ΠΑΤΡΑ : Ο Δήμαρχος εκφράζει την αγανάκτησή του


 Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ενημερώθηκε από το Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ «Οξυγόνο» για την περιπέτεια του Γιώργου Χριστόπουλου, του νεαρού που ξέφυγε από την παγίδα των ναρκωτικών και «καθαρός» πλέον, προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του, όμως το Δικαστήριο τον καταδίκασε για κάτι που έκανε όταν ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά. 


 Ο Δήμαρχος εκφράζει την αγανάκτησή του για την δικαστική κρίση, που οδήγησε στην άδικη απόφαση εγκλεισμού του νεαρού στη φυλακή, για «αδίκημα σχετικό με την εξάρτηση, κατά την περίοδο που ήταν εξαρτημένος με επηρεασμένη υπευθυνότητα και καταλογισμό», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων.
 Σε μια περίοδο της ζωής του Γιώργου, που θα έπρεπε το κράτος να τον βοηθήσει να κρατήσει τη δουλειά του, να τον ενθαρρύνει να σταθεί στα πόδια του και να επανενταχθεί στην κοινωνία, του δίνει μια σπρωξιά και ουσιαστικά τον ξαναστέλνει στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών. Ένα κόσμο από τον οποίο ξέφυγε εδώ και έξι χρόνια με την προσπάθεια τη δική του αλλά και της οικογένειάς του, για μια ζωή έντιμη και καθαρή και δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή του από το «Οξυγόνο».
 Ο Δήμαρχος Πατρέων, καλεί την Δικαιοσύνη να ανακαλέσει την απόφασή της και να εφαρμόσει τις ευεργετικές διατάξεις των νόμων, που δίνουν τη δυνατότητα στον άνθρωπο που έχει απεξαρτηθεί να επανενταχθεί στη ζωή. Η φυλακή δεν φτιάχνει τους ανθρώπους, ο Γιώργος πλήρωσε για τις πράξεις του και ξεπλήρωσε την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου