ΠΑΤΡΑ "Εικόνα εφιάλτης το παιδί σου δεμένο ..."


- Εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση η κόρη του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαϊας, Νίκου Νικολόπουλου
- Κατάθεση ψυχής από την Τασία Μανωλοπούλου, για την μάχη που δίνει η 17χρονη κόρη της, Νίκη Νικολοπούλου, να κρατηθεί στη ζωή
- "Όταν ένα αυτιστικό παιδί γεννιέται σε ένα "αυτιστικό" κράτος..."
- Η Νίκη είχε αισθανθεί μια αδιαθεσία το βράδυ του Σαββάτου και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί πνευμονικό οίδημα, εγκεφαλικό και ανακοπή καρδιάς

Η είδηση προκάλεσε θλίψη από την πρώτη στιγμή που βγήκε στο "φως" της δημοσιότητας. Η 17χρονη κόρη του βουλευτή Αχαϊας, Νίκου Νικολόπουλου, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, παλεύοντας να κρατηθεί στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νίκη Νικολοπούλου αισθάνθηκε μια αδιαθεσία το βράδυ του Σαββάτου και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί πνευμονικό οίδημα, εγκεφαλικό και ανακοπή καρδιάς.
Η μητέρα της με μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook εκφράζει τα αμέτρητα συναισθήματα που την κατακλύζουν αυτές τις δύσκολες ώρες.
Συναισθήματα οργής, θλίψης, αγανάκτησης αλλά και ανθρωπιάς. Κι αυτό διότι με την ανάρτησή της αυτή επιβεβαιώνει την πληροφορία πως η οικογένεια προτίθεται να δωρίσει τα όργανα της 17χρονης Νίκης.
Το συγκλονιστικό μήνυμα της μάνας
Η Τασία Μανωλοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της: "Όταν ένα αυτιστικό παιδί γεννιέται σε ένα "αυτιστικό" κράτος το μόνο όνειρο που μπορούν να κάνουν οι γονείς του, η οικογένεια του, είναι να ζήσει με αξιοπρέπεια και ποιότητα ζωής και ακόμα περισσότερο όταν αυτοί θα έχουν φύγει ή θα είναι ανήμποροι να το διαχειριστούν. Η εικόνα εφιάλτης είναι αυτή του παιδιού σου δεμένου σε κάγκελα. Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα ηρωικό στο να θες (εάν μπορέσεις ) να βοηθήσεις όσους ανθρώπους γίνεται να βελτιώσουν την ζωή τους και να ζήσουν υγιείς κι ευτυχισμένοι. Δεν είναι ηρωισμός , δεν ειναι καλοσύνη. Είναι απλά η συνέχεια αυτού του δρόμου που ξεκινήσαμε στις 3/3/2000 χέρι - χέρι με την Νίκη. Λίγοι την καταλάβαιναν αλλά όσοι μπορούσαμε ξέρουμε τι θέλει να μας πει αυτή την ώρα".
Το κείμενο αυτό συνοδεύει μία συγκινητική φωτογραφία της μητέρας με την κόρη.


Η Νίκη είναι ένα από τα τέσσερα παιδιά ( Αφροδίτη, Γιάννης και Ανδρέας τα άλλα τρία) του Νίκου Νικολόπουλου και της Τασίας Μανωλοπούλου.

Οι γονείς της, Νίκος Νικολόπουλος και Τασία Μανωλοπούλου, η οικογένεια των οποίων περνά δύσκολες ώρες από το περασμένο Σάββατο, πήραν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα της κόρης τους. Με την ανάρτησή της η Τασία Μανωλοπούλου το επιβεβαιώνει και δημόσια.
Οι γονείς βρήκαν τη δύναμη και υπέγραψαν τα σχετικά έγγραφα, απαιτείται όμως ένα συγκεκριμένο διάστημα σύμφωνα με τη νομοθεσία, ούτως ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα της λήψης και δωρεάς οργάνων. Μια πράξη με δύναμη ψυχής και από τους δύο γονείς που υποφέρουν για το κοριτσάκι τους.
Ο Νίκος Νικολόπουλος, χθες ανήρτησε  στο Twitter δύο φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται ο ίδιος με την κόρη του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Η Νίκη μας, ο Άγγελός μας".
Στην μία φωτογραφία φαίνεται ο βουλευτής Αχαϊας με την Νίκη σε μικρή ηλικία, ενώ στην δεύτερη οι δυο τους σε μία πιο πρόσφατη. Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, τα σχόλια συμπαράστασης και στις δύο δημοσιεύσεις των γονιών είναι εκατοντάδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου