ΑΘΗΝΑ : Ντόρα: Δεν αποκλείω ακόμη και σαμποτάζ

Πιθανό ακόμη και το ενδεχόμενο το μπλακ άουτ στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας να οφέιλεται σε δολιοφθορά κρίνει η Ντόρα Μπακογιάννη, που άφησε μάλιστα αιχμές και για όσα είχαν συμβεί στην εκλογική διαδικασία του 2009.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του Mega, η κυρία Μπακογιάννη δεν απέκλεισε, σχετικά ερωτηθείσα, το ενδεχόμενο σαμποτάζ, και αναφέρθηκε μάλιστα και στην εσωκομματική διαδικασία του 2009 (όταν η ίδια ήταν υποψήφια για την προεδρία της παράταξης με αντίπαλο τον Αντώνη Σαμαρά) λέγοντας: «Το 2009 έπεσαν τα μηχανήματα 4 ώρες, άρα εκείνη την ώρα έγιναν πράματα και θάματα [...] Πίστεψα εκείνη την ώρα ότι το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να μην είναι στα ποσοστά εκείνα, αλλά εν πάση περιπτώσει έπρεπε να το αποδεχτώ και αυτό έπραξα και ουδέποτε το έθεσα σε αμφιβολία. Σήμερα, με την εμπειρία του 2009, ενημέρωσα όλους τους υποψηφίους και τους είπα για να μην ξανασυμβούν αυτά, παρακαλώ πάρα πολύ προσέξτε!».


«Μια φίλη μου, μου διατύπωσε μια απορία… Εδώ μια γιορτή κάνουμε και ανάβουμε και σβήνουμε τα φώτα για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα μας πέσουν και αυτό είναι δυνατόν να συμβεί» είπε η κ. Μπακογιάννη, και συνέχισε: «Επειδή συνέβη και πολύ σωστά είπε ο κ. Δρυμιώτης πως και η ΝASA την έπαθε μια φορά, η ουσία είναι τώρα να μην την ξαναπάθουμε».

Η Ντόρα Μπακογιάννη διεμήνυσε, ταυτόχρονα, ότι η ΝΔ δεν θα επιτρέψει σε κανένα συμφέρον «και πολιτικό και οικονομικό» και σε κανέναν εκτός του κόμματος να προσπαθήσει να αποφασίσει για τα θέματα της παράταξης. Αρνήθηκε, όμως, να πει περισσότερα για το θέμα. Η κ. Μπακογιάννη, μάλιστα, είπε πως αυτό που πρέπει να συζητήσει στη κρίσιμη σημερινή συνεδρίαση η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είναι «να βρεθεί ένας τρόπος ώστε η διαδικασία να είναι αδιάβλητη» και να τηρηθεί πραγματικά το καταστατικό.
Για την παραίτηση Μεϊμαράκη

Ερωτηθείσα για την παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την αντίθεσή της με την απόφασή του. Τόνισε, δε, ότι εάν την είχε ρωτήσει θα του είχε πει ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί. «Κατά τη γνώμη μου, στη φάση αυτή, αυτό το οποίο χρειαζόταν ήταν να παραμείνουν όλοι στη θέση τους, και ο κ. Μεϊμαράκης και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Τζιτζικώστας. Έκαναν δύο μήνες έναν αξιοπρεπή προεκλογικό αγώνα, δεν χρειαζόταν στο τέλος να δημιουργηθούν αυτές οι εντάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά. Την ίδια ώρα, η βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα πρέπει να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό και τόνισε ότι μέχρι τότε «δεν θα απογοητεύσουμε τους Νεοδημοκράτες».

«Περάσαμε μια δύσκολη ώρα, αλλά η ΝΔ θα σταθεί στα πόδια της, θα ξανασηκωθεί. Η ΝΔ είναι εδώ, είναι παρούσα, έχει μαχητική κοινοβουλευτική ομάδα και θα κάνει την αντιπολίτευσή της. Αυτός είναι το στόχος μας» υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου