ΠΑΤΡΑ : Καταδικάζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου


Υλοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Αρχή, έκλεισε σήμερα από τις 11 το πρωί τον Δήμο Πατρέων, καταδικάζοντας την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΖΑ – ΑΝΕΛ, βάζει χέρι στα αποθεματικά των ταμείων του Δήμου, όπως και όλων των Δήμων. 


Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Δημαρχείο και πορεία στο κέντρο της πόλης, με απαίτηση την άμεση και οριστική απόσυρση της Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, -η οποία συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή- και τα διαθέσιμα στα ταμεία του Δήμου, να παραμείνουν για τους εργαζόμενους, το λαό και τις ανάγκες του και όχι για τις τράπεζες, τους δανειστές και το κεφάλαιο.

Ομιλητής στην συγκέντρωση ήταν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος «υποσχέθηκε», ότι οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας θα συνεχιστούν και θα έχουν πολλές και διαφορετικές μορφές.

Ο Δήμαρχος τόνισε:
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Η κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες επιχειρεί σήμερα να βάλει χέρι στα διαθέσιμα του Δήμου μας, όπως και όλων των Δήμων, για λογαριασμό των δανειστών, με την ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ξέρουμε τι συμβαίνει. Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και υλοποιεί τα όσα συμφώνησε στις 20 Φλεβάρη, με τους εταίρους μας και την τρόικα.
Συνεχίζει τον ίδιο δρόμο που ξέρουμε εδώ και πέντε χρόνια και υποστηρίζει πως ό,τι κάνει, το κάνει για το καλό μας, όπως ακριβώς ισχυρίζονταν και οι προηγούμενοι.
Αδειάζει τα ταμεία για λογαριασμό των δανειστών.
Το σύστημα, το κεφάλαιο δηλαδή, τρίβει τα χέρια του, γιατί μπορεί να απαλλάχτηκε από αυτούς που δεν μπορούσαν να περάσουν πλέον άλλα από τα μέτρα που ήθελαν, υπάρχουν οι νέοι όμως σήμερα, άξιοι αντικαταστάτες τους, που προεκλογικά υπόσχονταν ότι με ένα νόμο θα έσβηναν τα μνημόνια, αλλά αντί γι αυτό, έσβησαν απλώς τη λέξη «μνημόνια» και την έκαναν «συμφωνία».
Έσβησαν τη λέξη «τρόικα» και την έκαναν «θεσμοί».
Έσβησαν τη λέξη «λιτότητα» και την έκαναν «λιτό βίο».

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Δεν κάνουμε αντιπολίτευση ούτε θέλουμε να εισπράξουμε πολιτικά οφέλη και ψήφους.
Την αλήθεια θέλουμε να φέρουμε στο προσκήνιο.
Τους κινδύνους για το λαό θέλουμε να αποκαλύψουμε.
Να μην περάσουν τα μέτρα που θα συνεχίσουν την κονιορτοποίηση των λαϊκών στρωμάτων.
Η κυβέρνηση λέει πως ό,τι κάνει, το κάνει για το καλό μας. Λέει ότι διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές και θα το συνεχίσει αυτό στο διηνεκές, όπως δηλώνει ο κ. Βαρουφάκης.
Έτσι, όπως υποστηρίζουν, θα γλιτώσουμε από την πτώχευση και από την καταστροφή.
Τα ίδια όμως έλεγε και ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς, άρα και οι σημερινές, είναι δηλώσεις και υποσχέσεις χωρίς αξία.
Η σημερινή κυβέρνηση, παρά τα όσα υποσχόταν προεκλογικά, δεν άλλαξε κανέναν από τους νόμους που συνεχίζουν να λειώνουν θεσμικά τους εργαζόμενους.
Μήπως είναι ψέμα ότι μέχρι σήμερα πληρώνει τις υποχρεώσεις της με εσωτερικό δανεισμό, δηλαδή με χρήματα του Ελληνικού λαού και ότι έχει αφήσει στο απυρόβλητο το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο δήθεν θα φέρει την ανάπτυξη στη χώρα μας;
Είναι πατριωτισμός ο λαός να πληρώνει για να κάνει το κεφάλαιο κουμάντο;
Για να κάνουν δήθεν ανάπτυξη και ν’ ανέβει το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν; Πόσες φορές το έχουμε ζήσει αυτό;
Ο λαός ματώνει καθημερινά αλλά και το κεφάλαιο δεν συγκινείται και ούτε πρόκειται να συγκινηθεί!
Σώζονται οι λαοί από την ανάπτυξη του κεφαλαίου; Όχι.
Οι μισθοί εκεί που είναι σήμερα δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες ενός 15θημέρου.
Αυτοί λοιπόν, που προστατεύουν το κεφάλαιο, θα λύσουν τα θέματα της ανεργίας, της παιδείας και της υγείας του λαού; Όχι βέβαια.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Ξέρουμε πια τι γίνεται. Είμαστε έμπειροι από κούφιες, ανέξοδες υποσχέσεις.
Γι’ αυτό δεν πρέπει ν’ αφήσουμε να βάλουν χέρι στα διαθέσιμα του ταμείου του Δήμου της Πάτρας. Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες να κινήσουμε ένα ευρώ για έργα και υπηρεσίες και τώρα η κυβέρνηση ανοίγει νέες πόρτες, με νέα εμπόδια.
Εμείς διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις για να ανακουφίσουμε στο ελάχιστο τον Πατραϊκό λαό και αυτοί τα πάνε πεσκέσι στους δανειστές, στους τοκογλύφους. Αυτά, τα έλεγε και παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα που είναι κυβέρνηση, εφαρμόζει την ίδια πολιτική, υπέρ του κεφαλαίου και εναντίον του λαού.
Εμείς, ως Δημοτική Αρχή της Πάτρας, αλλά και ως Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους επιτρέψουμε να προχωρήσουν τα αντιλαϊκά σχέδιά τους.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Θα συνεχίσουμε τη στάση μας αυτή, με κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, που θα έχουν πολλές και διαφορετικές μορφές, με σκοπό να μην τους αφήσουμε να κλέψουν τα χρήματα του λαού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου