ΠΑΤΡΑ : EESTECAcademyWorkshop



Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 4οworkshopτης 16ης και 17ης Μαΐου που διοργανώθηκε από το EESTECAcademyσε συνεργασία με τον κο. ΔημήτρηΤσιπιανίτη ως εκπαιδευτικό υπεύθυνο. Η διημερίδα διεξήχθη σε χώρο του ΚΥΠΕΣ του τμήματος των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα:«Τεχνικές Σχεδίασης ΤυπωμένωνΚυκλωμάτων PCBs».






Στόχος του Workshopήταν οι συμμετέχοντες φοιτητές που προέρχονταν από τα τμήματα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και των Μηχανικών Υπολογιστών να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με σωστές πρακτικές σχεδίασης ηλεκτρονικών κυκλωμάτων με τη χρήση του σχεδιαστικού πακέτου “EAGLE” με σκοπό την εφαρμογή της αποκτηθείσαςγνώσης τόσο στα ακαδημαϊκά projectsόσο και στις διπλωματικές τους εργασίες.
Κατά την έναρξη της διημερίδας ο πρόεδρος της EESTECκος Μάριος Πλώτας καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τους ενημέρωσε για τις δράσεις και το ρόλο της ένωσης. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η «EESTECείναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, εθελοντικής δράσης, που αποτελείται από φοιτητές των τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ σε όλη την Ευρώπη και βασικός σκοπός της είναι η δημιουργία διεθνών σχέσεων μεταξύ των φοιτητών και η ανάπτυξη της τεχνογνωσίας και των προσωπικών τους δεξιοτήτων μέσα από ποικίλες δραστηριότητες και workshops».
Ο πρόεδρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κο. Δημήτρη Τσιπιανίτη, (Διδακτικό Προσωπικό του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών) καθώς και τους συνεργάτες του, Χριστόφορο Χρηστάκη, Βαγγέλη Πηλιουρά, Μαριλίζα Τζε και Αθηνά Σταυροπούλου οι οποίοι συνέβαλαν στο εκπαιδευτικό έργο.
Τα θεματικά πεδία του Workshopπου αναλύθηκαν και συζητήθηκαν στο πρώτο μέρος του workshopαναφέρονταν σε:
·         Σωστές πρακτικές σχεδίασης
·         Δημιουργία «σχηματικού και layout»
·         Βιβλιοθήκες ηλεκτρονικών εξαρτημάτων

Κατά το δεύτερο μέρος έγινε αξιολόγηση του παραγόμενου έργου με εξαγωγή των απαραίτητων δεδομένων και τέλος πραγματοποιήθηκε αποτύπωση του project–εκτύπωση πλακέτας τόσο με τη μέθοδο χημικών διεργασιών όσο και με τη χρήση ρομποτικού router.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου