ΠΑΤΡΑ : Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης στο βιβλιοπωλείο «Το δόντι»



Μια δυναμική συνεργασία με τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, έναν από τους πιο συνεπείς ελληνικούς εκδοτικούς οίκους,εξελίσσεται στο βιβλιοπωλείο «Το δόντι». Η συνεργασία θα περιλαμβάνει προσφορές, καθώς και εκδηλώσεις, όπως η πολύ επιτυχημένη παρουσίαση του βιβλίου «Τα ίχνη της εμπειρίας» που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαΐου.

Ξεκινώντας το 1984 ως «πείραμα», οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (ΠΕΚ) έχουν να επιδείξουν μια προσφορά υψηλών προδιαγραφών στο χώρο των επιστημονικών εκδόσεων. Το εγχείρημα, ακολουθώντας τα πρότυπα αντίστοιχων θεσμών του αγγλοσαξονικού κόσμου, είχε από την αρχή ως κίνητρο και στόχο την κοινωνία των πολιτών που αναζητούν τη γνώση.
Η φιλοσοφία του εκδοτικού οίκου αποτυπώνεται στα λόγια του Στέφανου Τραχανά, ιδρυτικού μέλους και τ. Διευθυντή των ΠΕΚ και επίτιμου διδάκτορα του Φυσικού Τμήματος του Παν/μίου Κρήτης: «Για μας ‒αλλά, πιστεύω, και για κάθε ακαδημαϊκό εκδοτικό οίκο‒ ο βασικός στόχος είναι απλός: η διάδοση των επιστημονικών ιδεών και του επιστημονικού πολιτισμού στο ευρύτερο μορφωμένο κοινό. Πέρα όμως απ' αυτό, θα θέλαμε η επιστημονική εκλαΐκευση να διαδώσει κάτι πιο πολύτιμο από τα επιμέρους επιστημονικά επιτεύγματα. Να διδάξει κάτι από το ήθος της επιστημονικής μεθόδου, που συνοψίζεται σε μια φράση: να είμαστε διαρκώς ανοικτοί στο ενδεχόμενο να έχουμε κάνει λάθος, ότι δεν υπάρχουν αλήθειες που εξαιρούνται από την υποχρέωση να υποβάλλονται σε εμπειρικό έλεγχο. Η επιστημονική "νοοτροπία" ‒αυτή που δίνει προτεραιότητα στα γεγονότα έναντι των γνωμών και των πεποιθήσεών μας‒ είναι, πιστεύουμε, το πιο αποτελεσματικό αντίδοτο στον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία, που φαίνεται να απειλούν ξανά τον ανθρώπινο πολιτισμό όπως πολλές φορές στο παρελθόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου