ΠΑΤΡΑ : Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην τουριστική έκθεση CMT 2015 στην Στουτγάρδη


Πρόκειται για μια έκθεση με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα σε μια πόλη από την οποία υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή . Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο Σαββατοκύριακο λειτουργίας οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 70.000 ανά ημέρα.



Η διοργάνωση της συμμετοχής πραγματοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Π.Δ.Ε. η οποία και υλοποιεί το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στην έκθεση εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος παραβρέθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Φωτόπουλος Τρύφων μαζί με τους υπαλλήλους της Εταιρείας κα. Δημητροπούλου Παναγιώτα και κ. Τζαμαλούκα Κωνσταντίνο. Ο κ. Φωτόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων και να ανταλλάξει απόψεις για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση του προγράμματος καθώς για το σχεδιασμό ενόψει της νέας περιόδου.
Ο κ. Φωτόπουλος δήλωσε «Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί σημαντικό τουριστικό γεγονός και η επισκεψιμότητα στο περίπτερο ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό παίζει και η απευθείας σύνδεση της Στουτγάρδης με το αεροδρόμιο του Αράξου. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος τουριστικής προβολής, η Περιφέρεια μαζί με την Αναπτυξιακή και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των φορέων τουρισμού θα προχωρήσει στο σχεδιασμό της προβολής για τα επόμενα χρόνια, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία που αποκτήθηκε από το τρέχον πρόγραμμα και τη συμμετοχή σε εκθέσεις σε χώρες όπως η Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία, Ρωσία και Σουηδία, πραγματοποιώντας παράλληλα τις απαιτούμενες προσθήκες και βελτιώσεις. Στόχος είναι να υπάρξει συγκερασμός της στρατηγικής της Περιφέρειας με τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής τουριστικής αγοράς, αναδεικνύοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.» 
Στο περίπτερο της Περιφέρειας παραβρέθηκαν εκπρόσωποι ξενοδόχων από την Αχαΐα και την Ηλεία. Πιο συγκεκριμένα, την Ένωση Ξενοδόχων Αχαΐας εκπροσώπησε ο κ. Λάττας Νικόλαος και η κα. Κάτρη Σωτηρία, ενώ την Ένωση Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Μαυρόπουλος Αντώνης. Επιπλέον στους επισκέπτες του περιπτέρου προσφέρθηκε κρασί από την Αχαΐα προσφορά των τοπικών επιχειρήσεων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Η συμμετοχή στην έκθεση αποτέλεσε τη συνέχεια της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στο πλαίσιο μιας σειράς συντονισμένων δράσεων για την προβολή της Περιφέρειας στην τουριστική αγορά του εξωτερικού κυρίως. Η επόμενη συμμετοχή είναι στην διεθνή έκθεση BIT στο Μιλάνο 12-14 Φεβρουαρίου και στην F.RE.E 2015 στο Μόναχο 18-22 Φεβρουαρίου.

Όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται στα πλαίσια υλοποίησης του υποέργου 3 «Συμμετοχή σε Διεθνείς και Εθνικές Τουριστικές Εκθέσεις» του προγράμματος «Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», άξονας Προτεραιότητας 7: Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής Δυτικής Ελλάδος, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος βάσει προγραμματικής σύμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου