ΠΑΤΡΑ : Ενίσχυση των μικρομεσαίων που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών


Προσθήκη λεζάντας

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η εκδήλωση που οργάνωσε η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 20 Μαρτίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου  Αχαΐας και αφορούσε στην ενημέρωση των επενδυτών των δράσεων της «Ενίσχυσης των μικρομεσαίων που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών» και της « Ολοκληρωμένης παρέμβασης για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας»  στο πλαίσιο του Ε.Π.Ε.Α.Α.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η παροχή χρήσιμων οδηγιών και διευκρινίσεων για την ορθή υλοποίηση των έργων και την ομαλή και χωρίς απώλειες εκταμίευση της δημόσιας χρηματοδότησης, δηλαδή της επιχορήγησης.
Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε ήταν μεγάλο και η συμμετοχή αυξημένη.

Βασικοί ομιλητές ήταν η Διευθύντρια της Διαχειριστικής Μάγδα Πετροπούλου, ο Βασίλης Αϊβαλής από την διεύθυνση μεταποίησης, η Ιφιγένεια Τσούκα Υπεύθυνη των δράσεων Τουρισμού στον ΕΦΕΠΑΕ και στη Διαχειριστική, ο Λουκάς Σπηλιόπουλος από τη διεύθυνση εμπορίου –υπηρεσιών, και ο Άγγελος Σταυρόπουλος Συντονιστής της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στον ΕΦΕΠΑΕ και στην Διαχειριστική .
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης παρουσιάστηκαν από τα στελέχη της Διαχειριστικής τα προβλήματα που εμφανίζονται στην εξέταση των αιτημάτων εκταμίευσης και συνέστησαν στους επενδυτές να είναι πιο προσεκτικοί προκειμένου να μην καθυστερεί η αξιολόγηση των αιτημάτων και η εκταμίευση της δημόσιας δαπάνης.
Βασικό σύνθημα, με τη συνεργασία όλων να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ, από τα χρήματα που προορίζονται για την ενίσχυση των μικρομεσαίων.
Οι επενδυτές εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι δεν θα προλάβουν να ολοκληρώσουν τα έργα τους μέχρι 30/06/2015 καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της δράσης των Μικρομεσαίων, και ζήτησαν παράταση της αυτής μεγαλύτερη του εξαμήνου. Η Διευθύντρια της Διαχειριστικής τους ενημέρωσε ότι ο ΕΦΕΠΑΕ έχει ήδη σταλεί επιστολή στην αρμόδια Υπηρεσία ζητώντας παράταση τουλάχιστον μέχρι τις 31-12-2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου