ΠΑΤΡΑ : "Εφυγε" ο Τάκης Γκίκας



Έφυγε σήμερα από την ζωή , σε ηλικία 65 ετών ,μετά από σύντομη αλλά άνιση μάχη με την ασθένεια του, ο οδοντίατρος, Τάκης Γκίκας ιδρυτικό στέλεχος της παράταξης “Τώρα για την Πάτρα”.

Με έντονη πολιτική δράση και συμμετοχή προσέφερε με την σκέψη και τις ιδέες του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πολιτικό στέλεχος πρώτης γραμμής, με έντονο λόγο, υπέρμαχος της  ανεξαρτησίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συναινετικός αλλά χωρίς αυτό να τον εμποδίζει να είναι μαχητικός όταν χρειαζόταν. Ποτέ δεν εγκατέλειψε μάχες και αγώνες.


Ο Τάκης Γκίκας είχε ιδιαίτερη ευαισθησία για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τα λαϊκά στρώματα γεγονός που αποτυπωνόταν τόσο στον πολιτικό του λόγο και δράση, όσο και στην επαγγελματική του δραστηριότητα. Δεν διεκδίκησε δημόσιες θέσεις διότι  θεωρούσε τον εαυτό του, περισσότερο ενεργό πολίτη και λιγότερο πολιτικό.


 Ο Τάκης Γκίκας διετέλεσε επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πατρέων (επί Δημαρχιών Ανδρέα Καράβολα και Γιάννη Δημαρά). Υπήρξε από τους πρωτεργάτες στη δημιουργία της Δημοτικής Κίνησης «Τώρα για την Πάτρα», που με επικεφαλής τον Γιάννη Δημαρά κέρδισε τις Δημοτικές Εκλογές του 2010. 

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή  στις 11:30 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου.
 
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Τ. ΓΚΙΚΑ

 Έφυγε από κοντά μας ο Τάκης Γκίκας επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος, αλλά και συνδικαλιστής στο χώρο των οδοντιάτρων. Άνθρωπος ακέραιος που έδωσε σκληρή άλλά άνιση μάχη μέχρι το τέλος. Θαρραλέος και γενναίος όπως πάντα.
Θα τον θυμόμαστε πάντα σαν φίλο, δημοτικό σύμβουλο που παρά τις διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές πεποιθήσεις μπορούσαμε να συνομιλούμε και ταυτόχρονα από κοινού να δρούμε σε πολλά ζητήματα που αφορούσαν τον λαό της πόλης μας.
Αγαπητέ φίλε Τάκη καλό ταξίδι!
Σε αποχαιρετούμε σήμερα, αλλά θα σε θυμόμαστε πάντα, όπως ακριβώς ήσουν. Δυναμικός, ακέραιος, γεμάτος ζωντάνια, με αγάπη για τη ζωή και τους ανθρώπους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου