ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΪΑΣ : Εργα ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο της Κάτω Αχαΐας


Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα ανάπλασης στο ιστορικό & εμπορικό κέντρο της Κάτω Αχαΐας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 2.100.000,00  €,  ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, το οποίο ξεκίνησε το 2014 και θα αλλάξει την όψη και τη φυσιογνωμία του αστικού κέντρου της Δυτικής Αχαΐας, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της και συνδυάζοντάς τα με το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

 Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπλαση – ανακατασκευή – διαμόρφωση των πεζοδρομίων και των οδών του κεντρικού πυρήνα της Κάτω Αχαΐας, και συγκεκριμένα του τμήματος που περιλαμβάνει: τις οδούς Πατρών – Πύργου από Αράξου έως Αθηνάς και 25ης Μαρτίου από Αποστόλου Ανδρέου έως Αθηνάς, τις οδούς Αγίου Ιωάννου και Αράτου από Παλαιών Πατρών Γερμανού έως Φλέμιγκ, την οδό Οιβώτα από Αγίου Ιωάννου έως Αθηνάς, την οδό Φιλοποίμενος από Αγ. Ιωάννου έως Αράτου και τον πεζόδρομο μεταξύ των Ο.Τ. 36Α και 36Β, με παράλληλη εξασφάλιση και διευθέτηση - επέκταση των εγκαταστάσεων δικτύων, λειτουργικών διαμορφώσεων, αστικού εξοπλισμού και ηλεκτροφωτισμού, που υποχρεωτικά ακολουθούν τα πεζοδρόμια και τις οδούς.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος Νικολάου εκτός των άλλων αναφέρει τα εξής:  « …. Κατανοούμε τα μικροπροβλήματα και τις πρόσκαιρες δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στους ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής όπου πραγματοποιούνται τα έργα. Όμως τα μικροπροβλήματα και γενικότερα η όχληση  είναι προσωρινά. Μόνιμο θα είναι το αποτέλεσμα του έργου της ανάπλασης του ιστορικού & εμπορικού κέντρου της Πόλης μας. Ένα έργο που εκτός των άλλων αναβαθμίζει το δίκτυο υποδομών και την ποιότητα των δημόσιων κοινοχρήστων χώρων. Επιπλέον το συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει πόλο έλξης για το δήμο μας  με συνέπεια  την  ενίσχυση  της τοπικής  οικονομίας και της τοπικής αγοράς ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες διότι θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα από τους Πατρινούς γείτονες μας και όχι μόνο που θα έρθουν για να απολαύσουν τα μπάνια τους,  να κάνουν τα ψώνια τους και να γευθούν παραδοσιακά εδέσματα και τοπικά προϊόντα καθώς και από τους παραθεριστές του παραλιακού μετώπου του δήμου της Δυτικής Αχαΐας.
 Ως εκ τούτου δε θα πρέπει να «αποπροσανατολιζόμαστε» βλέποντας το έλασσον και χάνοντας το μείζον και ουσιώδες σχετικά με τις εργασίες ανάπλασης που αναγεννούν και ομορφαίνουν το ιστορικό & εμπορικό κέντρο της Κάτω Αχαΐας …. η Πόλη μας, αλλάζει και μεταμορφώνεται  και γι’ αυτό  θα πρέπει να  χαιρόμαστε και να καμαρώνουμε καθώς και να είμαστε ευδιάθετοι για να καλωσορίσουμε τους  πρώτους τουρίστες της  καλοκαιρινής σεζόν ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου