ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ : Απονομή Αριστείων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών σέ μαθητές



Σε μια σεμνή αλλά ιδιαίτερης σημαντικότητας  για την εκπαίδευση του τόπου μας τελετή στο Πνευματικό Κέντρο Μεθώνης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου η απονομή των Αριστείων της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης που διακρίθηκαν στο «Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού 2015».
 Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Μεθώνης Παναγιώτα Τσώνη, Μαρίνος Τζιβίσκος και Σοφία Βλαχογιάννη, διαγωνίστηκαν και αρίστευσαν για τις πνευματικές τους δεξιότητες στις Θετικές Επιστήμες, σε έναν αρκετά δύσκολο πανελλαδικό διαγωνισμό, έχοντας να αντιμετωπίσουν δυνατούς αντιπάλους.
 


Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης κ. Διονύσιος Ψαλίδας εισηγήθηκε το θέμα της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών στο Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια, οι πρωτεύσαντες μαθητές βραβεύτηκαν από το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριο Καφαντάρη για το ταλέντο, την προσπάθεια και την επίδοσή τους στην Επιστήμη της Φυσικής, λαμβάνοντας το Αριστείο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Στο πλευρό των παιδιών και τον αγώνα τους για επιτυχία, στάθηκαν τόσο οι γονείς τους όσο και οι Δάσκαλοί τους, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης, η Υποδιευθύντρια του Δημοτικού κ. Γεωργία Αλειφέρη και οι περσινοί Δάσκαλοι των παιδιών κ. Ευάγγελος Μαλάμος και κα. Θωμαίς Κρανά.

Συγκινημένος ο κ. Καφαντάρης στο χαιρετισμό που εκφώνησε, τόνισε: «Η προσπάθεια και η πίστη στις δυνάμεις σας μας εμπνέει  όλους και μας κάνει περήφανους. Έχετε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και θα καταφέρετε να φτάσετε ψηλά. Ένα μεγάλο εύγε σε εσάς αλλά και στους γονείς και τους δασκάλους σας, που στέκονται πάντα δίπλα σας, δημιουργώντας ανθρώπους ικανούς να φτιάξουν μια σωστή κοινωνία, την κοινωνία του αύριο».

Από τη μεριά του ο κ. Ψαλίδας, περήφανος για τους μαθητές του δήλωσε: «Θα ήθελα να δώσω στα παιδιά τα συγχαρητήριά μου και να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για την άριστη συνεργασία τους με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και τους γονείς τους. Τα αποτελέσματα δικαιώνουν όλες τις προσπάθειες μας!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου