ΠΑΤΡΑ : « Βασίλης Τσιτσάνης 100 χρόνια από την γέννησή του – Γιώργος Ζαμπέτας 90 χρόνια από την γέννησή του».



Το Διεθνές φεστιβάλ Πάτρας φιλοξενεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το βράδυ στο Ρωμαϊκό Ωδείο,  τη συναυλία αφιέρωμα  σε δύο  δημιουργούς, εκφραστές του μεγαλείου που εμπεριέχει το λαϊκό.
Τίτλος της εκδήλωσης « Βασίλης Τσιτσάνης 100 χρόνια από την γέννησή του – Γιώργος Ζαμπέτας 90 χρόνια από την γέννησή του».
Πρόκειται για μια συναυλία αφιέρωμα σε δύο γνήσιους λαϊκού δημιουργούς, η οποία περιλαμβάνει  μουσικό και αφηγηματικό μέρος.

Ο Γιάννης  Μπέζος, πλαισιώνεται από 7μελή ορχήστρα, την διεύθυνση της οποίας έχει ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος.
Μέσα από την συναυλία έρχεται στο προσκήνιο η ζωή και το έργο  δύο γνήσιων λαϊκών δημιουργών μέσα στο χρόνο. Γιατί οι μεγάλοι δημιουργοί δεν είναι αναλώσιμοι, και όσο κυλάει ο χρόνος είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητοι.
Ο Πολιτισμός και η κοινωνία τους έχουν ανάγκη για να μπορούμε να διατηρούμε την ελπίδα μας. Την ζεστασιά των ονείρων μας.
Ο Τσιτσάνης και ο Ζαμπέτας δεν έφτιαξαν τραγούδια για τον «λαό». Ήταν οι ίδιοι γέννημα ενός πονεμένου και κουρασμένου λαού και κατέθεσαν τη μεγάλη τους προσωπική ποίηση. Μας συντροφεύουν πάντα στα δύσκολα και μας αποκαλύπτουν την ελληνικότητά μας. Και οι δύο πανάξιοι!!
Τιμή Εισιτηρίου : 10 € - φοιτητές – άνεργοι 8 €
Προπώληση : Οπτικά Καραμούζης – Βιβλιοπωλείο discover Πατρέως 30 – Βιβλιοπωλείο 38ο & 14’ Κολοκοτρώνη – Ταμείο Δημοτικού Θεάτρου «ΑΠΟΛΛΩΝ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου