Φόροι έναντι βολέματος ημετέρων

Εις επίρρωσιν του γεγονότος ότι η συγκυβέρνηση δεν διανοήθηκε να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που θα έθιγαν τους προνομιούχους και τον δημόσιο τομέα ήλθαν οι προτάσεις που κατατέθηκαν στους δανειστές.
Φόροι από την αρχή ως το τέλος είναι τα ισοδύναμά τους έναντι των επαναπροσλήψεων και του δήθεν ανοίγματος της ΕΡΤ – την οποία μάλιστα ο κ. Τσίπρας έσπευσε να επισκεφθεί επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, λες και ήθελε να δηλώσει εμπράκτως πως γράφει τους πάντες στα παλαιότερα των υποδημάτων του.



Αν ρίξουμε μια ματιά στις προτάσεις, δεν θα δούμε παρά:
Έκτακτη εισφορά και αύξηση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων (στις οποίες μετά ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα επιβάλει αύξηση του κατώτατου μισθού).
Αύξηση στην εισφορά αλληλεγγύης (την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγελλε ως αντισυνταγματική).
Αύξηση στον φόρο πολυτελείας (τι είναι ο κάβουρας τι το ζουμί του, αύξηση του ΦΠΑ, φορολογία περιουσίας, φορολογία στον ηλεκτρονικό τζόγο, καμπάνες για τα ΚΤΕΟ και τα ανασφάλιστα οχήματα, φόρος στην τηλεοπτική διαφήμιση (που έχει εξανεμιστεί)και άλλα τέτοια.
Από τον περιορισμό βέβαια των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων δεν σκοπεύουν να εξασφαλίσουν παρά μόνο 71 εκ. ευρώ από τα 5 περίπου δις προβλεπομένων εσόδων.
Όλα τα άλλα είναι φόροι, φόροι, φόροι.
Και εκτιμώμενα έσοδα που δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά (όπως τα 340 εκ. που πιστεύουν ότι θα εισπράξουν από τις τηλεοπτικές άδειες, όπως τα έσοδα από την… εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων για το περιβάλλον και τη γεωργία, όπως ο περίφημος έλεγχος των τριγωνικών συναλλαγών, που προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει σημαία του, ωστόσο τώρα προβλέπουν έσοδα μόλις 24 εκ. ευρώ).
Η πραγματικότητα είναι μία: Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο εταίρος του προκρίνουν φόρους έναντι βολέματος των πελατών τους.
Για τους οποίους θα πληρώσουν όλοι οι υπόλοιποι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου