ΑΘΗΝΑ : Τα διεθνή ΜΜΕ για την επικράτηση ΜητσοτάκηΜε θετικά σχόλια υποδέχτηκε ο διεθνής Τύπος την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Τα περισσότερα ειδησεογραφικά πρακτορεία κάνουν λόγο για νίκη έκπληξη απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, επισημαίνοντας την κλίση του νέου προέδρου της ΝΔ προς τις μεταρρυθμίσεις και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που θέλει να ακολουθήσει, ενώ τον παρουσιάζουν ως τον αντίπαλο που θα μπορέσει να αμφισβητήσει τη  δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα.


FT: Ο Μητσοτάκης κέρδισε στην ψηφοφορία και θα οδηγήσει την αντιπολίτευση της Ελλάδας
Ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε μια νίκη – έκπληξη στην ψηφοφορία για την ηγεσία της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα κερδίζοντας ξεκάθαρα τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκη, αναφέρουν οι Financial Times.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι είναι γόνος πολιτικής οικογένειας που αποτελεί δυναστεία στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει υπόσχεση να προβάλλει ισχυρή αντίσταση στην «αναποτελεσματική και λαϊκίστικη» κυβέρνηση.
Guardian: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκλέχθηκε αρχηγός της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας
Οι έλληνες συντηρητικοί εξέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αρχηγό τους, με την ελπίδα ότι αυτός θα μπορέσει να αμφισβητήσει τον αριστερό πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, που παραμένει δημοφιλής παρά την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί.
Η Νέα Δημνοκρατία είναι σε προσπάθεια ανάκαμψης έπειτα από την ήττα των εκλογών του Σεπτεμβρίου, όταν ο λαός έδωσε ξανά την ψήφο του στον Αλέξη Τσίπρα, παρά τα capital controls στις τράπεζες και το σκληρό τρίτο πακέτο διάσωσης που έφερε στη χώρα.
Για έκπληξη κάνει λόγο ο Economist. Στο δημοσίευμά του αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας φιλελεύθερος μεταρρυθμιστής κέρδισε τις εκλογές για τη θέση του προέδρου στο συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι γνωστός για τις περικοπές στις θέσεις εργασίας, όταν υπήρξε υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης. Τέλος, αναφέρει ότι η εκλογή του κου. Μητσοτάκη φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπο με μια ανανεωμένη αντιπολίτευση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά των πολιτικών της δεξιάς στην Ελλάδα και έχει δεσμευθεί να οδηγήσει το κόμμα του προς το κέντρο της πολιτικής σκακιέρας, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο τηλεγράφημα για την εκλογή του νέου ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας.
«Εναν χρόνο αφού έχασε την εξουσία στην Ελλάδα, το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εξέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 47 ετών, γιο ενός πρώην πρωθυπουργού, νέο ηγέτη του», αναφέρεται στο τηλεγράφημα. Ο αντίπαλός του Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναγνώρισε την ήττα του, ενώ η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Ο Μητσοτάκης θα ηγηθεί ελληνικού αντιπολιτευτικού κόμματος. Δεσμεύεται να μην υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση του υπό κατάρρευση κρατικού ασφαλιστικού συστήματος, είναι ο τίτλος των Financial Times.
Οι Έλληνες συντηρητικοί εξέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη νέο ηγέτη τους σήμερα, ελπίζοντας ότι έχει τη δυνατότητα να αναζωογονήσει τις προοπτικές τους και να αντιπαρατεθεί στον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.
Ο Μητσοτάκης, 47χρονος μεταρρυθμιστής βουλευτής και γόνος μίας από τις ισχυρότερες πολιτικές οικογένειες, αναμένεται να ασκήσει πίεση επί του 41χρονου Τσίπρα εν όψει μίας κρίσιμης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.
Πρώην τραπεζικό στέλεχος, που υπήρξε επικριτής των πρακτικών των συνδικάτων και της κρατικής σπατάλης, ο Μητσοτάκης αποκάλεσε τον Τσίπρα «ψεύτη», αλλά επίσης άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να συνεργασθεί μαζί του επί εθνικών θεμάτων υπό ειδικούς όρους, τονίζεται ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου