ΚΑΛΑΜΑΤΑ : « Μεσσηνία: Χτίζοντας Παραδόσεις και Πολιτισμό- Δημιουργώντας Ανάπτυξη»


Δύο εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη σε θέματα πολιτισμού και ανάπτυξης, θα είναι φιλοξενούμενοι εισηγητές, μεταξύ  άλλων εκπροσώπων σημαντικών φορέων της Μεσσηνίας, στην Συνεδριακή Εκδήλωση  με θέμα: « Μεσσηνία: Χτίζοντας Παραδόσεις και Πολιτισμό- Δημιουργώντας Ανάπτυξη», η οποία όπως είναι γνωστό, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου ώρα 6.μμ στο ξενοδοχείο Elite  (αίθουσα Blue Centre).
Πρόκειται για τους George Perot, ιδρυτή της ΑΜΚΕ M.E.S.O (Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής), Ιδρυτή και Πρόεδρο της EURICCA (European Research & Innovation Agency for Cultural Clusters και τον Δημήτρη Τουλιάτο, οργανωτή-διαχειριστή εκδηλώσεων πολιτισμού/διευθυντή μάρκετινγκ Οργανισμού Πάτρα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006.

Επίσης την εκδήλωση θα τιμήσει με τη παρουσία του απευθύνοντας εναρκτήρια ομιλία  ο σεβ Μητροπολίτης Μεσσηνίας κύριος Χρυσόστομος.

Θέματα που θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, τις εργασίες της Συνεδριακής Εκδήλωσης θα είναι η πορεία διεκδίκησης από την πόλη της Καλαμάτας του χρίσματος της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 και γενικότερα η σύγχρονη πολιτισμική και αναπτυξιακή ταυτότητα της Μεσσηνίας στον 21ο αιώνα.

Διοργανωτής είναι το Κέντρο Επικοινωνίας και Προβολής, που δίνει το παρόν για έκτη χρονιά και φέτος στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, σε συνέχεια ανάλογων ετήσιων συνεδριακών πρωτοβουλιών κοινωνικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν και θα έχουν ενεργό συμμετοχή ο Φορέας Καλαμάτα:2021, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Σωματείο «Διάζωμα», το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το Λύκειο Ελληνίδων και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Χορηγοί  είναι  το Elite City Resort,  η  Euroline Σταύρος Μπακολιάς αντιπρόσωπος AΝΕΚ lines Πάτρα και Ηγουμενίτσα, η  Agrexpo,  η  Οινομεσσηνιακή , η Ανέλιξη- Σύμβουλοι επιχειρήσεων η, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, η AGB-Κτηματομεσιτικές- Μεσιτικές Εργασίες και ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα, με όλους τους έγκριτους εισηγητές καθώς και το περιεχόμενο των επιμέρους ενοτήτων,  θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες.
Επισημαίνεται ότι η είσοδος και η συμμετοχή στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου