ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ : Προσκλήσεις ΕΣΠΑ για τους Δήμους των πρωτευουσών των Περιφερειακών ΕνοτήτωνΣτη δημοσιότητα δόθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ηπείρου 2014-2020 δύο προσκλήσεις για υποβολή προτάσεων στο Ε.Π. "Ήπειρος" στον Άξονα Προτεραιότητας 2 "Προστασία του περιβάλλοντος και αειφόρος ανάπτυξη". Πρόκειται για τις προσκλήσεις "Εκπόνηση σχεδίων δράσης για τη βιώσιμη ενέργεια" και "Εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας", με δυνητικούς δικαιούχους τους Δήμους Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας.  Συγκεκριμένα, η πρόσκληση "Εκπόνηση σχεδίων δράσης για τη βιώσιμη ενέργεια" στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού των αστικών λειτουργιών προκειμένου να βελτιωθεί η ενεργειακή αποδοτικότητα των αστικών κέντρων της Περιφέρειας (Άρτα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Πρέβεζα).

Τα οφέλη από την υιοθέτηση και υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την επίδειξη δέσμευσης για την περιβαλλοντική προστασία και την αποδοτική διαχείριση των πόρων, τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, τη βελτιωμένη αποδοτικότητα και εξοικονόμηση ενέργειας στους ενεργειακούς λογαριασμούς, καθώς και οικονομικά και εργασιακά οφέλη.

Η πρόσκληση "Εκπόνηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας" στοχεύει στην ανάπτυξη ενός περιβαλλοντικά φιλικού και ενεργειακά αποδοτικού πολυτροπικού συστήματος μεταφορών στα αστικά κέντρα της Περιφέρειας  (Άρτα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Πρέβεζα).  Στόχος του είναι να  εξασφαλίζει προσβασιμότητα στο σύστημα μεταφορών για όλους, να βελτιώνει την ασφάλεια, να μειώνει την ηχορύπανση, την ατμοσφαιρική ρύπανση, το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την κατανάλωση ενέργειας, να βελτιώνει την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα της μεταφοράς ανθρώπων και εμπορευμάτων, και τέλος να ενισχύει την ελκυστικότητα και την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος.

Τα οφέλη από την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την εξοικονόμηση κόστους, την προσέλκυση επιχειρήσεων, τη βελτίωση της υγείας, του περιβάλλοντος και της προσβασιμότητας, τη συμμετοχή εμπλεκόμενων φορέων και πολιτών, και την στροφή προς μια νέα πολιτική αστικής κινητικότητας.

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων στις συγκεκριμένες προσκλήσεις ισχύει από 03/02/2016  έως 04/03/2016.

Προληπτικές εξετάσεις από τους
"Γιατρούς της Αγάπης" στην Κόνιτσα

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους κατοίκους του Δήμου Κόνιτσας, θα πραγματοποιηθούν από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή από ομάδα των "Γιατρών της Αγάπης".  Η πρωτοβουλία συντονίζεται από  τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για θέματα Εθελοντισμού κ. Ιωάννη Καραμπίνα και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου, τον Δήμο Κόνιτσας και το Κέντρο Υγείας Κόνιτσας.

Η ομάδα ιατρών αποτελείται από γενικό χειρουργό, οφθαλμίατρο, ουρολόγο και δερματολόγο. Την Παρασκευή και το Σάββατο οι εξετάσεις θα πραγματοποιούνται από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ. και την Κυριακή από τις 9 π.μ. έως 12 το μεσημέρι. 

Εξετάσεις για ειδική άδεια οδήγησης οχημάτων
μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προκηρύχθηκαν οι εξετάσεις για την ανανέωση και απόκτηση ειδικής άδειας οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων. Συγκεκριμένα οι εξετάσεις για την απόκτηση νέων αδειών θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 9.00 π.μ. και οι εξετάσεις για την ανανέωση των αδειών την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 9 μ.μ.. Και τις δύο ημέρες οι εξετάσεις θα γίνουν στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφέρειας Ηπείρου.

Απόφαση του Υπουργείου Υποδομών για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής σε πληγείσες περιοχές από τις κατολισθήσεις του 2015

Από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εκδόθηκε η με αριθμ. πρωτ. ΔΑΕΦΚ/οικ5454/Α321/10Δεκεμβρίου 2015, απόφαση με θέμα: "Προθεσμίες και διαδικασία χορήγησης στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή κτιρίων πληγέντων σε κατολισθήσεις του Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2015 σε περιοχές των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου".

Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που έχουν πληγεί από κατολισθήσεις σε περιοχές οι οποίες έχουν οριοθετηθεί και έχουν καθοριστεί τα σχετικά με τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής (με την υπ' αριθμ. ΔΑΕΦΚ/οικ.2263/Α325/21.5.2015/ΦΕΚ 1143/Β/16.6.2015), πρέπει να υποβάλλουν αίτηση, εντός συγκεκριμένης προθεσμίας,  με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση έκθεσης αυτοψίας χαρακτηρισμού τους, προκειμένου να προχωρήσουν οι υπόλοιπες διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου