ΠΑΤΡΑ : ολοκληρώθηκε η 2η έκθεση Μεταφοράς Καινοτομίας - Patras IQ

Με εντυπωσιακή επισκεψιμότητα και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τον πανεπιστημιακό κόσμο και τους επιχειρηματίες αλλά και για τους απλούς πολίτες ολοκληρώθηκε η 2η έκθεση Μεταφοράς Καινοτομίας - Patras IQ. Πρόκειται για την έκθεση μεταφοράς τεχνογνωσίας που διοργανώθηκε το τριήμερο, από τις 24 έως και τις 26 Απριλίου 2015, στο Αθλητικό Κέντρο «Δημήτρης Τόφαλος».
Διοργανωτές ήταν  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Επιμελητήριο Αχαΐας. Η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας εντυπωσίασε, καθώς το ερευνητικό έργο των ομάδων που παρουσιάστηκε κέντρισε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον των επισκεπτών που προσέγγισαν τους 5000.
 
 

Στόχος της έκθεσης «Patras IQ 2015», ήταν η ενίσχυση της ανάπτυξης και  της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα και περιελάμβανε, εκθέματα και μοντέλα καινοτόμων ιδεών, παρουσιάσεις εφαρμοσμένης έρευνας, ομιλίες ιδρυτών start up και ομιλίες για θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας, χρηματοδότησης και πνευματικής ιδιοκτησίας.
Η επιτυχία της έθεσε τις βάσεις για την εξέλιξή της σε διεθνή όπως είναι και ο κεντρικός στόχος των διοργανωτών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν  μεταξύ άλλων και εκπρόσωποι από τα 59 Επιμελητήρια της χώρας με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, καθώς το Επιμελητήριο Αχαϊας είχα προγραμματίσει να φιλοξενήσει το ίδιο τριήμερο, στην Πάτρα την Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσής με στόχο να επισκεφθούν και την έκθεση. Κατά την διάρκεια του τριημέρου την επισκέφθηκαν επίσης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών τάξεων κ.α. Στην έκθεση παραβρέθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ξεναγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης και μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για την πρωτοβουλία, τη άψογη διοργάνωση και τα πολύ εντυπωσιακά εκθέματα. 

Στην κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο απόγευμα μίλησαν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, η πρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσιάνα Κυριαζοπούλου, ο αντιπρύτανης Δημοσθένης Πολύζος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας και ο Βασίλης Γογγιλίδης από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Έρευνας Τεχνολογίας, χαιρετισμό δε απηύθυνε και ο πρώην υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Την Οργανωτική Επιτροπή απετέλεσαν ο Αντιπεριφερειάρχης κος Γ.Αγγελόπουλος, ο Αντιπρύτανης κος Δ.Πολύζος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας κος Πλάτων Μαρλαφέκας.

Το Επιμελητήριο Αχαίας, εκφράζει τις ευχαριστίες του για την άψογη συνεργασία προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Πατρών που συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές με όλες τους τις δυνάμεις, την Διοίκηση του ΠΕΑΚ για την παραχώρηση του Αθλητικού κέντρου ΤΟΦΑΛΟΣ, τους Χορηγούς που υποστήριξαν την έκθεση και ιδιαίτερα την ALPHA BANK την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και την ΛΟΥΞ Α.Ε., που ήσαν οι μεγάλοι χορηγοί, όπως επίσης την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ  την ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε και τον ΟΛΠΑ Α.Ε., τους λοιπούς χορηγούς που συμμετείχαν με περίπτερα και με προσφορά προίόντων και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που στο σύνολό τους υποστήριξαν την διοργάνωση ως χορηγοί επικοινωνίας.
Επίσης ευχαριστούμε, τα στελέχη του γραφείου καινοτομίας και μεταφοράς του Πανεπιστημίου Πατρών με επικεφαλής την κα Τομαρά, τα στελέχη της ΜΟΚΕ (Μονάδα καινοτομίας και επιχειρηματικότητα Πανεπιστημίου Πατρών),  τα στελέχη του Επιμελητηρίου Αχαϊας που ανέλαβαν το έργο της διοργάνωσης,  και τους εθελοντές του Πανεπιστημίου που στήριξαν σε απόλυτο βαθμό τις δράσεις και την λειτουργία της έκθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου