ΤΡΙΠΟΛΗ : Ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας.


Στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελ/σου για την τρέχουσα πενταετία, κεντρικό ρόλο κατέχει η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας.
Στο πλαίσιο αυτό, και, προκειμένου να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τις οικονομικές ενισχύσεις των κτηνοτρόφων, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανταποκρίθηκε άμεσα στην καθυστερημένη πρόσκληση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας να συνδράμει στην προσπάθεια για την κατάρτιση των προσωρινών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, στοιχείου απαραίτητου για τις επιδοτήσεις στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ.


Δυστυχώς, για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε την αναποτελεσματικότητα της κεντρικής διοίκησης ,αφού μετά από τρεις μήνες, καμία ουσιαστική πρόοδος δεν έχει επιτευχθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Είμαστε αντίθετοι σ’ αυτή την τακτική της ολιγωρίας και των καθυστερήσεων.
Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε πιθανή απόπειρα ανακατανομής των βοσκοτόπων εις βάρος των συμφερόντων των Πελοποννησίων κτηνοτρόφων.
Στόχος μας είναι η ενίσχυση της κτηνοτροφίας στην Πελοπόννησο και η επέκταση της σε τομείς, όπως η εκτροφή βοοειδών και η ανάπτυξη κτηνοτροφικών πάρκων. Για το σκοπό αυτό θα διαφυλάξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα συμφέροντα των Πελοποννησίων κτηνοτρόφων και θα προβούμε σε όποια ενέργεια απαιτηθεί, για να τα υποστηρίξουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου