ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Ευρωπαϊκή περιοδεία επίδειξης PANNA


Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας NOWWEMOVE για την προώθηση των ευεργετικών αποτελεσμάτων της τακτικής ενασχόλησης με τον αθλητισμό, την φυσική άσκηση και την σωματική δραστηριότητα, Διεθνής Οργανισμός για τον Αθλητισμό και τον Πολιστισμό (ISCA) με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τον Αθλητισμό διοργανώνει την Ευρωπαϊκή περιοδεία επίδειξης PANNA.

Το PANNA είναι σχετικά νέο άθλημα / σωματική δραστηριότητα. Αρκετά συχνά χρησιμοποιείται σε εκδηλώσεις επίδειξης καθώς συνδυάζει αεροβική, ποδόσφαιρο, ρυθμική γυμναστική και διασκέδαση, όλα σε ένα. Είναι μια εύκολη δραστηριότητα που θα μπορούσε να γίνει σε οποιοδήποτε μέρος και οποιαδήποτε στιγμή – το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μπάλα και λίγος χώρος. Το PANNA είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται στο ποδόσφαιρο, στο χόκεϊ επί χόρτου ή στο μπάσκετ, κατά την οποία ένας παίχτης ρίχνει την μπάλα ανάμεσα στα πόδια του αντιπάλου. Αυτό μπορεί να γίνει, προκειμένου να περάσει την μπάλλα σε άλλο παίκτη ή να σημαδέψει ένα στόχο, ή να συνεχίσει και να ανακτήσει την μπάλλα. Το PANNA χρησιμοποιείται ως εργαλείο για κοινωνική ένταξη δίνοντας την ευκαιρία στους νέους να κάνουν κάτι καλό για τον εαυτό τους σε εξωτερικούς χώρους.

Η Ευρωπαϊκή περιοδεία θα διαρκέσει από 22 Μαίου έως 3 Ιουνίου και περιλαμβάνει τις πόλεις Λουμπλιάνα, Ζάγκρεμπ, Σκόπια, Θεσσαλονίκη, Πλόντβιβ, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη και Βιέννη

Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση "Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ" ανέλαβε την διοργάνωση της εκδήλωσης στην Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη και συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαϊου 2015 στην Πλατεία Αριστοτέλους (κάτω από την οδό Μητροπόλεως) από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα. Η εκδήλωση απαρτίζεται από δύο μέρη: την επίδειξη του παιχνιδιού Panna και στην συνέχεια την παρουσίαση των  βασικών δεξιοτήτων σε όλους τους θεατές που θα ήθελαν να λάβουν μέρος στο παιχνίδι και να δοκιμάσουν τις δεξιότητες τους παίζοντας μπάλα.

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της παν-Ευρωπαϊκής Εκστρατείας NowWeMove η οποία είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία στην Ευρώπη για την  προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης, η οποία ξεκίνησε το 2012. Οι γενικοί στόχοι της εκστρατείας είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα οφέλη του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, την προώθηση ευκαιριών για δραστηριοποίηση στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, και να επιτρέψει την βιώσιμη και καινοτόμο ανάπτυξη ικανοτήτων στους φορείς που παρέχουν πρωτοβουλίες σωματικής άσκησης μέσω της υπεράσπισης και λύσεων με ελεύθερη πρόσβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου