ΠΑΤΡΑ : Νίκος Νικολόπουλος: «Η ηγεσία του όποιου νέου πολιτικού σχηματισμού...Ο ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στο δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη και στο ραδιοφωνικό σταθμό parapolitika fm,  με αφορμή την πολιτική κινητικότητα που καταγράφεται γύρω από την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα. Ο Νίκος  Νικολόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε: «Όπως γνωρίζετε το πρωί του Σαββάτου συνήλθαν σε έκτακτη συνδιάσκεψη όλα τα όργανα και οι εκπρόσωποι νομών και επαγγελματικών κλάδων, επιστημονικών φορέων, καθώς και οι υποψήφιοι Χριστιανοδημοκράτες Βουλευτές και Ευρωβουλευτές από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να καθορίσουμε την στάση μας και την πορεία μας στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται -όπως αυτή του Γ. Καρατζαφέρη- σχετικά με συγκρότηση νέου πολιτικού κόμματος ή μιας πολυκομματικής συμμαχίας. 

 
Οι εκτιμήσεις όλων των συνέδρων συνέπεσαν στο ότι υπάρχει πολιτικό κενό και πως αποτελεί κοινή πεποίθηση της κοινωνίας η συγκρότηση ενός μετώπου ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική λιτότητας και στην παθητική στάση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, στην υπεράσπιση των μεγάλων εθνικών και κοινωνικών θεμάτων.
Μετά την συγκυβέρνηση του Σαμαρά με το ΠΑΣΟΚ και την μνημονιακή μετάλλαξη της κεντροδεξιάς παράταξης , ένα μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος που παραμένει πολιτικά άστεγο. Η εκλογή μάλιστα του ακραίου νεοφιλελεύθερου Μητσοτάκη έχει δημιουργήσει μία ακόμη μεγαλύτερη φυγόκεντρη τάση.
Δύο δημοσκοπήσεις που έγιναν το τελευταίο δίμηνο κατέγραψαν ότι ένα μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων της κοινωνικής κεντροδεξιάς επιζητούν την δημιουργία ενός νέου κόμματος που θα αναφέρεται στην κοινωνική Χριστιανοδημοκρατία.
Στο 10% φτάνει το τμήμα του εκλογικού σώματος που δηλώνει πρόθυμο να ακολουθήσει ένα νέο κόμμα αρχών , αντισυστημικό, με καθαρές, πατριωτικές και χριστιανικές δημοκρατικές αρχές, αλλά και με μία νέα πολιτική ηγεσία.
Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τις άμυνες της και να αναθεωρήσει πολλές σταθερές ετών, που μας εγκλώβισαν και μας οδήγησαν στο σημερινό κοινωνικό κατάντημα και στην σκιά του  τρόμου.
Θέλω πάντως να σας πω ότι  έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε για να φτάσουμε στην ίδρυση μιας νέας εκλογικής σύμπραξης που θα ανταποκρίνεται στην κοινωνική και ιστορική πολιτική αντιμνημονιακή συγκυρία.
Επίσης σας τονίζω ότι αποφασίσαμε πως η ηγεσία του όποιου νέου πολιτικού σχηματισμού, ανεξαρτήτως του τύπου και της νομικής του μορφής,  πρέπει να προέλθει, αποκλειστικά, μέσα από τις διαφανείς, αδιάβλητες και πρωτίστως δημοκρατικές, ανοικτές διαδικασίες ενός ιδρυτικού συνεδρίου ανοικτών θυρών για όλους. Αυτό θα καθορίσει και το ιδεολογικό πλαίσιο και εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.
Τέλος θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας την Δευτέρα το μεσημέρι στις 12.00 στην ΕΣΗΕΑ. Εκεί θα δοθούν απαντήσεις σε όποια ερώτηση τεθεί, ενώ επίσης θα παρουσιάσουμε τον οδικό χάρτη για την συγκρότηση του νέου φορέα που θα οδηγήσει στην επιστροφή της Πατρίδας μας στην κοινή λογική και τις παραδοσιακές σταθερές της κοινωνικής Χριστιανοδημοκρατίας, ώστε να προχωρήσουμε γοργά στην αναγέννηση και την προκοπή».
Ο Ν. Νικολόπουλος απαντώντας σε Φίλη και Μητσοτάκη: «Οι Έλληνες το ’21 πολέμησαν για την πίστη και την πατρίδα»
Συνεχίζοντας ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρθηκε και στην εγκύκλιο Φίλη για την επέτειο του ΄21 που διαβάστηκε στα σχολεία, αλλά και την χτεσινή δήλωση Μητσοτάκη λέγοντας: «Κατά τον κ. Φίλη η επανάσταση γέννησε μία «εθνική συλλογικότητα» όπως λέμε ιδρύσαμε έναν αθλητικό σύλλογο» και κατά τον κ. Μητσοτάκη: «Έλληνες θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία, την ελευθερία, την δικαιοσύνη και την οικονομική προοπτική».
Λόγο άλλο δεν θα πω απαντώντας και στους δύο παρά θα επαναλάβω το λόγο στην Πνύκα του αρχιστράτηγου Θ. Κολοκοτρώνη : “Όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ Πίστεως και έπειτα υπέρ Πατρίδας”.
Αλλά δημόσια θα αναρωτηθώ : Στην επόμενη παρέλαση αντί να βλέπουμε την εθνική φορεσιά, θα βλέπουμε Ελληνοποιημένους  μαθητές με μπούργκα»;
Ο Νίκος Νικολόπουλος έδωσε συνέχεια «κρούοντας τον κώδωνα του εθνικού κινδύνου» λέγοντας: «Στο νόμο 4332/2015 δίδεται η δυνατότητα αίτησης απόκτησης ιθαγένειας υπό προϋποθέσεις, όπως του τέκνου στην Α' τάξη ελληνικού σχολείου, κατά το χρόνο υποβολής της κοινής δήλωσης-αίτησης των γονέων του.
Εφόσον όπως φαίνεται θα μείνουν εγκλωβισμένοι, τα παιδιά τους θα πάνε σε ελληνικά σχολεία και άρα θα έχουν δικαίωμα λήψης των ευεργετημάτων του προαναφερθέντος διατάξεων του νόμου 4342/2015 περί Ιθαγένειας;
Εάν τα παιδιά των εγκλωβισμένων μουσουλμάνων αποκτήσουν δικαίωμα αίτησης ιθαγένειας σύμφωνα με τον νόμο 4342/15, τότε δεν θα επισυμβεί  ξεκάθαρη αλλοίωση του πληθυσμού της χώρας και απότομου «εμβολιασμού» της με μια νέα μουσουλμανική μειονότητα τουλάχιστον 500 χιλιάδων ατόμων εφόσον ο δημογραφικός δείκτης των μουσουλμανικών πληθυσμών είναι 5 φορές μεγαλύτερος από τον ελληνικό;
Μήπως πρέπει να προνοήσουμε τη δημιουργία Κέντρων Απασχόλησης Παίδων, εντός των Κέντρων Φιλοξενίας, τα οποία θα ανήκουν στο Υπουργείο Εσωτερικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου