ΤΡΙΠΟΛΗ : Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θεματοφύλακας του ΠΟΠ « Ελιά Καλαμάτας»



Στη  σύσκεψη που έγινε  στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τις  εξαγωγές της επιτραπέζιας ελιάς «Kalamataolives» ο Θεματικός   Αντιπεριφερειάρχης κ.  Ηλίας Στρατηγάκος  εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη  κ. Πέτρο Τατούλη  επεσήμανε  ότι  η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι θεματοφύλακας  του ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» και  ότι είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε  προσπάθεια  η οποία  θα οδηγεί στη κατάργησή του καθώς επίσης σε παραπλανητικές  χρήσεις  ονομασιών. 



Η μόνη λύση η οποία είναι εφικτή για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας, των  παραγωγών και της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι  η επέκταση  του  ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» στους όμορους νομούς. Η  επέκταση της  ζώνης  ΠΟΠ  στους όμορους  νομούς  (Λακωνία, Αρκαδία, Ηλεία) είναι ο μόνος σίγουρος, νόμιμος (επέκταση ΠΟΠ) και  ωφέλιμος  τρόπος  για την  περιφέρειά μας.
Το προϊόν καταγόμενο από συγκεκριμένη οριοθετημένη περιοχή, με συγκεκριμένη άριστη ποιότητα, φήμη,ιστορικά, πολιτιστικά, και λοιπά ιδιαίτερα κοινά  χαρακτηριστικά τεκμηριώνει τους δεσμούς του ανάμεσα στη ζώνη ΠΟΠ Καλαμάτας και στην υπό-επέκταση.
Ταυτόχρονα, αυξάνει σημαντικά η απαραίτητη κρίσιμη μάζα του προϊόντος, δίνοντάς του μια αξιοσημείωτη δυναμική.
Η Περιφέρεια  Πελοποννήσου τονίζει ότι με το διάλογο, τη διαβούλευση και τη συνεννόηση προκύπτουν λύσεις προς τη σωστή κατεύθυνση, που δεν είναι άλλη από την  κατοχύρωση του προϊόντος ΠΟΠ «Ελιά Καλαμάτας» και όχι εκείνη της αποδόμησης και απαξίωσής του με ενέργειες που επιχειρούν διάφοροι κύκλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου