτα Βούρτση. Στις διπλωματικές του εξετάσεις τιμήθηκε με βαθμό άριστα παμψηφεί α ́ ΒΡΑΒΕΊΟhttp://cdncache-a.akamaihd.net/items/it/img/arrow-10x10.png και αριστείο εξαιρετικής επιδοσης. Από την περίοδο ακόμη των σπουδών του λαμβάνει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς πιάνου αποσπώντας σημαντικά βραβεία .Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια πιάνου με διακεκριμένους καθηγητές και σολίστ όπως Ζ.Μουνιέ, Ντούο Γκάνεφ, Ν.Πετρόφ, Π.Μπ.Σκόντα, Μπ.Ρινγκάισσεν κ.α.Πραγματοποιεί εμφανίσεις σαν μέλος του τρίο OPUS I και ρεσιτάλ με διάφορους συνδυασμούς και ειδικότερα με γνωστους λυρικούς καλλιτέχνες.  Έχει συμπράξει ως σολιστ με την ΚΟΑ .Είναι καθηγητής πιάνου στο ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες καθώς και μουσικός προπαιδευτής τμημάτων μονωδίας και μελοδραματικής στο ωδείο Ατενέουμ.

Κρατήσεις –Προπώληση εισιτηρίων στο Ταμείο του θεάτρου Απόλλων-2610273613
Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65 : 7 ευρώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου