ΤΡΙΠΟΛΗ : Περιφερειάρχης Πελοποννήσου«Δεν θα δεχτούμε αυτοσχεδιασμούς και μονομερείς ενέργειες της Κυβέρνησης για εγκατάσταση προσφύγων στην Πελοπόννησο»



Σχολιάζοντας τις πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προέβη στην κάτωθι δήλωση:
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι σε μείζονα εθνικά θέματα είναι πάντοτε παρούσα και δεν φοβάται να αναλάβει πρωτοβουλίες και ευθύνες. Το προσφυγικό συνιστά ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και η μέχρι τώρα διαχείρισή του από την Κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, αυτοσχεδιασμούς και αντιδράσεις πανικού σε κρίσιμα ζητήματα.   



Επαναλαμβάνουμε την πρόσκλησή μας προς τους αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες να καταθέσουν το σχέδιό τους και να συνεργαστούν με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ώστε να συμφωνήσουμε σε ένα χάρτη ενεργειών με σαφή χρονοδιάγραμμα και σαφώς καθορισμένες τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που θα αναλάβει κάθε φορέας.
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανένα να εφαρμόσει πρόχειρες και μονομερείς αποφάσεις, υπό το καθεστώς πανικού, για την εγκατάσταση προσφύγων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, χωρίς να ληφθούν υπόψιν οι ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
Δεν θα επιτρέψουμε επίσης να δημιουργηθούν από τις αποσπασματικές και χωρίς σχεδιασμό ενέργειες της Κυβέρνησης προβλήματα κοινωνικής συνοχής, αλλά και να πληγεί η τουριστική μας οικονομία, ιδιαίτερα κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Έχουμε κατ’ επανάληψη δηλώσει ανοιχτά ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόθυμα θα αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, δεν θα συναινέσουμε όμως σε καμία απόφαση που ενέχει τον κίνδυνο να οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη με άγνωστες συνέπειες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις, αλλά και να δημιουργήσει προβλήματα στον αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου