ΑΘΗΝΑ / ΠΑΤΡΑ : Πεζοπορική εξόρμηση στο Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών

Η ΑΤΡΑΠΟΣ σας προσκαλεί στην πεζοπορική εξόρμηση στο ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ την Κυριακή 29/11/2015.
Πεζοπορία στους πρόποδες της ανατολικής Οίτης, στο Μονοπάτι των Σιδηροδρομικών, που χαράχθηκε για την εξυπηρετήσει την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Κάτω Τιθορέας – Λιανοκλαδίου, στα τέλη του 19ου αιώνα, στο τμήμα μεταξύ των σταθμών Ασωπού και Τραχίνας.
Αναλυτικό πρόγραμμα
Αναχώρηση από Αθήνα στις 7:30 από Αγία Παρασκευή, (Ελληνογαλλικό Λύκειο) και στις 8:00 από διασταύρωση των οδών Φειδιπείδου και Λ. Αλεξάνδρας.





Για τυχόν ενδιάμεσες επιβιβάσεις το λεωφορείο ακολουθεί τη διαδρομή Λ. Μεσογείων – οδός Φειδιπείδου – Λ. Αλεξάνδρας – Λ. Κηφισίας – Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας.
Άφιξη στην αρχή της πεζοπορίας, κοντά στο χωριό Ηράκλεια, γύρω στις 11:00. και εκκίνηση της πεζοπορίας.
Η πεζοπορία είναι διάρκειας 4 ωρών περίπου, μήκους ~10 χλμ. και το μεγαλύτερο μέρος της είναι ανηφορικό με συνολική υψομετρική διαφορά ανάβασης 560 μ. Εκκίνηση από 80 μ. υψόμετρο και ανάβαση μέχρι τα 640 μ. Στη συνέχεια κατάβαση μέχρι τα 540 μ.
Η διαδρομή διασχίζει τμήμα του φαραγγιού του Ασωπού ποταμού, θαυμάζοντας ταυτόχρονα τις γέφυρες και τα πέτρινα αρχιτεκτονικά της γραμμής, τις γαλαρίες, περνά από το σιδηροδρομικό σταθμό του Ασωπού και έχει καταπληκτική θέαση προς τον κάμπο της Λαμίας.
Κατάληξη της πεζοπορίας στο χωριό Δελφίνο περίπου στις 15:00.
Στη συνέχεια επίσκεψη στον ιστορικό τόπο της γέφυρας του Γοργοποτάμου.
Φαγητό σε εστιατόριο του χωριού Γοργοπόταμος και αναχώρηση για Αθήνα στις 18:00. Άφιξη περίπου στις 21:00.
Κόστος συμμετοχής: 20€/άτομο και περιλαμβάνει τις μετακινήσεις με το λεωφορείο, διανομή έντυπου υλικού με πληροφορίες για την περιοχής της περιήγησης και τους οδηγούς της πεζοπορίας.
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής:
Χρήστος Φαλλιέρος: 6945808684 – Γιάννης Ζαχαρίας: 6937086670

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου