ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Ο τουρισμός τρίτης ηλικίας στο μέλλον



Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Μανιάτη είχε ο Ιταλός Σύμβουλος Τουρισμού των εκπροσώπων των Συνδικάτων και Συνταξιούχων του δημοσίου της Ιταλίας κ. Dulio POMA.





 
Η επίσκεψη του κ. Dulio POMA είναι η συνέχεια της συνάντησης που είχε γίνει στις 24 Οκτωβρίου του 2013 στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, μαζί με τους εκπροσώπους των Συνδικάτων και Συνταξιούχων του δημοσίου, συνοδευόμενοι από Δημοσιογράφους και Tour Operators, με αποτέλεσμα σε συνεργασία με τη RYANAIR από Μιλάνο να υλοποιηθεί το πρόγραμμα το 2014.
H συνάντηση είχε σκοπό την προσπάθεια υλοποίησης προγράμματος για το 2016, εάν επιτευχθεί συμφωνία με την AEGEAN και με τουριστική μονάδα της περιοχής του Ν. Μεσσηνίας.
Ενδεικτικό των προοπτικών του τουρισμού τρίτης ηλικίας είναι το δημογραφικό πρόβλημα της Ευρώπης, καθώς οι συνταξιούχοι αυξάνονται συνεχώς.
Ο τουρισμός τρίτης ηλικίας στο μέλλον θα αποτελεί το 24% της παγκόσμιας αγοράς και είναι «ΧΡΥΣΑΦΙ» για τον ελληνικό τουρισμό τα «ΓΚΡΙΖΑ ΜΑΛΛΙΑ».
Επιπρόσθετα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών τρίτης ηλικίας χρειάζεται βελτίωση των υγειονομικών και συγκοινωνιακών υποδομών της περιοχής μας και να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ασφάλειας και προστασίας.
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, επειδή έχει προβλέψει την ανάπτυξη του Τουρισμού Τρίτης Ηλικίας (εκτός των Ιταλών που υλοποιείται το πρόγραμμα, προσπαθεί τη συνέχιση του προγράμματος), μέσω του γραφείου του KCVB (Γραφείο Υποδοχής Συνεδρίων, Επισκεπτών και Θεματικού τουρισμού Μεσσηνίας) συνεχίζει τις προσπάθειες για επαφές με εκπροσώπους Συνδικάτων και Οργανώσεων Συνταξιούχων της Β. Ευρώπης, με την προϋπόθεση ότι για να επιτύχουν οι προσπάθειες χρειάζεται πολιτική σταθερότητα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου