ΠΑΤΡΑ : Επιτυχία σημείωσε η συναυλία, που πραγματοποίησε η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ



Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συναυλία, που πραγματοποίησε η ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ, στον αύλειο χώρο του Σκαγιοπουλείου Ιδρύματος, την παρελθούσα Κυριακή, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας [Ευρωπαϊκής] Ημέρας Μουσικής.
                  Στον υπέροχο κήπο του Ιδρύματος και μπροστά από το νεοκλασικό κτήριο που δεσπόζει της περιοχής, πέραν των 800 ατόμων απήλαυσαν ένα χορωδιακό πρόγραμμα, που για 1 και μισή ώρα ξετυλίχθηκε με απόλυτη ακρίβεια και τη γνωστή ποιότητα των εκδηλώσεων του Οργανισμού, δημιουργώντας τις καλύτερες των εντυπώσεων για τον εορτασμό της ημέρας.  
                  Το πρόγραμμα άνοιξε με εισαγωγή- αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, από την Γραμματέα της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, Αθανασία Παπασταύρου, η οποία παρουσίασε και το πρόγραμμα της συναυλίας.
                  Ακολούθως η
ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ με τη διεύθυνση της Δήμητρα Πίτσου- Διαμαντοπούλου [Βοηθός Διεύθυνσης: Ελένη Μουζάκη], παρουσίασε ένα σύνολο 6 τραγουδιών, που καταχειροκροτήθηκαν από το ακροατήριο, για την απλότητα και το χαρακτηριστικό τρόπο που τα παιδιά τραγούδησαν. Πιάνο έπαιξε, η Αρετούσα Νικολοπούλου και κρουστά, ο Γιώργος Λαμπράκος.             



                  Στη συνέχεια η ΠΑΙΔΙΚΗ από κοινού με τη ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [100 χορωδοί], ερμήνευσαν υποδειγματικά 9 έργα από το διεθνές ρεπερτόριο και απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια για την εξαιρετική παρουσία τους. Τις χορωδίες διηύθυνε, η Ελένη Παπαδοπούλου- Αραβαντινού, η οποία αναφέρθηκε ιδιαιτέρως, στην πρώτη Μαέστρο της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ, καθηγήτρια μουσικής, Γιώτα Αντωνίου- Κωσταγιαννακοπούλου. Πιάνο έπαιξε, η Μαρίνα Μυλωνά και κρουστά, ο Γιώργος Λαμπράκος.
                  Στο τελευταίο μέρος της συναυλίας, η προσκεκλημένη ΝΕΑΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ‘’LA VITA’’ της ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, με τις νέες στολές της και με τη διεύθυνση της Ελένης Αλεξοπούλου, παρουσίασε ένα πρόγραμμα από 5 έργα Μιούζικαλ, που δημιούργησαν αίσθηση για την ποικιλομορφία και την ευρηματικότητα τους. Πιάνο έπαιξε ο Βασίλης Γεωργακόπουλος και κρουστά ο Παναγιώτης Τραχανάς [κίνηση: Δέσποινα Μπάμπα].
                  Χαιρετισμό απηύθυνε στο κοινό, ο ιδρυτής της Χορωδίας Τρίπολης, Νίκος Γαργαλιώνης, που αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στο διαχρονικό έργο της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, ενώ η συναυλία έκλεισε με σύντομη τοποθέτηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντού του Οργανισμού, Μο Σταύρου Σολωμού, ο οποίος αναφέρθηκε με έμφαση στο χώρο του Σκαγιοπουλείου και την αναγκαιότητα περαιτέρω αξιοποίησης του, σε όφελος της πόλης, αλλά και του ίδιου του Ιδρύματος.              
                   Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, ενώ χορηγοί ήσαν, η βιομηχανία αναψυκτικών ΛΟΥΞ και η αρτοποιία ΜΑΚΡΗ.
                Παρέστη ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών, ο Αρχιμ. π.Προκόπιος Κόρδας, ο Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος, Γιώργος Αγγελόπουλος, οι τ. Αντιδήμαρχοι, Αλέξης Σκαρμέας και Χαράλαμπος Στανίτσας, ο Διευθυντής της Χορωδίας της Εθν. Λυρικής Σκηνής, Αγαθάγγελος Γεωργακάτος, ο καθ. Παν/μίου, Σήφης Μπουζάκης, τα διοικητικά  Συμβούλια και τα καλλιτεχνικά στελέχη των δύο χορωδιακών φορέων και πλήθος κόσμου, που συνέβαλε στην επιτυχία της συναυλίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου