ΠΑΤΡΑ : Αύριο ο Θάνος Μικρούτσικος

Ο Θάνος Μικρούτσικος, ηΑφροδίτη Μάνου, ο Κώστας Θωμαϊδης  και η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης»ανταμώνουν το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιούνιου  στις 9.30 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο, εκεί όπου τοΔιεθνές Φεστιβάλ Πάτρας κλείνει ραντεβού και με την 30χρονη Ιστορία του.
Τα πρόσωπα και τα σχήματα δεν είναι διόλου τυχαία και αυτό είναι γνωστό - σημειολογικά και …όχι μόνο - σε μια πόλη που τουλάχιστον διαθέτει μνήμη.
Στα τριαντάχρονα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας οι μνήμες, οι θύμισες επιστρέφουν όχι για να εκδικηθούν , αλλά ούτε και για να δικαιωθούν.

«Αυτή τη βραδιά – όπως λέει ο Θάνος Μικρούτσικος - θα ακουστούν Τραγούδια με …αίμα. Τραγούδια από …πέτρα. Τραγούδια για το όνειρο που πάντα θα κυνηγάμε. Τραγούδια για να ξορκίσουμε τους εφιάλτες, που και τότε και τώρα μας περικυκλώνουν. Αυτά είναι τα τραγούδια που θα παίξουμε. Είναι τραγούδια της αθωότητάς μας, είναι τραγούδια της μνήμης μας. Και ένας Λαός που έχει μνήμη μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει».
Οι φωνές της Αφροδίτης και του Κώστα είναι οι πιο κατάλληλες να κάνουν το πέρασμα από το τότε στο τώρα. Δραματική – λυρική και επική ταυτοχρόνως- η Μάνου, με πάθος και ακρίβεια ο Θωμαίδης πλαισιωμένοι από τον πολυσύνθετο Θύμιο Παπαδόπουλο με τα πνευστά του, τον σπουδαίο Θοδωρή Οικονόμου με το πιάνο του και φυσικά από τον Θάνο Μικρούτσικο, θα μας ταξιδέψουν με τραγούδια που μας εμψύχωσαν και μας απογείωσαν.
«Η πιο όμορφη θάλασσα», «ο Ντικ», «η Δίκοπη ζωή» θα είναι εκεί. Όπως και οι... «Κρύες γυναίκες» σε μια «Πιρόγα» θα συναντήσουν τη «Ρόζα». «Η Ταράτσα», «τα Κελιά» και το «Μιλώ» του Μίκη θα είναι εκεί.
Είναι ανάγκη μου –λέει ο Θάνος Μικρούτσικος- να μιλήσω τώρα με αυτό τον τρόπο. Θέλω να ξαναμαζέψω τα πολύτιμα και να τα δείξω στον κόσμο, ιδίως στους νεώτερους για να μάθουν τι κληρονομούν.
Ερμηνεύουν:
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ
ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (πνευστά)
ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (πιάνο)
ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ «Θανάσης Τσιπινάκης»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου