ΙΩΑΝΝΙΝΑ : Αιμορραγικό σοκ από τραύμα στον δεξί καρπό το αίτιο θανάτου του Β. Γιακουμάκη

 Σε  αιμορραγικό σοκ προερχόμενο από τραύμα στο δεξί επικάρπιο, αποδίδει ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης το θάνατο του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με στοιχεία από το πόρισμα που παρέδωσε το βράδυ της Κυριακής στην Αστυνομία, τα οποία μεταδίδει το ΣΚΑΙ.
Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους συγγενής του άτυχου 20χρονου φοιτητή, αφού ενημερώθηκε από τις Αρχές, το πιθανότερο σενάριο που προκύπτει από τη νεκροψία είναι η αυτοχειρία, όμως οι ιατροδικαστές περιμένουν ακόμα ορισμένες εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να είναι απόλυτα βέβαιοι για το συμπέρασμά τους.



Υπενθυμίζεται πως ο 20χρονος ήταν αριστερόχειρας και συνεπώς μπορούσε να αυτοτραυματιστεί στο δεξί χέρι. Ο οργανισμός υφίσταται αιμορροϊκό σοκ μετά από μεγάλη απώλεια αίματος.
Ο συγγενής του άτυχου νέου τόνισε πως η υπόθεση δεν πρόκειται να κλείσει με την ιατροδικαστική έρευνα, καθώς «το παιδί πρέπει να δικαιωθεί».
Σημείωσε πως η Αστυνομία ήδη ερευνά τυχόν ηθικούς αυτουργούς για το θάνατο του Γιακουμάκη, δεν θέλησε όμως να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου» δήλωσε νωρίτερα  ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σκόλης Ιωαννίνων όπου σπούδαζε ο άτυχος φοιτητής. Ωστόσο, ο θείος του νεαρού του έχει αποδώσει επανειλημμένα ευθύνες.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο άτυχος φοιτητής ήταν συχνά θύμα λεκτικών επιθέσεων από συμφοιτητές του, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ήταν θύμα και σωματικής βίας.
Το βράδυ της Δευτέρας, οι πολίτες των Ιωαννίνων, με πρωτοβουλία του δήμου, θα τιμήσουν τη μνήμη του Βαγγέλη με σιωπηρές εκδηλώσεις μνήμης.
  Στο μεταξύ, με παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικής Εγκλήματος διαγράφηκαν από το διαδίκτυο αναρτήσεις με υβριστικό περιεχόμενο για τον άτυχο φοιτητή.
Επιπλέον με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας, Ηλία Ζαγοραίου, ασκήθηκε ποινική δίωξη για «δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου» σε βάρος των διαχειριστών της επίμαχης ιστοσελίδας.
Πηγή:www.capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου