ΠΑΤΡΑ : Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκαφών Ανοικτής Θάλασσας 2016



Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκαφών Ανοικτής Θάλασσας αποτελεί τη μεγαλύτερη διοργάνωση στο χώρο της ιστιοπλοΐας σκαφών ανοικτής θάλασσας σε διεθνές επίπεδο και η χώρα μας έχει την τιμή να το φιλοξενήσει, φέτος, στο Πόρτο Καρράς, από τις 4 Ιουλίου έως τις 10 Ιουλίου, με διοργανωτές τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και την Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. 

Μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου και υψηλού ενδιαφέροντος η οποία καθιερώνει τη χώρα μας στην κορυφή των χωρών οι οποίες μπορούν να φιλοξενήσουν ναυταθλητικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου και ταυτόχρονα αποτελούν ένα θαυμάσιο θαλάσσιο τουριστικό προορισμό.
Δύο σχεδόν μήνες, πριν το Πανευρωπαϊκό και οι συμμετοχές, όντως, αποδεικνύουν το παραπάνω, με ρεκόρ συμμετοχών τόσο χωρών όσο και σκαφών. Μέχρι στιγμής, 67 ομάδες από 9 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή και ο συναγωνισμός αναμένεται εντυπωσιακός. Καταξιωμένοι ιστιοπλόοι από όλη την Ευρώπη θα ταξιδέψουν στο Πόρτο Καρράς και θα γνωρίσουν τις ελληνικές θάλασσες.
Ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών έχουν δηλώσει συμπαραστάτες στη μεγάλη προσπάθεια του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας την Πάτρα ως λιμάνι φιλοξενίας των σκαφών που πρόκειται να ταξιδέψουν από την Ευρώπη προς τη Θεσσαλονίκη.
Ανάμεσα στις διεθνείς συμμετοχές αλλά και στα καλύτερα ελληνικά πληρώματα και μία συμμετοχή η οποία θα εκπροσωπήσει την πατρινή ιστιοπλοΐα, ένα πατρινό σκάφος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, το σκάφος FILINTA με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Αποστολόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου