ΠΑΤΡΑ : Νύχτα γιορτής, εκστατικής διάθεσης, ελπίδας και χαράς



Ήταν μια νύχτα γιορτής, εκστατικής διάθεσης, ελπίδας και χαράς από αυτές που μένουν χαραγμένες ανεξίτηλα στη μνήμη. Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου στην καρναβαλική πρωτεύουσα, την Πάτρα τα είχε όλα και αποζημίωσε με το παραπάνω ντόπιους και επισκέπτες, που την παρακολούθησαν από τα πεζοδρόμια της Κορίνθου, την πλατεία Γεωργίου και τα μπαλκόνια καθόλο το μήκος της διαδρομής από τη Γούναρη έως την Κολοκοτρώνη. 

Με σύμμαχο τον καιρό χιλιάδες καρναβαλιστές συμμετείχαν και μετέδωσαν το αστείρευτο κέφι, τη δυναμική τους παρουσία, τις ευρηματικές ιδέες και εμπνεύσεις τους, τον παλμό και το πάθος τους κάνοντας όλη την πόλη να χορεύει σε καρναβαλικούς ρυθμούς.
Ένας ορμητικός χείμαρρος κεφιού, ενθουσιασμού, αυθορμητισμού, δημιουργίας, σάτιρας και ανατροπής συμπαρέσυρε οτιδήποτε απειλεί τη χαρά της ζωής και την ελπίδα και απέδειξε ότι η μεγάλη υπεροχή της πόλης και του Καρναβαλιού της βρίσκεται στα χέρια της νεολαίας και των πολιτών της. Λυτρωτική ανάσα συμμετοχής και διεξόδου από τα προβλήματα που μας ταλανίζουν, ήταν η φετινή νυχτερινή παρέλαση και τα χιλιάδες Πατρινόπουλα και οι πολυάριθμοι επισκέπτες που έβαλαν στο πρόγραμμά τους το Καρναβάλι μας, άδραξαν την ευκαιρία και αφέθηκαν στους μεθυστικούς χυμούς της. 



Οι φετινές στολές αναμφισβήτητα κέρδισαν τις εντυπώσεις και χαρακτηρίστηκαν από πρωτοτυπία, φαντασία, εκτυφλωτικά χρώματα, σατιρικό πνεύμα και αναβαθμισμένη αισθητική και ποιότητα. Σε συνδυασμό μάλιστα με το ξέφρενο κέφι και την αμείωτη καρναβαλική διάθεση, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα, που μετέδωσε τον αυθεντικό παλμό της χαράς και της διασκέδασης.
Στην κορυφή της παρέλασης τα άρματα του Δήμου Πατρέων, σκόρπισαν τον ενθουσιασμό συνδυάζοντας την καλλιταχνική και τη σατιρική διάσταση. Ο εντυπωσιακός οριεντάλ Καρνάβαλος και το εξαιρετικό άρμα της Βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού με τη Νάσσια Στεφανίδη να μαγνητίζει τα βλέμματα και να μεταδίδει με τα χαμόγελα και τα φιλιά της τη ζωντάνια σε όλους (και τα δυο με ετικέτα «Bollywood Festival Colour») και τα ξεχωριστά σατιρικά άρματα, εμπνευσμένα από την μόνιμη πλέον επικαιρότητα της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης της χώρας (Σαμαράς, Μέρκελ, Τσίπρας, Καμπουράκης, Αυτιάς, Παπαδάκης, Λυριτζής: καρναβαλικά πρόσωπα με ονοματεπώνυμο) αλλά και το ΠΕΔΥ και το πολύπαθο Σύστημα Υγείας, το καλλιτεχνικό άρμα «Χορεύοντας με τους κλόουν» και άρματα του Καρναβαλιού των Παιδιών έδωσαν το σύνθημα για την έκρηξη του γλεντιού, που ξεσήκωσε την πόλη.
Σάτιρα μέχρι εσχάτων, δαιμονικό κέφι και ανάγκη για υπέρβαση και η μεγαλύτερη νύχτα του Πατρινού Καρναβαλιού σφραγίστηκε από νεανική ορμή και πόθο για ζωή.
Στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου πρωταγωνιστές αναδείχτηκαν  τα πληρώματα, που με τις εμπνεύσεις τους και το ασταμάτητο κέφι τους καθήλωσαν και ενέπλεξαν Πατρινούς και επισκέπτες στα δίχτυα ενός δίχως όρια καρναβαλικού χορού. Οι φωτισμοί, η γρήγορη ροή, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός και το κέφι συνδυάστηκαν ιδανικά εξασφαλίζοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα, που έδωσε λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του Σαββάτου.
Το κέφι διατηρήθηκε αμείωτο καθόλη τη διάρκεια της νύχτας με συμμετέχοντες και θεατές να γίνονται ένα μετά το τέλος της παρέλασης και να συντονίζονται σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι, που συνεχίστηκε όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου