ΠΑΤΡΑ : Εβδομάδα Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης


  Η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» εκδίδεται στην Πάτρα από το 1886 και συνεισφέρει στην κοινωνική ζωή του τόπου μέσα από διάφορες δράσεις. Στην περίοδο που διανύουμε, με τα κοινωνικά προβλήματα να είναι οξυμένα, δεν μένει απλός θεατής και σε συνεργασία με την INTERAMERICAN  διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά, την Εβδομάδα Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης  από Δευτέρα 4 Μαΐου έως Κυριακή 10 Μαΐου. 



  Σκοπός είναι να ενισχύσουμε συνανθρώπους μας που χρειάζονται την προσφορά μας. Να ενισχύσουμε τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στην περιοχή μας και να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης, φυτεύοντας μαζί με μαθητές σχολείων του Δήμου μας άνθη σε πλατείες και παρτέρια.
    Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα των δράσεων, που σας επισυνάπτουμε αναλυτικά, προβλέπει: Συλλογή φαρμάκων-τροφίμων-βιβλίων, αιμοδοσία, δωρεάν ιατρικό έλεγχο, εκδηλώσεις ασφαλούς οδήγησης, μουσικοχορευτικά δρώμενα.
Στην προσπάθεια αυτή συμπράττουν οι: 
·    Ιερά Μητρόπολις Πατρών
·    Διεύθυνση Υγιεινής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος
·    Δήμος Δύμης
·    Φαρμακευτικός Σύλλογος
·    Κέντρα Αιμοδοσίας Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και «Αγ. Ανδρέα»
·    Τροχαία Πατρών
·    Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
·    Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Πάτρας
·    ΕΣΚΑΗ
·    Σούπερ Μάρκετ: Κρόνος, Ανδρικόπουλος, Αράπης, Market in
·    Φροντίδα Υγείας
·    ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ
  Εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα της Ενώσεως Συντακτών, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσίασαν τους στόχους και το πλαίσιο των δράσεων. 

Θεόδωρος Λουλούδης (εκδότης ΕΦ.  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ)  
«Ως εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ επιλέγουμε να είμαστε δίπλα στην κοινωνία και να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στα θέματα που την απασχολούν. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η προσπάθειά μας βρίσκει ανταποκριτές σχεδόν από το σύνολο των φορέων της περιοχής μας. Κάθε χρόνο ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνεται, που σημαίνει ότι το έργο αυτό αξιολογείται και βρίσκει νέους συμμάχους. Ως εφημερίδα θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που έχουν κοινωνική αναφορά και συμβάλλουν στην προώθηση των ζητημάτων του τόπου μας». 

π. Παναγιώτης Θωμάς (εκπρόσωπος Ι.Μ. Πατρών)  

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος ευλογεί αυτή την προσπάθεια και συγχαίρει όλους τους φορείς. Δίνει το παρών και σε αυτή την περίπτωση, συμμετέχοντας με πολλούς τρόπους. Ενας από αυτούς είναι και  η συλλογή τροφίμων από τα διάφορα σούπερ-μάρκετ και τα οποία θα τοποθετήσει στο “Κελάρι της Αγάπης”. Είναι ένας καινούργιος  φορέας που θα δίνει τρόφιμα στους ενδεείς αδελφούς μας και σύντομα θα ξεκινήσει να λειτουργεί.  Κυρίως σε αυτό θα ήθελα να πω ότι είναι μια συνέχεια σε αυτά που κάνει αθόρυβα η τοπική Εκκλησία. Παράλληλα, με την αιμοδοσία που διοργανώνουμε κάθε χρόνο, προσφέρουμε σημαντική βοήθεια στους πάσχοντες και τέλος, η συλλογή φαρμάκων που θα γίνει και μέσω των ενοριών θα βοηθήσει το Κοινωνικό Φαρμακείο της πόλης μας».

Χρήστος Παπαχρήστου (περιφερειακός διευθυντής Νοτιοδυτικής Ελλάδος της Interamerican)
«Η INTERAMERICAN, συμπληρωματικά ως προς την αξία που απορρέει από τις ασφαλιστικές δραστηριότητές της, υλοποιεί από το 2004, με συνέπεια και συνέχεια, το πολυδιάστατο σχέδιο κοινωνικής υπευθυνότητας "Πράξεις Ζωής".
Πρόκειται για ένα μακρόπνοο σχέδιο κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων και πρωτοβουλιών, που εξελίσσεται με επικαιροποίηση σε ετήσια βάση, εμπλουτιζόμενο τακτικά με νέες πρακτικές και συνεργασίες. Μια τέτοια σχέση και συνεργασία γεννήθηκε πριν από τρία χρόνια, όταν διοργανώσαμε από κοινού με την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ την Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Πάτρα. Η INTERAMERICAN, έχοντας ισχυρή παράδοση αλλά και ηγετικό παρών στην ασφαλιστική αγορά αλλά και στον τομέα κοινωνικής υπευθυνότητας, θα συνεχίσει την προσπάθειά της για επιχειρηματική αριστεία, αυξάνοντας ολοένα την επιστρεφόμενη αξία προς την κοινωνία, μέσω αντίστοιχων συμπράξεων».

Πατρούλα Κοκκίνη (πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Δυτ. Αχαΐας

«Σε αυτό το τεράστιο δίκτυο κοινωνικής στήριξης, αρωγός μας είναι η εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και για αυτό την ευχαριστούμε για τη συμμετοχή. Πρωτεύοντα ρόλο στον αγώνα αυτόν έχει και η Ιερά Μητρόπολης Πατρών. Στο δήμο μας καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα έχουμε παράλληλες δράσεις με αυτές που θα εξελίσσονται στην Πάτρα. Στο δίκτυο αυτής της προσπάθειας συμμετέχει το σούπερ-μάρκετ Κρόνος και οι 110 ενορίες της περιοχής μας. Θα συγκεντρώσουμε φάρμακα και τρόφιμα, ώστε να ενισχύσουμε τις αντίστοιχες κοινωνικές δομές. Οι ανάγκες είναι αυξημένες και από την πλευρά μας καταβάλλουμε προσπάθειες να καλύψουμε όσες το δυνατόν περισσότερες».


Δημήτρης Παπανικολόπουλος (αντιπρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας)
«Συμμετέχουμε στην Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσω της συγκέντρωσης φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο όπου εξυπηρετούνται δεκάδες συμπολίτες μας. Η λειτουργία του Φαρμακείου στηρίζεται αποκλειστικά σε εθελοντές φαρμακοποιούς. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και όλοι μπορούμε να συμβάλουμε ακόμα και με φάρμακα που έχουμε στα συρτάρια του σπιτιού μας και δεν έχουν λήξει. Σε αρκετά σκευάσματα έχουμε φτάσει να έχουμε υπερεπάρκεια και μάλιστα στέλνουμε και σε άλλα κοινωνικά φαρμακεία της χώρας. Εχουμε όμως ελλείψεις σε άλλα, όπως ινσουλίνες κ.λπ. Μας βοηθούν στο έργο αυτό διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες, όπως εν προκειμένου η ELPEN. Ολοι μαζί μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες πολλών συμπολιτών μας και να μην μένουν ακάλυπτοι φαρμακευτικά».  

Παναγιώτα Κλωνή (κοινωνική λειτουργός, ειδική παιδαγωγός, Msc εκπρόσωπος του Τμήματος Κοινωνικών Λειτουργών ΑΤΕΙ Πάτρας)

«Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας συνεισφέρει σε αυτή τη μεγαλειώδη κοινωνική προσπάθεια της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  με τη συμμετοχή 80 φοιτητών που θα πλαισιώσουν όλες τις εκδηλώσεις του προγράμματος. Είναι και μία ευκαιρία να δείξουμε για μία ακόμα φορά τη δυναμική του Τμήματός μας, στο πλαίσιο της προσπάθειά μας να μην ανασταλεί η λειτουργία του. Κι αυτό το μήνυμα θέλουμε
να το περάσουμε και μέσω των δράσεων που έχουμε προγραμματίσει για την Παρασκευή 18.00-20.00 στην πλατεία Γεωργίου, μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο. Θα παρουσιάσουμε μία παράσταση από τη θεατρική ομάδα “Θίασος Αγάπης” - και διάφορα μουσικοχορευτικά δρώμενα με το παιδικό τμήμα της Πολυφωνικής και άλλα μουσικά σχήματα της πόλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου